Sol Reklam

Batihost hangi yıldan kalma makineleri kullanıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan teteo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 814
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

teteo

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
2
Puanlar
345
Yer
Europe
5-6 ay önce yaşadığım durumu öylesine anlatıyorum ciddiye almayın!

20k x 20k haritayı chunk eklentisiyle yükledim.
Yaratıkları doğuşunu azalttım.
Yaratıkların 1 chunk'da max varlığını sınırlandırdım.
40-45 arası eklenti kullandım. (0 kozmetik eklentisi, sunucuyu laga boğmadım)
Skript dahi kullanmadım
Aklınıza gelebilecek her optimizeyi yaptım anlıyacağınız.
5900x kullanıyordum ve 6gb bir makine almıştım.
1.16.5'de 15-16 online'ı bile saymıyorum 4-5 kişide bile 20.0 olan TPS
4-5 saniyeliğine 11-12TPS'e düşüyordu. Timings değerlerine baktığımda her şey gayet normal.
6 yıldır bu işin içerisindeyim ve şunu söylemek istiyorum;
Test amaçlı @sunucuduragi 'dan 4gb e5 sunucu alıp sunucuyu çalıştırdım.
Xeon olmasına rağmen bu sürümde bir nebzede olsa Batihost'dan daha
performanslı olduğunu gördüm. Firma kötülemiyorum veya övmüyorum ama
ilk defa şunu gördüm " 4gb e5 2697 > 6gb r9 5900x"

Destek konuşmaları

1690233207198.png

1690233176284.png

Sunucuduragi 4gb e5 (mspt farkındayım)

1690233645596.png

Batihost 6gb 5900x
1690233796138.png

Ekler

• 1690233789910.png
    1690233789910.png
    72,1 KB · Görünt.: 66
Son düzenleme:
benden yaşlıdır ya

Sebebi overselling diye düşünüyorum , diğer sunucular ister istemez tüm makineyi etkiliyor.
VDS , vps de bu yaşanan bir durum

Skript dahi kullanmadım
4-5 saniyeliğine 11-12TPS'e düşüyordu. Timings değerlerine baktığımda her şey gayet normal.

Destek konuşmaları

Eki Görüntüle 226151

Eki Görüntüle 226150

Eki Görüntüle 226152
Batihost 6gb 5900x
Eki Görüntüle 226154
Dedemin zamanından kalma aga

Skript dahi kullanmadım

Destek konuşmaları

Eki Görüntüle 226151

Eki Görüntüle 226150

Eki Görüntüle 226152
Batihost 6gb 5900x
Eki Görüntüle 226154
Çok bilindik firmaları önermiyorum hiçbir zaman. Hepsinde fazla müşteri olduğu için overselling yapıyor.(hepsi demeyeyim bazıları yapmıyor olabilir)

Şuana kadar denediğim firmalar ve yorumlarımı aşağıya yazıyorum bu firmalardan almanızı öneririm.

Voxnet(Xeon 12gb paket): İnternet hızları çok iyi ve gayet stabil. Aynı anda bunge+çakma lobi+lobi+1.17.1 survival+bedwars+skyblock+skywars+the pıt oyun modlarını kurdum ve çalıştırdım. Sonuç gayet iyiydi survival üstünde 15 kişide TPS 18 17 civarı idi gayet güzel bir değer. Puanım 8

Hostluyo(ryzen 3950x 16gb): Makineleri gayet iyiydi fiyatlada piyasaya göre gayet ucuz. İnternet konusunda biraz dengesizliği vardı ama sorun olacak birşey değil. Destekleri som dönemde biraz yavaştı bu sebeple firma sahibinin telefon numarasını vermesi direk bana hoş bir davranıştı. Zaten firma şuan kapalı durumda ama tekrar açacakları bilgisini verdiler bize. Makine alırsam tekrar oradan alacağım. Puanım 8.9

Hostatik(Xeon 4gb): Makineli 4 GB Xeon olmasına rağmen gayet hızlı muhtemelen herhangi bir oversell olayı yok. İnternet hızları ortalama. Bu firma maalesef yeni yılda kapanıyor. Puanım 7.8

Sunucu Durağı(ryzen3950x 16gb): İnternet hızı dengesizdi makineleri gayet güzel. Destek biraz yavaş. Puanım 7.6

Hostolog(Xeon 12gb): İnternet hızları mükemmel geliştirici olarak çalıştığım biryerde kullanmıştım. Makineleri gayet iyi oversell olayı burda'da yok. Firma sahibi ise küçük yaşta olmasına rağmen bu konularda baya uğraşıyor ve yapıyorda. Puanım 8.4

batihostu bilemiyorum ama sunucudurağı ile ilgili bir yorum yapmak istiyorum. Kasım 2022'de bir vds almıştım 6gb r5 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. 1.18.2 skyblock açtım ve +15 kemik kitlem vardı. Sunucuyu açtıktan daha 1 hafta sonra herşey gitti siteleri gitti makineler gitti discordları kaldı bende cihaza erişemeyince ve haliyle sunucuyu açamayınca telaşlandım ve sahibine yazdım yunusdu ismi sanırım. Cevap yok 1 hafta geçti olayları açıklamaya başladılar sigorta attı vs vs. yalan olduğunu düşünüyorum verilerin hepsinin gittiğini söylediler 1 kere sigorta atmasından veriler kaybolmaz uydurmasyon olduğunu düşünüyorum. +15 gün vermeyi teklif ettiler 12sinde biten cihazı sözde 27sine kadar uzattılar ama 12sinde cihaza erişimim yine gitti bunu söylediğimde geri dönüş alamadım bende uğraşmadım şimdi elimde kanıtlar olsa kesinlikle sorunsal açardım. Diyeceğim şu ki batihost kullanılır iyi hostingdir. Paketlerimi batihost 5gb xeon cihazda geliştirdim tps ve lag bakımından hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ama sunucudurağı geliştirme için bile kullanılmaz. O zamanlar awmbilisim diye bir hostingin altbayisi imiş sanırım zaten. Şu an aktif mi kendi makineleri var mı bilmiyorum ve merak etmiyorum. Tavsiye de etmiyorum. biraz uzun olmuş olabilir ama gerçekler :(

batihostu bilemiyorum ama sunucudurağı ile ilgili bir yorum yapmak istiyorum. Kasım 2022'de bir vds almıştım 6gb r5 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. 1.18.2 skyblock açtım ve +15 kemik kitlem vardı. Sunucuyu açtıktan daha 1 hafta sonra herşey gitti siteleri gitti makineler gitti discordları kaldı bende cihaza erişemeyince ve haliyle sunucuyu açamayınca telaşlandım ve sahibine yazdım yunusdu ismi sanırım. Cevap yok 1 hafta geçti olayları açıklamaya başladılar sigorta attı vs vs. yalan olduğunu düşünüyorum verilerin hepsinin gittiğini söylediler 1 kere sigorta atmasından veriler kaybolmaz uydurmasyon olduğunu düşünüyorum. +15 gün vermeyi teklif ettiler 12sinde biten cihazı sözde 27sine kadar uzattılar ama 12sinde cihaza erişimim yine gitti bunu söylediğimde geri dönüş alamadım bende uğraşmadım şimdi elimde kanıtlar olsa kesinlikle sorunsal açardım. Diyeceğim şu ki batihost kullanılır iyi hostingdir. Paketlerimi batihost 5gb xeon cihazda geliştirdim tps ve lag bakımından hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ama sunucudurağı geliştirme için bile kullanılmaz. O zamanlar awmbilisim diye bir hostingin altbayisi imiş sanırım zaten. Şu an aktif mi kendi makineleri var mı bilmiyorum ve merak etmiyorum. Tavsiye de etmiyorum. biraz uzun olmuş olabilir ama gerçekler :(
Hocam merhaba. Sizin sorunlarınıza yaklaşık sizinle aynı dönemde satın almış bir müşteri olarak cevap vereyim.

Sigorta atması vb durumlarda makineler bilgileri kaydetmeden direk kapandığı için gerçekten bir veri kaybı olabiliyor. Bunun olmaması için tabikide önlemler alınıyor ama ne kadar alınsa bile bu olaylar yaşanabilir. Kaldı ki bu sunucu durağı ile ilgili bir sorun değil barındıkları lokasyonun suçu yani burada Sunucu durağı ile ilgili bir suç yok.

+15 gün telafi vermişler size fakat 12 sinde VDS erişiminin gittiği söylemişsiniz. Sistemler 28 veya 30 günlük süreden hesaplama yaptığı için ekstra uzatmalarda tekrardan sistem ekleme yapar. Burada sahibi Yunus Bey ekleme yapmayı unutmuş veya başka bir durum olmuş. Sizin bunu talep açıp tekrardan belirtmeniz gerekmekte fakat kendinizde dediğiniz gibi "uğraşmadım". Malesef hakkınızı aramassanız yapılabilecek hiçbir şey yok ve kimse kimsenin yaşına bakmaz. Hakkınızı aramanız gerekmekte.

Batihost eski makineleri kullanmakta, oversell yapmakta yani makineleri o kadar iyi değil hatta hiç iyi değil(kullandım). Paket geliştirmek için öyle aman aman güçlü bir makineye ihtiyaç duyulmaz zaten sizin aldığınız makine gayet yeterli ben paket geliştirmelerini Xeon 4 ramli bir cihazda yapıyorum gayet yeterli bu yani TPS lag vb sorun olmaması gayet doğal.

Sunucu Durağı şuan kendi makineleirnde piyasanın en uygun fiyatlı ve fiyatına göre en iyi perfonmanslı makinelerine sahipler. İnternetleri bi tık kötü ama onun dışında alınabilecek en iyi yerlerden birisi.

Batihost'un altın çağları kapanalı çok oldu, oradan almış olman bile hata...

Skript dahi kullanmadım

Destek konuşmaları

Eki Görüntüle 226151

Eki Görüntüle 226150

Eki Görüntüle 226152
Batihost 6gb 5900x
Eki Görüntüle 226154
Süleyman Şah Oğlu Ertuğrul Gazi Oğlu Osman Bey Kurdu Orayı Var Bi Tane Bende Batihost 100 % Pişmanlık Donma v.b var Üzerine Paketlerinde GroupManager Name Tag Edit Kullanılıyo Ve Sanal Market Yok 2018de Bile Vardı Sanal Market 2024teyiz Sanal Marketleri Yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!