Başarılı Bir Sunucu Neyi Gerektirir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İki madde: Klasik olmak, reklam yapmayı bilmek.

Sunucu sahipleri farklı fikir olduğu sürece ne bulursa sunucusuna koyuyor. Gerekirse leak indiriyor, menülerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat ediyor, güzel build için para yığıyor gerekirse çalıyor.

Etrafınıza bakın oyuncular farklı ve hayatlarında hiç görmedikleri şeylere bağlı kalıyorlar mı? Dikkatlerini çekiyor mu? 1.8 Minecraft kitlesi 18 yaş kitlesi değil onlara yeni şeyler öğretemezsiniz. Eğer bir gün 9000 çevrimiçi oyuncu alırsanız ufak ufak bir şeyler öğretmeye başlayabilirsiniz çünkü insanlar buna katlanır ve herkes yapıyor diye alışır.

1) Forumlara reklamlar veriyorsunuz peki o reklamlar 105910 tane sunucu arasında dikkat çekiyor mu?
2) Youtuber'lara reklamlar veriyorsunuz peki o reklamlardan gelenler sizce Youtuber'ı görmeye mi geliyor yoksa sunucunuzu mu seviyor?
3) Klanları çağırıyorsunuz peki o klanlar sunucunuzu sevdiği için mi geliyor yoksa klan lideri geldiği için mi?

Siz sanıyorsunuz ki güzel sistem yapayım insanlar gelsin. Hayır. Kimsenin umrunda değil. Güzel sistemler, özgün sistemler, farklı sistemler, aynı sistemler, özenti sistemler kimsenin gerçekten umrunda değil. Herkesin sunucunuza gelmesinin bir sebebi var. O sebep yoksa o oyuncu da yoktur.

Eğer oyuncu kazanmak istiyorsanız sunucu sahibi gözünden değil oyuncu gözünden bakmalısınız. Sunucu sahipleri menülere, sistemlere bakar. Siz sunucunuzda lag, ping var mı diye bakın. Sunucu sahipleri mimariye bakar. Siz sunucunuzdaki ekonomi ne durumda diye bakın. Sunucu sahipleri konu tasarımına bakar, siz dolandırılan oyuncularınıza bakın.

Bizim sunucumuzda kendimize özgün şeyler var ve olmayan şeyler de var. Ama ne olursa olsun hep basit ve anlaşılır şeyler var. Tabii ki az şey var. Biz sunucumuzun sizin görmediğiniz kısımlarıyla uğraşmaya vakit harcıyoruz. Yani ItemsAdder yüklemiş açmış(sanki items adder 1.8 destekliyormuş gibi) 100+ online alıyor, diye boş boş laf atmanız gördüğünüz gibi umrumda değil.

"Birini eleştirmeye kalktığında, herkesin seninle aynı imkânlarla dünayaya gelmemiş olduğunu aklına getir."
-F Scott Fitzgerald

olayın aslı sunucun ne kadar güzel olsada doğru zamanda doğru şeylerin olması lazım yani olay biraz şansa kaçıyor nice sunucular var abartısız hypixelden güzel fakat tanınmadığı için buz gibi eriyip gidiyor :(
abartısız hypixelden güzel olabilir ama oyun fikirlerinin (çoğunu) hypixel çıkarıyor buda hypixeli haklı olarak dünyanın en
iyi sunucusu yapıyor hypixel skyblock mesela şuan kopyalamaya çalışan çok ama pek düzgün yapan olamadı :)

Bir kişi ne kadar farklılık yaratmaya çalışırsa belirli bir grup her zaman olumsuz yönde belirli etmenler sunacaktır.
Yok haritandaki çimen koparılınca benim sunucumdaki yöne düşüyor falan gibi.

Hak eden hiç kimseye gerektiği desteği vermeyen bu bizim yarattığımız oyuncu kitlesine rağmen başarılı olan tüm mevkidaşlarıma başarılar diliyorum.

Hypixel seviyesinde olmadıkça kar amacı gütmek biraz mantıksız olur, dediğim gibi bence bir serverin oynanılır olması için sunduğu ve hitap ettiği şeyler farklı olmalı, mesela opsurvival sunucular bolca var ama daha sade öz survival sunucular yok.

Hypixel seviyesinde olmadıkça kar amacı gütmek biraz mantıksız olur, dediğim gibi bence bir serverin oynanılır olması için sunduğu ve hitap ettiği şeyler farklı olmalı, mesela opsurvival sunucular bolca var ama daha sade öz survival sunucular yok.
Dedigin gibi öz survival yok ve açılmaz ama açılsa bile %90 bir p2w , oyuncu ayrımcılıgı söz konusu oldugu icin her halukarda çoğu kişinin " güzel bir sunucu buldum " sevinci girene kadar oluyor.

öncelikle soruyu Başarılı olarak alarak cevap vermek isterim, kêza benim zihnimde başarı teriminin karşılığı beğeni kitlesi (oyuncu sayısı) ile ilgili değil.

peki bir sunucu nasıl başarılı olabilir?
bunun için tek bir istek sunmak yanlış, başarılı bir sunucu olmak genel bir terim olduğundan dolayı teknik olarak birden fazla işte başarılı olunması gerekir.

-İçerik, sunulabilen, vizyon.
her sunucu farklı içerik sunar ama kaçı sunabilir? ben bir survival sunucu oynamak istedim, sunucu listesine girdim, karşıma çıkan sunucular az çok birbirine benzer nedir efendim; eventler, çekilişler, günlük vip, otomatik fırın, levelli huni, kelle avcılığı vs. bunları sunmayan sunucu yok bu noktada gerçekten sunulacak daha doğrusu oyuncuya "bu yüzden burda oynamalıyım" diyecek bir sebep olmalı. mesela ben çok OPSurvival sunucu gördüm ama mesela Soulsvari bir oynanış ile temel survival dinamiklerini elden geçiren bir sunucu görmedim. (kendim üzerinde çalışıyorum.)

-Yetkili kadrosu.
Teknik bir sunucu hazırlamak için Teknik bir kadro lazım diye düşünüyorum. Ne demek bu? diye soracak olursanız ufak bir diyalog kurgulayarak anlatabilirim.

Yanlış Diyalog
+merhaba, nasıl claim alanı kazanabilirim?
-Oynadıkça kazanırsın kanka.

Doğru Diyalog
+merhaba, nasıl claim alanı kazanabilirim?
-Oynama süreniz doğrultusunda AFK kalmamak kaydıyla claim alanı kazanabilirsiniz.

umarım açıklayıcı olmuştur.

-ve son olarak harita sunumu!
Bir Minecraft sunucusunda en yetersiz gördüğüm şey sunum olabilir. sunum sunucuya, türe özgün olmalıdır, türk sunucularında şöyle bi hata var Faction ile Survival sunucu Lobileri veya Map'leri aynı mantıkta yapılıyor, hocam survival dediğimiz oyun türü orman ve kasabadan oluşur bunun için 2 farklı çıkışa gerek yoktur Spawn, Orman ve Kasaba aynı yerde bulunmalıdır, tasarımlar sunucunun ne sunduğuna bağlı olarak hazırlanmalıdır.

bunlar dışında Hosting, Makine, P2W vb. gibi ek etkenler mevcut tabi, ama benim için ana etkenler bunlardır.

okuduğunuz için teşekkür ederim.

Tiktok üzerinde gördüğünüz oyuncu çekme, bağlama ritüellerinden denemenizi tavsiye ederim. Eğer çok inanırsanız tak diye oluveriyor imiş. (!)

o bu felan olmaz diyonuz atalante mc çala çala geldi bu yerlere

Merhaba,

Bazı sunucu sahipleri hazır paketler kullanırken diğerleri ise başkalarının paketinin kopyasını yapıp kullanıyorlar bu yüzden kendimize özgün bir sunucu yapmamızı tavsiye ederim. Yönetim Ekibi ise en kaliteli en iyi forum sitelerine yüzlerce sitelere reklam vermesi gerekir. Asla başkasının sunucusunda reklam yapmaması, Rezil olacak bir şekilde birşey yapmamalıdır. Bütçesini düzgünce kullanması daha iyi birşekilde gelişmesini sağlıyabilir. Oyuncuları hemen sıkmayacak bir oyun yapabilir. Kendisine ait sistemler yapabilir.

TAVSİYE - Sakın Youtuber'lara Reklam vermeyin sunucunuza ilk baştan +50 - +70 kişi gelebilir Youtuberin Abonesi ve İzlenmesi çoksa fakat hepsi sadece kısa süreliğine YouTuber gittikden 20 dakika sonra bütün oyuncuların kaybolduğunu görebilirsiniz paranızı boşuna harcamayın!

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
özgünlük ve hevesli yetkili kadrosu

Ultra Mega OP Skyblock açıp 15 youtubera video çektirmek.

Başarı oyuncu sayısı ile ölçülüyorsa 10 youtubera para dökerek, aklında tutamadığın kadar forumda paralı reklam vererek, model numarasını umursamadan en pahalısını bulduğun donanımları sağlayan firmalara yüzlerce lira ödeyerek kolayca ulaşabileceğin bir şey şu başarı. Bu koşulda tüm etkenler ne olursa olsun paraya dayanıyor, belki hayatımda görmediğim kadar parayı savurup her şeyini isimlerini bile unutacağı kişilere yaptıran sunucular mı dersin, alakalı alakasız yerlerde yüzlerce liralara yaptırdıkları reklamlar mı, say say bitmez parayı harcayacağın yer.

Bana kalırsa başarı kendine, etrafına ve oyuncularına hatta oynamayan yüzlerce kişiye faydan dokunmasıdır. Kendini geliştirirsen, bu kitleye bir şeyler öğretip bir şeyler kazandırırsan, kilitleri kıracak bilgi düzeyine ulaşmışsan ve her koşulda işini geliştirebiliyorsan bu başarılı olduğun anlamına gelir. Her şey için para gerekmemeli, bilgi, tecrübe ve cesaret tüm koşulları sağlamalıdır.

Gel gör ki üst kuruluşu Tencent olan Riot Games gibi bir şirket sunucunu satın alıp arkaplanda bu Güneş'in yeryüzü alanında arsa alabilecekleri paraları bu uğurda harcamadıkça bu alandaki istisnai bir anahtar gibi herkesin bildiği bir isim olmak, uzun yıllar süregelen belki milyonlarca sunucu arasından en bilineni, ve benim tanımımla en başarılısı olmak neredeyse imkansız. Ama oyuncu kitlesi gerçekten değersiz, düşüncesiz ve hayasız; saatlerimizi harcayacağımız şeyin göz boyayıcı harita, tasarım ve değeri ölçmeye değmeyecek şeyler karşısında eriyip yok olacağını bile bile dönüşü mümkün olmayan zamanlarımızı karnımızı doyuracak bir işten ziyade bu alana harcamak sadece bir kayıp olarak değerlendirilebilir.

Çoğumuz bir oyuncudan öteye gitmese ve gitmek gibi bir vizyonu olmasa da daha 18 yaşında bile değilken, yaşıtlarımız ve büyüklerimiz saatlerini sonu olmayan bir şey uğruna harcayıp 10 gün sonra sıkılacakları ultra mega op skyblock oynayıp sonsuz ve anlamsız bir döngüde hayatlarını yemek isterken aramızda olan kısıtlı sayıda tecrübeye ve bilgiye sahip geliştiriciler, grafikerler, ses sanatçıları var ama geri kalan kısımdaki vizyonu koca bir boşluk olan kişiler kadar iyi imkanlara sahip olamayabilir, bu işe binlerce lirasını harcayamayacak olabilirler. Bunları bilip amacı sadece para kazanmak, kendini yüksekte tutmak olan hiçbir firma, hiçbir bağışçı, hiçbir medyadaki ünlü samimi gelmiyor bana. Cesareti veya imkanı olmayıp bilgisi olan kişiler farklı alanlara yöneliyor ve Türkiye'de neredeyse her alanda olduğu gibi Minecraft'ın Türk kitlesinde de bir beyin göçü söz konusu oluyor.

Dünyada 2/4GB ram'e, imalattan kaldırılmış işlemcilere, adını bilmediğimiz ekran kartlarına sahip cihazlar için hayaller kuran ama bu yazıyı okuyan senden daha zeki, daha bilgili ve belki de hepimize daha yararlı olacak kaç kişi olduğunu düşünerek harca zamanını, paranı ve bunca insanın emeğini.

Ben de bu oyunu seven birisiyim ve zamanımı oyunlara, ekran karşısında cipsle karnımı şişirip saçma dizilerin fenomeni olmaya, küfredip sigara içen birinin takipçisi olmaya harcamak yerine bilgimi arttırmaya, kendimi bilgimle değerli kılmaya çalıştım tıpkı bu forumdaki sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek bazı kişiler gibi.

Başta abim ve yüzünü görmediğim ama samimi ve bilgili arkadaşlarım ile aklınıza gelemeyecek kadar konu tartışmışlığımız, her konuda birbirimizin öğretmeni ve örnek alınan kişi olmaya çalışmışlığımız var ama para karşısında sadece kendimize yararımız dokunuyor, içimizde hiçbirinizin aklına dahi gelmeyecek, nasıl yapılacağını dahi bilmediğiniz onca fikire sahip olan ama gerek maddi yetersizliklerinden gerekse ailesi, çevresi ve yaşı sebebiyle 10TL gibi bir şey bile veremeyecek durumda değerli yaşıt ve büyüklerim var, bunların yanı sıra imkanı olan ama gerekli zamanı bulamayan, kendine ve bu piyasalarda dönen tahmin edemediği kadar paranın rakibi olmaya cesareti olmayanlar var; 100-200TL para verip oynamayı 5 gün sonra bıraktığınız oyunlar, oyun sunucuları, öylesine aldığınız ama nasıl işlediği hakkında tek bir fikriniz bile olmayan, alan adları, hostingler, telefonlar, bilgisayarlar... Evet, hiç uğruna harcadığın ve neler olduğunu bile unuttuğun şeyler var, elinde o kadar imkan var ama sen doğru bir karşılaştırma yapamayacak kadar hamsın, 10 dakika ayırıp ders bile yapmak istemiyorsun, oynadığın oyunların, kullandığın telefonun işleyişini merak edip tek bir cümlene amade olan internetten basit bir araştırma bile yapmıyorsun. Bu kitleyi değersiz ve hayasız yapan işte budur.

Bir tek Minecraft sunucusu ile alakalı olmayan genel bir yakınma oldu bu, okuduysan lütfen değerlendir ve kendi değerin olan şeyleri yap...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl