Sol Reklam

İnceleme Başka bi' yer - Başka Bir Gezegenden Gibi Görünen Seyahat Noktaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
nature-sky-sunset-man-1600w.jpg


NASA’nın uzay turizmi afişleri, Mars kanyonlarını gezmeyi ve Jüpiter'in auroralarına bakmayı hayal ediyor musun? Henüz bir uzay giysisi için uygun bulunma - eğlence alanı seyahati hala ortalama bir insan için uygun olmaktan çok uzak.- Ancak bu, Dünya'da başka dünyasal deneyimler yaşayamayacağınız anlamına gelmez. Mavi gezegen, başka bir galaksiden çıkmış gibi görünen, gökkuşağı dağlarından yükselen kireçtaşı zirvelerine kadar sayısız yabancı benzeri manzaraya sahip. Dünyadaki en tuhaf güzellik alanlarını nerede bulacağınız bu konuda mevcut:

IMG_3294.JPG


Kapadokya, Türkiye

Kapadokya, stratosferden ayrılmadan aya ulaşabileceğiniz en yakın rotadır. Erozyon, Türkiye’nin 4. yüzyıldan daha uzun bir süredir konut inşa ettiği yerlerin dışına çıkmakta olan kendine özgü zirvelere sahip. Bu ay manzarasının en iyi açıdan görmek için her gün şafakta uçuş yapan sıcak hava balonlarından birine atlayın. Ve bu mükemmel görüntünün tadını çıkarın.

1200px-Kelimutu_2008-08-08.jpg


Flores, Endonezya

Endonezya'nın Flores kentindeki en yüksek manzarasına sahip olan Inspiration Point'i gezen ziyaretçiler, eşsiz bir manzara ile karşı karşıyalar: Her biri kendine özgü renk tonuna sahip, muhteşem renkli üç göl. Turkuaz gölü nadiren renk değiştirir, ancak diğer ikisi hem büyülü hem de perili olduğuna inanan yerel folkloru olan mineral yoğunluğuna bağlı olarak zeytin yeşilinden tuğla kırmızısına ve hatta siyaha döner.

14492105542_ca85fb9fb8_k.jpg


Mermer Mağaralar, Şili

Dünya'daki başka hiçbir mağara Patagonya'daki Mermer Mağaraların mistik güzelliğine sahip değildir. Güney Amerika’nın en büyük tatlı su gölü olan General Carrera Gölü’nün dalgaları, katı mermerden bir yarımadanı, pürüzsüz, gerçeküstü duvarlı bir desen haline getirmiştir. Masmavi sularının mağara içlerine yansıması, bu gezegendeki başka hiçbir şeye benzemeyen mavi kıvrımların görsel efektini yaratır. Yakındaki Chile Chico'dan bir feribot kiralayıp kendiniz görebilirsiniz.

988949489_22aa177a95_b.jpg


Gunung Mulu Ulusal Parkı, Malezya

Borneo'daki Gunung Mulu Milli Parkı'ndaki ünlü pürüzlü zirveleri görmek hem ilham verici hem de korkutucu bir deneyim. 150 metrelik ani yükselmeler, yaklaşık 5 milyon yıl önce yağmurun yarattığı doğal bir fenomen olan Api Dağı'nın kılıçları gibi yükseliyor. Ne yazık ki, erozyon bu eşsiz manzaraların ömrünü tehdit ediyor, bu yüzden çok geç olmadan bu eşsiz manzarayı görmek en iyisi.

9779169192_a556e937ce_k.jpg


Zhangye Danxia Ulusal Jeoloji Parkı, Çin

Çin’deki Zhangye Daxia Ulusal Jeoloji Parkı. Sürekli değişen maviler, sarılar, portakal renkleri, kırmızılar ve pembeler paletine şahit olduğunuzda gözleriniz üzerinde oyun oynadığını düşünebilirsiniz, ancak bu, Qilian'in engebeli kumtaşı üzerindeki dar bantlarda renkli girdap olarak bu inanılmaz sahnenin doğası eteklerine sahip. Unutamayacağınız bir deneyim olacak.

3598598633_94953d184b_b.jpg


Richat Yapısı, Moritanya

Okçular uzaya uçtularsa boğanın gözü, Moritanya, Ouadane yakınlarında 30 mil genişliğinde bir jeolojik oluşum olan Richat Yapısı olacaktır. Aslen kubbeli bir kara kütlesi olan doğal özellik, yaklaşık 600 fit uzunluğundaki bir dizi halkadan oluşur. İlk astronotlar Richat Yapısını (“Afrika'nın Gözü” olarak da bilinir) bir seyir aracı olarak kullanırken, Earthlings Sahra Çölü'nde araba turlarında şahsen görebilir.

9606066195_ed0e610139_k.jpg


Mendenhall Buz Mağaraları, Alaska

Alaska'daki Mendenhall Buz Mağaralarını ziyaret etmek, bir hayale adım atmak gibi. Buzulların erimesiyle oluşan donmuş mağra, içinde gezinebileceğiniz yumuşak, buzlu köşe ve kızılcıklardan oluşan mistik bir turkuaz manzarası. Sıcak günlerde buz erimeye başlar ve cildinizi dökmek için tavandan aşağı doğru yağmur yağdırır. Kano gezisi veya oraya ulaşmak için zorlu bir yürüyüş, ulaşım hiç de kolay değil, ancak eşsiz bir deneyim. Onu her adımdan daha değerli kılar.

8214747776_1bd3add7bc_k.jpg


Cehennem Kapısı, Türkmenistan

Türkmenistan'daki bu yanan çukurun adı daha uygun olamazdı. Her yıl yüzlerce turist, bir zamanlar Sovyet sondaj platformu olan ve 230 metre genişliğindeki şaşırtıcı krateri görmek için Derweze köyündeki bu eşsiz alana gider. 40 yıldan daha fazla bir süre önce çöktüğünde, çalışanlar zehirli bir gaz kaçağını önlemek için çukuru ateşe verdi. O zamandan beri yanmaya devam ediyor.
 
S

sooply

Ziyaretçi
Cehennem Kapısı'na gittiğim günleri hatırladım. Konu çok güzel. Ellerine sağlık.
 

Forgean

Her şey güzel olacak..
Emektar

Discord:

Forgean#7305

Katılım
21 Ekim 2018
Mesajlar
217
Elmaslar
240
Puanlar
6.570
Minecraft
Forgean
Mendenhall Buz Mağaraları cidden görüntü açısından mükemmel gözüküyor.Ayrıca turkuaz rengi en sevdiğim renklerden biridir.
 

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Emektar

Discord:

EmreSHN#4551

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
4.273
Elmaslar
2.634
Puanlar
18.485
Yaş
24
Yer
Ankara
Minecraft
EmreSHN
Konu hoş olmuş, eline sağlık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı