Sol Reklam
Sağ Reklam

Başka bi' yer - Almanya

S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
1028452471.jpg


Asıl konumuza geçmeden önce ufak bir "Başka bi' yer " tanıtımı yapmak istedim. Nedir bu "Başka bi' yer "? :
Dünyanın dört bir yanından, farklı kültürlerin bir ara toplandığı proje.

Böylece, Berlin ve Münih'i gördünüz, kırsal bölgede yürüyüş yaptınız ve Kara Orman'da bir gezinti yaptınız, ancak daha fazla Almanya görmek istiyorsunuz. Tuhaf, tuhaf ve nefis her şeyi size sunduk. Sadece gelgitin az olduğu bir kumsalda yürürken, çok sayıda müzede yolunuza çıkmayı hızlandırmak için, Almanya'nın nefis garip harikaları sizi şaşırtacak.

4315.jpg


Wadden Denizine Hayran Olun

Almanya, Münih ve Berlin gibi kültürel açıdan zengin şehir merkezleri veya Frankfurt gibi yenilikçi, modern merkezleriyle Almanya'yı tanıyor olsa da, aslında Wadden Denizi gibi yayılan, doğal harikalar da var. Bu senin günlük sahil şeridin değil. Wadden Denizi, Kuzey Denizi'nin bir parçasıdır ve dünyadaki intertidal kum ve çamur düzlüklerinden oluşan en büyük kırılmaz sistemdir. Bu dünya harikasının en iyi saklanan sırrı, çamurlu düzlüklerde, la Moana'da, engin manzarada dolaşırken ayakkabının hemen altına gizlenmiş balık ve yengeçlerin olduğu yerlerde gelgitin altında bulunabilir. Burası bir UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı, bu yüzden sadece dairelerde dolaşmaya devam etmeyin - kendi safarilerinizde değilsiniz. Bunun yerine, rehberli bir tura katılın ve bölgenin tarihi ve bu kadar özel kılan şey hakkında önemli bilgiler edinirken gelgit yürüyüşlerini tecrübe edin.

BTZ_4661_Weihnachtsmarkt.jpg


Bremen’de uzun boylu durmak

Almanya'daki en eski Noel pazarlarından biri için bir site olmaktan öte, bu UNESCO Dünya Mirası Alanının ziyaretçileri, çökmekte olan Altın Oda ve ikonik Roland heykelinin yer aldığı 600 yıllık Bremen Belediye Binası tarihine bir bakış attırabilir. . Orta Çağlarda inşa edilen heykel, o zamana kadar Almanya'da ayakta kalan en uzun heykeldir ve Bremen'in özgür bir şehir olduğunu ve güçlü olduğunu hatırlatmaya devam ediyor. Belediye Binası, mimarlık meraklıları için bir rüya olacak, ancak Bremen'in belediye binasını bu kadar dikkat çekici kılan özelliği, onun kabiliyetidir. Bina ve çevresi, II. Dünya Savaşı sırasında şaşırtıcı bir şekilde, iyi bir şekilde korunmuş ve şehrin diğer birçok bölümü tahrip edilmiş olsa da, Belediye Binası, kentin metanetini ve gücünü sürekli bir şekilde hatırlatmaktadır.

7802.jpg


Speicherstadt Hamburg'da gezin

Kuzey Almanya'nın önde gelen bir liman kenti olan Hamburg'un Speicherstadt bölgesi, etkileyici bir kanal ağına sahip UNESCO tarafından tanınan bir Dünya Mirası Alanı. Aslen bir dizi nehir adası arasında inşa edilmiş olan Speicherstadt ayrıca dünyanın en büyük entegre depo kompleksine sahiptir. Bu devasa kompleks, 1800'lerde ve 1900'lerde endüstrilerin gerçek büyümesini göstermektedir. Tarihi depo bölgesi, kanal ve kilitleri turları nisan-ekim ayları arasında mevcuttur.

Engelsgrube__%28c%29_LTM_-_Dreisbach.jpg


Lübeck'te hız

Çok fazla müze, çok az zaman. Kültürel hız buluşması - kelimenin tam anlamıyla - bu Lübeck Dünya Mirası Alanındaki oyunun adı. Tinder ve diğer arkadaşlık uygulamaları romantik dünyayı dijital hale getirmiş olabilir, ancak Lübeck'teki muhteşem müzeler ile tam anlamıyla 15 dakikanızı alabilirsiniz. Kişi başına sadece altı avro karşılığında dört farklı müzede mutlaka görülmesi gereken sergileri (Buddenbrook Evi, Willy-Brandt Evi, Günter Çim Evi ve Behnhaus Drägerhaus) sadece bir saatte ziyaret edebilirsiniz - ve hatta turistlere ücretsiz kahve koyabilirsiniz Danışma. Müzelerden birine aşık olursanız ve daha sonra daha fazlasını görmek istiyorsanız, indirimli bir bilet fiyatının keyfini çıkarabilir ve kalbinizin içeriğine göre keşfedebilirsiniz. Kültürel hız escort tarzı değil mi? Lübeck’ten daha yavaş bir şekilde keyif almak isteyenler için bu büyüleyici sahil kentinin liman ve kanal turlarını tavsiye ediyoruz.

Historic-Town-Stralsund.png


Wismar ve Stralsund'daki Eski Para Büyüsü

13. yüzyılda kurulan ortaçağ Wismar ve Stralsund kasabaları, kuzey Almanya'nın Baltık Kıyısı'na dayanmaktadır ve başlangıçta 13. ila 15. yüzyıllar arasında tamamlayıcı ticaret merkezleridir. Daha sonra 17. ve 18. yüzyıllarda İsveç Krallığı içinde idari ve savunma merkezi olarak rol aldılar. 14. ve 15. yüzyıllarda kuzey Avrupa'da ticarete egemen olan bir grup ticaret kenti olan Hansa Birliği'nin bir parçası olmaları nedeniyle, bu şehirler bir zamanlar ölçülemeyecek kadar zengin ve varlıklıydı.

Neden bu kadar önemli? Ateşli tuğla binalarda, karmaşık kiliselerde ve okyanus limanlarından esen kolay meltemlerde hala belirgin olan eski para büyüsünün benzersiz bir karışımını elde edersiniz. Kısa süre önce 2017 yılında yeniden açılan Schabbellhaus ve komşusu Scheinsbrücke 6, bölgedeki etkileyici kültür ve tarihi sergileyen Civic History Museum'un bir parçası. Hansa şehri Wismar'ın etkileyici manzarasını görmek için müzenin ardında dolaşmayı unutmayın. Wismar’ın Lübeck’e kolay bir sürüş mesafesinde ve turun bir sonraki durağı olan Stralsund’dan daha Berlin’e yakın olması dikkat çekiyor. Ancak, fazladan zamanınız varsa ve mimari tarzların bir ilerlemesi ve bira, deniz ürünleri ve liman manzaralarına kolay erişim olan Wismar'ın sunduğu şeylerden daha fazlası için can atıyorsanız, bu ikiliyi hafta sonu kaçamağı yapmak için tavsiye ediyoruz.

6262.jpg


Berlin'deki Bir Müzede Uyu - Modernizm Konutları

Bu UNESCO Dünya Miras Listesi'nin eşsiz teklifi sayesinde gerçek bir "Müzede Gece" anına sahip olabilirsiniz. Modernizm konutları, Weimar Cumhuriyeti döneminde inşa edilmeleri sırasında dönüm noktası tasarım parçaları olan altı yenilikçi konut kompleksinden oluşuyor. Bugün, ziyaretçiler geceyi (ya da bir kaçını!) 1920'lerin orijinal Bruno Taut evinde geçirebilirler. 20. yüzyıldan kalma şehir planlama ve mimarlık sahnesini şekillendirmede çok önemli olan etkili tasarımları alarak, mülklerden birinin tam veya yarım günlük bir turuna katılma şansına sahip olabilirsiniz.

1187099.jpg


Müze Adasını Keşfedin

Bir müzede uyudunuz, şimdi sadece müzeden oluşan bir adaya gidebilirsiniz! Teknik olarak bir müzede beş müze, her Museumsinsel binası veya Müze Adası, kendi müzesini barındırıyor. Beşine erişmek için bir geçiş hakkı kazanmalı, ardından kendinizi Permagon Müzesi'ndeki Eski Doğu hazinelerine gömmelisiniz, Bode Müzesinde ikamet eden ortaçağ heykellerine hayranlıkla bakmalısınız, Kraliçe Nefertiti'ye ve yeni yenilenmiş diğer Mısır antikalarına merhaba deyin Altes Nationalgalerie'deki neoklasik dönemden kalma Monet ve diğer dayanakların sanatıyla karşılaşan Neues Museum ve son olarak Altes Müzesi'nde şaşırtıcı Yunan ve Roma sanatını görüyoruz. Bize sonra teşekkür edeceksin.

_17T1363.jpg


Potsdam'da Gerçek Hayat Harikalar Diyarı

Berlin'in hemen dışında seyahat ediyorsanız, görebileceğiniz en eklektik ve fantastik saray ile karşılaşacaksınız. Büyük Frederick’in favorisi olan Sanssouci Sarayı’nın tereyağı sarı yazlık ikametgahı şimdi her yıl bir milyondan fazla turist çekiyor. Yaklaşık 150 binadan oluşan bir tür köy olan tüm alan, 18. ve 19. yüzyılların popüler tarzlarından değişen sıradışı bir mimari tasarım topluluğu sergiliyor. Yuvarlanan tepeler ve nehirler arasında yer alan bu peri masalında kaybolmak kolaydır, hayata dönüşür. Eğer bu saray harikalar diyarı senin olayınsa, Almanya'da aynı sihrin sıkıntısı yoktur.

1187096.jpg


Muskauer Park ile Mosey

Alman-Polonya sınırındaki Neisse Nehri boyunca yer alan, güzelce düzenlenmiş bir park olan sakin Muskauer Parkında keyifli bir tembel araba gezintisine çıkın. 19. yüzyılın İngiliz bahçelerinin Prens Hermann von Pückler-Muskau tarafından modellenmesi ve bilerek "bitkilerin boyanması" gibi tasarlanmasıyla tasarlanan bu park, ayrı ayrı yapılandırılmış alanlarının geniş bakış açıları ve dolambaçlı yollarla bağlanma biçimleriyle ünlü . MC-TR İpucu: Neisse üzerindeki yaya köprüsü boyunca seyahat edin ve suyun diğer tarafındaki eski kafelerden birinde dondurmaya çalışın - mükemmel manzara ve mükemmel muamele.

sm_0355.jpg


Dessau: Wörlitz Kalesi ve Bauhaus Binası

Dessau'da iki farklı UNESCO Dünya Mirası Alanı vardır; bu, tüm gününü Bauhaus'u ve Weimar, Dessau ve Bernau'daki yerlerini keşfederek geçirebileceğiniz ve özellikle Bauhaus okulunun 100. yılını kutladığı gibi 2019'da geçirebileceğiniz anlamına gelir. Dessau-Wörlitz. Bahçe Krallığı, kıta Avrupasının inşa edilmiş ilk peyzaj bahçesidir. En iyi manzara için, tesiste sunulan gondol turlarından birine atlayın. Daha sonra, İngiltere dışında inşa edilen en eski klasik tarzdaki kale olan Wörlitz Kalesi'ne ve çarpıcı Gotik Ev'e erişmek için rehberli bir tura katılın. Bu arada, çok uzak olmayan bir yerde Bauhaus Binası var, halkın genelde erişemeyeceği tarihi harikaları keşfedebilirsiniz. Deneysel tasarım, araştırma ve eğitim için canlı bir merkez olan bu okul sadece 14 yıl sürdü, ancak nesiller boyunca etkisi devam etti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Emektar

Discord:

EmreSHN#4551

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
4.272
Elmaslar
2.633
Puanlar
18.485
Yaş
24
Yer
Ankara
Minecraft
EmreSHN
Anlatım hoş olmuş, eline sağlık.
 
S

sooply

Ziyaretçi
Anlatımını sevdim. Kalemine sağlık güzel konu olmuş.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Gerçekten efsane bir konu olmuş. Forum içerisinde oyun dışında açılan en iyi konulardan olabilir. Almanda daha güzel anlatılamazdı.
 

senseiae

Birinin seni düşündüğü yer geri döneceğin yerdir.

Discord:

senseiae.#0001

Katılım
22 Mayıs 2018
Mesajlar
30
Elmaslar
33
Puanlar
3.760
Minecraft
HatayliSensei
Çok hoş olmuş devamı gelmeli bence
 

Joka

numb.

Discord:

Joka#0326

Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
917
Elmaslar
599
Puanlar
15.445
Turistik yerleri olduğu gibi mühendisliği de iyi olan bir ülke. Bir dahaki konunda Almanya'nın mühendisliğini görmek isteriz.
 

Batuhan Yenidogan

oyna.zeromc.net
Site Sahibi

Discord:

Batuhan Yenidogan#6666

Katılım
25 Haziran 2016
Mesajlar
666
Elmaslar
1.664
Puanlar
16.545
Yer
Ankara
Kalemler, güzel kalemler.
 

Irfan

Bir Kömür Göründü Kaptanım!

Discord:

Irfan#2591

Katılım
21 Aralık 2016
Mesajlar
143
Elmaslar
91
Puanlar
8.970
Yer
Offenburg
Minecraft
irfii01
Almanya'da yaşıyorum, güzel bir anlatım olmuş.
 

Barbarosia

Odunlara Vur Vur Vur!
Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
49
Elmaslar
22
Puanlar
3.720
Yaş
25
Kreuzberg'de yaşamayı isterdim. Güzel bir anlatım
 

TR_Lapoulz

Play.AkhenatonNW.Com¦ Aktif

Discord:

Diyadin Aydın#7162

Katılım
9 Kasım 2019
Mesajlar
18
Elmaslar
8
Puanlar
910
Yaş
23
Yer
Adıyaman Kahta
Minecraft
TR_Lapoulz
Genel Olarak Güzel Anlatılmış Bir konu :).
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı