Battlefield 1 İnceleme!

T

ThanatosUltio

Ziyaretçi
Herkese merhaba MC-TR üyeleri, bugün sizlere "Battlefield 1 İnceleme!" adlı konumu sunarak sizlerin Battlefield adlı oyunda hakkında bilgilenmenizi sağlayacağım. Eğer konumu beğendiyseniz, like atıp yorum yazmayı unutmayın.

Oyun daha çıkmadan 1 ay falan önce bile 1. Dünya savaşını konu alacağı dedikoduları vardı. Ancak çoğu oyuncu, oyunun 1. Dünya Savaşını konu alacağını düşünmüyordu. DICE gerçekten güzel bir iş başarmış, hem böyle geleneksel dünyayı ilgilendiren tarihimizi yaşatan bir oyun, hem de bu tür oyunlar az olduğundan oyun tuttu diyebiliriz ama sadece bu değil DICE gerçekten oyunun grafikleri vesaire olsun büyük bir iş çıkarmış, emeklerinin fazla olduğunu görebiliyoruz.

unnamed1.jpg

İtilaf devletleri, yani diğer ingiltere gibi saldırgan taraftaysanız saldırdığınız cepheyi ya da bölgeyi düşürmek yani oraya hangi ülkeyseniz onun bayrağını dikmek aslında genel amaç. Cephelerde bir çok yer var örneğin en basit olarak, Çanakkale cephesinde hem deniz savaşının hem de kara savaşının olmasıdır. Bir bölgedeki cepheyi düşürdükten orayı %100 oranında düşmanlardan temizledikten sonra diğer bir bölgeye geçiyorsunuz. Tamamen o cephe içerisinde tüm bölgeleri aldığınızda o cephede kazanmış oluyorsunuz.

BF1XP3_EliteClass.jpg

Diğer oyunlarda rastladığımız gibi, çoklu oyuncu modlarında gene farklılıklar koymuş Battlefield. Akın (Rush), Fetih (Conquest), Takım Ölüm Maçı (Team deatchmatch), ve Üstünlük (Domination) modları vardı diğer battlefield oyunlarında. Fakat şimdi yeni bir oyun modu eklendi işte Savaş Güvercinleri modu bizlerle. Bu modda, haritaya yerleştirilmiş güvercinleri bulmak ve düşmanlara saldırmaları için takviye topçularına mesaj gönderiyoruz. Klasik Battlefield, pek bir karışıklığı yok gayet kolayca oyun modlarını çözebilirsiniz. Diğer modlarda da pek bir değişik yok ufak tefek şeyler işte.

battlefield-1-support.jpg

Battlefield 1'in ünlü olmasının genel sebebi bence oyun konusu. Oyunun konusu 1. Dünya Savaşı ve bu oyun ulusal bir konuyu işliyor, İtilaf devletleri ve İttifak devletlerinin ezeli savaşını ve milyonlarca şehit kanı içeriyor. Savaş oyunu sevmeyenler bile oyunu satın alıyor çünkü oyun tarihimiz için büyük bir önem taşıyor. Ayrıca oyundaki silahlar günümüzdeki gibi değil, İtilaf devletleri ve İttfak devletleri savaşta ne kullandıysa oyundaki silah tasarımları benzetilmeye çalışmış, bence başarılı da olmuş. Çoklu oyuncu modu daha önce Battlefront oynadıysanız, size Battlefront oynuyormuşsunuz gibi hissettirebilir çünkü DICE Battlefield 1'ide aynı oyun motorunun üzerine yazmıştır. Ancak daha önce, Battlefront oynamadıysanız bu hissi almayacaksınız ve rahat rahat oyununuzu oynayacaksınız.

image.img.jpg

Ben çoklu oyuncu'da bunun dışında, başka bir prüz göremedim. Ama oyun gerçekten çok güzel. Battlefield ekibi olan DICE, gerçekten tekrar tekrar çok iyi işler çıkartıyor ve onları tebrik ediyorum. Silahlar ve oyunun yapay zekası, grafikleri ve optimizasyonu vesaire gerçekten çok iyi. Envaterinizi gerçekten kontrol etmeyi biliyorsunuz, bu oyunda rahatlıkla başarılı olabilirsiniz.

Battlefield-1-9.jpg

1. Dünya savaşında, yakın saldırı çok önemliydi. DICE bu ayrıntıyada atlamayıp, yakın dövüşe önem vermiş ve yakın dövüşü etkili hale getirmiş. Çocuklu oyuncuda bir güzel özelliğimiz daha var, aslında bu diğer Battlefield oyunlarında da var ama ben gene de belirteyim. Oyunda, ani hava değişimleri olabiliyor mesela güneşliyken birden yağmur olup, daha sonrasında fırtınaya dönebiliyor. Ayrıca güneşli havada düşmanı görmeniz kolaylaşıyor fakat düşmanında sizi görmesi kolaylaşıyor. Peki ya fırtınalı havalarda ne yapacağız? diyeceksiniz haklısınız, kapalı havalarda ya da fırtınalı havalarda ben düşmana sessiz yaklaşmanızı öneririm. Ancak gene dikkat etmelisiniz, çünkü siz onları görebiliyorsanız onlar da sizi görebilir.

"Sessiz Ve Derinden"

Evet MC-TR üyeleri bu konum burada sonlanmakta, eğer gerçekten size Battlefield 1 adlı oyun hakkında bilgi verebildiysem ne mutlu bana eğer siz de bir nebze bir şeyler öğrendiyseniz konumdan aşağıdan beğenip yorum yazmayı unutmayın iyi günler!

Moderatör tarafından düzenlendi:
güzel tebrikler sunum şık sade olmus :D

Gerçekten oynamayı en çok zevk aldığım oyunlardan birisidir. Bence oyunun en güzel yanı oyunun içerisinde Osmanlı İmparatorluğuna yer verilmiş. Açıkcası oyunun oyuncusu olarak kendi milletimi seçebilmek çok hoşuma gidiyor.

güzel anlatmışsın tebrikler :)

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl