Başarılı Bir Sunucu Neyi Gerektirir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başarılı bir sunucu iyi yönetim gerektirir. Oyuncularının önerilerini dinleyen, sunucusu için ne yaptığını bilen biridir ve bu kişiler (ç)alıntı harita vs. şeyler kullanmazlar (leak eklentiler gerekli oluyor bazen). Kısacası harcamadan birşey kazanamayız değil mi?

Bence iyi bir sunucu en başında kadrosuyla başlamalıdır. Yetkili kadron iyiyse oyuncular da o sunucudan zevk alırlar.

Bence iyi bir sunucu en başında kadrosuyla başlamalıdır. Yetkili kadron iyiyse oyuncular da o sunucudan zevk alırlar. Bunların dışında kendine özgü eklentiler ile oyuncuları büyülemeli. Fakat ne kadar iyi eklentilerin olsa bile çok iyi bir oyun haritan olmalıdır, her zaman oyun haritaları büyüler oyuncuları.

Sadece şans, elinizde biraz kitle, tanıdık vs. varsa açtığınız bütün sunucular +30 online'ı görür. Mesela şu an türkiyede +200 online çeken bütün sunucular rastgele bi oyun modu ile sunucu açsın sistemler klasikte olsa tutucak. Türk kitlesi çok garip çözemedim. Sistemler kısmına "Kazı kazan sistemimiz var" falan yazan sunucularda oynuyolar... Bazı sunuculara giriyorum gerçekten yıllarca bi arpa boyu yol alamamışız hepsi birbirinin kopyası bir de sloganlarına "Taklitler aslını yüceltir" tarzı şeyler yazıyolar kafayı yersin şu satırları yazarken bile sinirlendim.

Ha bir de farklılık yaptığını sanan bir sunucu var Hypixel'i birebir kopyalamış (Menülerini bile...) ama skill eklentisine 20 dolar vermeye kıyamamışlar +100 online görüyor şaka gibi.
ayrıca tamamı kopyalanamaz düşündüğünden fazla özelliği var bu yüzden hypixel dolu birebirini yapsan bile tutmaz çübkü harita çok fazla büyük / cok fazla oynadım

Son düzenleme:
ayrıca tamamı kopyalanamaz düşündüğünden fazla özelliği var bu yüzden hypixel dolu birebirini yapsan bile tutmaz çübkü harita çok fazla büyük / cok fazla oynadım

Ya birebir'i lafın gelişi söyledim sunucuya girip bakarsan Hypixelin çoğu özelliğini çaldığını görürsün. Adamlar bu işi bitirmiş zaten birebir çalmanın imkanı yok. Ama menülerine kadar çalmışlar yazık...

Ya birebir'i lafın gelişi söyledim sunucuya girip bakarsan Hypixelin çoğu özelliğini çaldığını görürsün. Adamlar bu işi bitirmiş zaten birebir çalmanın imkanı yok. Ama menülerine kadar çalmışlar yazık...
dragon öldürdüğünde altında yuvarlak bir çember çıkıp kişilere özel eşyalar gözüküyor mu sadece kişisel görünüm zeolatlar var mı bir ton şey sayarım

Tamam dostum en çok sen hypixel oynadın sen haklısın.
hypixel ne yaparsan yap sonuna uylaşmanın nerdeyse 1 yıldan fazla süren bir sunucu

ayrıntısını bilmediğin sunucuyu kopyalamışlar deme.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Merhabalar,

İyi bir sunucu diye bir şey yoktur, iyi kelimesi kişinin zevklerine göre değişir. Birisi ıŞıLtILı şeyleri severken diğerleri düz sade şeylerden hoşlanır. Bu görünüş bakımıdır.

Onun dışında sunucudaki sistemlerin, haritaların ve tasarımlarının hepsinin kendisine ait olması gerekmektedir.
Haritalar başka sunuculardan ve ya internetten alıntı olabilir zaten "çoğu" sunucuda böyle yapıyor, fakat sistemler asla ve asla çalıntı olmamalıdır eğer sunucu sahip(ler)i kendilerine "Biz çok iyi bir sunucu yapıcağız." diyeceklerse.
Tasarımlar zaten farklı bir şey, hazır template bas geç diye bir şey olamaz. Ve ya başka bir tasarımı değiştirip de kendi sunucu tasarımınızı yapamazsınız, eğer ki o tasarımın lisansı varsa geçmiş olsun...

Güzel bir sunucuda olması gereken en önemli şey şahsen samimiyettir, eğer bir yetkiliye ne kadar soğuk yaklaşırsam yaklaşayım bana bir ana/baba şevkatiyle güzel ve sıcak bir şekilde karşılık veriyorsa, o sunucu *bana göre* güzeldir.
Ayriyetten bu sadece yetkililer için geçerli değil, kullanıcılar içinde geçerlidir. Eğer bir kullanıcıda aynı bu yetkilileri taklit etmeye çalışıyorsa konuşma tarzı olarak. Yetkililerin bir başarısı vardır.
En önemlisi ise sorunlara ne tarz bir yaklaşımla baktıkları. Mesela hiç bir şeyden haberiniz yok birden iteminiz envanterinizden kayboluyor, eğer yetkiliye bunu sorduğunuz zaman direk "Merhabalar efenim, bizim bu tür şeylere karşı bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. İyi günler." tarzında anında reddeliyorsa, bu kullanıcıya kötü bir motivasyon bırakır. Mesela düşünün *** sunucusunun marketinden 50 liralık item alıyorsunuz, bir sorun oluyor item elinize geliyor fakat koyduğunuz gibi envanterinizden siliniyor ve yerdende kayboluyor. Buna karşı gelen mesaj eğer oysa sunucuya DOLANDIRICI gibi imtihanlardan da bulunabilir. Bu yüzden bu konuya çok daha dikkat etmeleri daha güzel olucaktır elbette.

Kısacası güzel bir sunucuda bulunması gerekenler:

Samimi bir ortam,
Güzel bir yetkili ekibi,
Çalıntı olmayan sistemler/haritalar/tasarımlar.

İyi günler...
*Bunlar amatör bir eski sunucu sahipliği yapmış birisinin kendi görüşleridir.*

hypixel ne yaparsan yap sonuna uylaşmanın nerdeyse 1 yıldan fazla süren bir sunucu

ayrıca cocuk cocuk konuşma ayrıntısını bilmediğin sunucuyu kopyalamışlar deme

Benim söylemeye çalıştığım şeyi senin dışında herkesin anladığını sanıyorum. Neyse hata bende ben şunları şunları kopyalamışlar diye tek tek detaya girmedim herkesin anlayacağını düşündüm konuyu kapatabiliriz iyi günler.

Bana kalırsa bir sunucu; özgünlük, iyi ekip, kaliteli oyun deneyimi ile başarılı olur. En azından Türkiye harici bu böyle.

Tabii değerlendirme özneldir fakat ortalama puan olarak bu kriterlere sahip sunucular başarılı oluyor.

Bana kalırsa bir sunucu; özgünlük, iyi ekip, kaliteli oyun deneyimi ile başarılı olur. En azından Türkiye harici bu böyle.
Aslında bu durumun Türkiye harici olmasının en önemli sebebi bu şekilde alıştırılma durumu. Büyük bir kitlenin OP/ULTRA/MEGA kavramlarını benimsemesi ve hangi sunucu daha ÖZGÜN/KALİTELİ/YENİLİKÇİ diye bakmak yerine hangisi daha OP/ULTRA/MEGA diye bakarak oynaması. Bu başka bir açıdan bakıldığı zaman, gerçek hayatta olduğu gibi KOLAY/ZOR seçimi ile ilgilide bir durum. İşin özeti ÖZGÜN/KALİTELİ/YENİLİKÇİ bir sunucu olması, tutması için kesinlikle çok büyük etken değil. Her şeyden önce sunucu ne zorlukta ne yenilikte olursa olsun iyi bir ekip tarafından yönetilmeli. Çünkü oyuncuların sunucuda iyi vakit geçirmesi için iyi bir yetkili ekibi olması gerek. Bu yüzden yetkili ekibi iyi ve kaliteli olan her sunucu 10 adım önde başlar.

Aslında bu durumun Türkiye harici olmasının en önemli sebebi bu şekilde alıştırılma durumu. Büyük bir kitlenin OP/ULTRA/MEGA kavramlarını benimsemesi ve hangi sunucu daha ÖZGÜN/KALİTELİ/YENİLİKÇİ diye bakmak yerine hangisi daha OP/ULTRA/MEGA diye bakarak oynaması. Bu başka bir açıdan bakıldığı zaman, gerçek hayatta olduğu gibi KOLAY/ZOR seçimi ile ilgilide bir durum. İşin özeti ÖZGÜN/KALİTELİ/YENİLİKÇİ bir sunucu olması, tutması için kesinlikle çok büyük etken değil. Her şeyden önce sunucu ne zorlukta ne yenilikte olursa olsun iyi bir ekip tarafından yönetilmeli. Çünkü oyuncuların sunucuda iyi vakit geçirmesi için iyi bir yetkili ekibi olması gerek. Bu yüzden yetkili ekibi iyi ve kaliteli olan her sunucu 10 adım önde başlar.
Haklısın. Biz bazı değerlere çok sıkı tutunduğumuz için yeniliklere açık olmuyoruz.

Şunu da fark ettim: Gözümüzde kaliteli ekip ise sunucuya ciddi anlamda emek veren ekip değil oyuncularla iyi vakit geçiren, hediyeler dağıtan ekip.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl