Çözüldü Bedwars1058 Diamond Generator Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asknownasevo

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
akaevoshi
Merhabalar Minigames Sunucuma BedWars Eklemek istedim. Ayarlarını yaptım arenayı ayarladım ancak "/bw enableArena arenaadı" dediğim zaman konsoldan şu hatayı alıyorum ve arena etkinleştirilmiyor. Sunucu Sürümüm 1.17 Paper
Ekran görüntüsü 2025-09-01 213649.webp

Diamond Generator'dan kaynaklı olduğunu anladım ancak bwsolo2.yml girip Diamond yerine DIAMOND yaptığımdada bu sefer Diamond Generator'ı algılamıyor

Merhabalar Minigames Sunucuma BedWars Eklemek istedim. Ayarlarını yaptım arenayı ayarladım ancak "/bw enableArena arenaadı" dediğim zaman konsoldan şu hatayı alıyorum ve arena etkinleştirilmiyor. Sunucu Sürümüm 1.17 Paper Ekli dosyayı görüntüle 271644

Diamond Generator'dan kaynaklı olduğunu anladım ancak bwsolo2.yml girip Diamond yerine DIAMOND yaptığımdada bu sefer Diamond Generator'ı algılamıyor
Windows veya VDS dilinizi ingilizce yapmanız gerekiyor sebebi: İngilizcede "İ" büyük i olmadığı olmadığı için kod hata veriyor.

Başka bir yöntemi yokmu evet denedim dil değişince çalışıyor ama pc dili Türkçe kalsın istiyorum

Premium ChatGPT kullanıyorum hocam, senin için sorunu ilettim ve cevabı:

No enum constant ... GeneratorType.DİAMOND
Sorun “DIAMOND” değil, Türkçe klavyenin büyük noktalı İ harfi: DİAMOND. Plugin yalnızca ASCII I ile yazılan DIAMOND değerini kabul ediyor. Aynısı “EMERALD/IRON/GOLD” için de geçerli. Bu, BedWars1058’in enum listesinde açıkça belirtilmiş (geçerli değerler: IRON, GOLD, EMERALD, DIAMOND, CUSTOM).
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Hızlı Çözüm (2 dk):​

1. Sunucuyu durdur.
  2. Arena dosyanı aç: /plugins/BedWars1058/Arenas/<arenaAdı>.yml (senin örneğin bwsvolo2.yml gibi).
  3. Tüm “DİAMOND” (noktalı İ) geçen yerleri “DIAMOND” ile değiştir.
    • Windows/Notepad++: Ctrl+F ➜ “Dİ” yaz, hepsini “DI” yap.
    • VS Code: Find/Replace ➜ “DİAMOND” → “DIAMOND”.
    • İpucu: Klavyeyi geçici olarak EN yap ve buradaki DIAMOND’ı kopyala-yapıştır.
  4. Dosyayı UTF-8 olarak kaydet.
  5. Sunucuyu aç → /bw enableArena <arenaAdı>.

“DIAMOND yaptım ama yine algılamıyor” diyorsan %90 hâlâ gizli İ kalmıştır (göz yanılgısı). Özellikle arena dosyasında (konumların kaydedildiği yerde) kalan tek bir DİAMOND bile yüklemeyi patlatır. Spigot tartışmalarında da aynı vaka raporlanmış: çözüm noktalı İ → I düzeltmesi.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Ek kontrol listesi​

• Diamond/Emerald jeneratörleri konumları doğru mu? Gerekirse oyunda tekrar kaydet:
    /bw addGenerator DIAMOND ve /bw addGenerator EMERALD (plugin bu tip adları ister).
  • Grup/ayar dosyalarındaki (ör. generators config) anahtarlar küçük harfle olabilir, ama tip adı enum olarak büyük ve ASCII olmalı (DIAMOND, EMERALD, IRON, GOLD).

Premium ChatGPT kullanıyorum hocam, senin için sorunu ilettim ve cevabı:

No enum constant ... GeneratorType.DİAMOND
Sorun “DIAMOND” değil, Türkçe klavyenin büyük noktalı İ harfi: DİAMOND. Plugin yalnızca ASCII I ile yazılan DIAMOND değerini kabul ediyor. Aynısı “EMERALD/IRON/GOLD” için de geçerli. Bu, BedWars1058’in enum listesinde açıkça belirtilmiş (geçerli değerler: IRON, GOLD, EMERALD, DIAMOND, CUSTOM).

Hızlı Çözüm (2 dk):​

1. Sunucuyu durdur.
  2. Arena dosyanı aç: /plugins/BedWars1058/Arenas/<arenaAdı>.yml (senin örneğin bwsvolo2.yml gibi).
  3. Tüm “DİAMOND” (noktalı İ) geçen yerleri “DIAMOND” ile değiştir.
    • Windows/Notepad++: Ctrl+F ➜ “Dİ” yaz, hepsini “DI” yap.
    • VS Code: Find/Replace ➜ “DİAMOND” → “DIAMOND”.
    • İpucu: Klavyeyi geçici olarak EN yap ve buradaki DIAMOND’ı kopyala-yapıştır.
  4. Dosyayı UTF-8 olarak kaydet.
  5. Sunucuyu aç → /bw enableArena <arenaAdı>.

Ek kontrol listesi​

• Diamond/Emerald jeneratörleri konumları doğru mu? Gerekirse oyunda tekrar kaydet:
    /bw addGenerator DIAMOND ve /bw addGenerator EMERALD (plugin bu tip adları ister).
  • Grup/ayar dosyalarındaki (ör. generators config) anahtarlar küçük harfle olabilir, ama tip adı enum olarak büyük ve ASCII olmalı (DIAMOND, EMERALD, IRON, GOLD).
Eklentiyi tamamen inceledim ve dediğin çözüm çalışmıyor bunlar generator type'ları komut ile ayarlanıyor config ile değil komut ile ayarladığı için ve VDS'in dili'de ingilizce olduğu için oyundan kaydedirken hata veriyor. Ve premium chatgpt kullansan bile birşey değiştirmez bir kodu okumadıktan sonra sadece daha önce bu hatayı yaşayan varmı diye kontrol ediyor var ise ona söylenen tarifeleri uygulatıyor ve asla o kişinin çözüldümü çözülmedimi diye kontrolunu sağlamıyor önüne geleni atıyor sende bi bakıyorsun arenas/ kısmında öyle birşey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl