Başarılı Bir Sunucu Neyi Gerektirir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence içeriktir güncel sunucuların problemi bu bence hiçbiri farklı bir içerik sunmuyor hepsi aynı

Şunu söylemeden geçmek istemedim şu 1.8 tutkusunun belini kırma vakti geldi bence artık güncel sürümlere yönelelim evet 1.7/1.8 mekanikleri güzel fakat nereye kadar gidecek bu olay lütfen son sürümleri inceleyelim ona göre bir yol çizelim kendimize :)

Sunucunun iyi veya kötü olmasına kime göre neye göre diye değişir. Genellikle özgün ve kaliteli sunucular kapanmak zorunda kalıyor daha çok basit ve op sunucular ayakta kalıyor. Kitleye göre hareket etmek mantıklı olsada özgün olmak daha güzeldir bana göre.

Merhabalar. Forumdaki birçok üyenin en az bir kere giriştiği bir konudur sunucu açma mevzusu. Başarılı ve başarısız farketmeksizin her birimiz çeşitli deneyimler edindik bu işten. Tüm bunlardan yola çıkarak sizce bir sunucu açıp, belirli bir kitleye hitap edebilmenin tam olarak yolu nedir? Varsayım üzerinden açacağınız bir sunucu için siz nasıl bir yol izlerdiniz?

Benim çıkardığım en büyük ders bir yönetim kadrosunun olmasıdır. Belirli bir müddet sonra işleri tek başınıza idare etme gayretinde olmak insanı ciddi anlamda yormakla beraber sırtınıza yük olarak da biniyor. Bu yüzden tecrübeli, bilgili insanlarla çalışmak sizi bir sonraki seviyeye ulaştırır.

Kurallar çerçevesinde tartışalım, zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Arkana güvenebiliceğin bir yetkili ekibinin olması gerekmektedir, A Sunucusunda bu, B sunucusunda şu olması gibi kanaat verilemez, Tecrübeli/Bilginiz dediğiniz şey nedir? Ben hiçbirşekilde fazla tecrübelilerimi yanıma almam 2010 dan beri Minecraft oyununu oynayan bir oyuncuyum, ben her zaman bilgisi yeterli olmayan kişileri yanımda bulundurdum. Onları geliştirdim Allaha şükürler olsun ki geliştiler şuan büyük sunucularda görev vermekteler, Bilgili / Bilgisiz farketmez bence yanında sen yetiştirirsin ne var ki bunda?

Güvenilir yetkili konusunda bayağı haklısın, sunucuyu Moderatör/Rehber/Admin'e güvenerek arkanda bırakmalısın 6 günlük işin çıktığında misal veriyorum gözün kapalı onlara güvenmelisin.

Benim tavsiyem, sunucu işine girmeden önce belirli bir miktarda paranız olmalıdır!
Parasız ücretsiz sunucu açmayınız, emekleriniz elinizde kalır hiç olmazsa 500 TL gibi bir miktar ile reklam yaptırın elinizde emekleriniz kalmasın onun için diyorum.
Sunucu açacak arkadaşlarım, belirli bir miktarınız varsa açınız, devir öyle bir devir ki para ile herşey, reklam para herşey para, belirli bir miktarda paranız varsa sunucu açma girişiminde bulunmalısınız. Elinizde kalmasın sunucunuz.

Hedefleriniz büyük olsun. 30 Online görünce yeter demeyin / 30 Online nedir ki? Mesela hedef belirleyin mesela ben bir kaç yıl kendimi sunucumu geliştirip 2000 online üstünü görücem hedefi olan insan başarır hedefsizler takılı kalır.

İyi akşamlar diliyorum. Konu sahibinede bu konuyu açtığı için teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.

- KAAN YAMAN

İyi akşamlar, eğer ki bir sunucu açmayı planlıyorsan maksadın para olmayacak. Zaten bu işe girdiğinde cebinden paranın azaldığını fazla girmediğini göreceksin, amacın para değil oyuncu kazanmak olacak. Sistemlerin ve yönetim kadron çok iyi olmalıdır. Deneye deneye bir hal oldum, onu al onu çıkart adamakıllı birisine denk gelemedik umarım geliriz.

İyi akşamlar, eğer ki bir sunucu açmayı planlıyorsan maksadın para olmayacak. Zaten bu işe girdiğinde cebinden paranın azaldığını fazla girmediğini göreceksin, amacın para değil oyuncu kazanmak olacak. Sistemlerin ve yönetim kadron çok iyi olmalıdır. Deneye deneye bir hal oldum, onu al onu çıkart adamakıllı birisine denk gelemedik umarım geliriz.
Ama başlamak içinde para lazım

Özgünlük,samimiyet ve çok fazla p2w olmaması. Ama kesinlikle en önemlisi özgünlük gerçi boşa uğraş bunları yazmak türkiyede paket editleyip kendine iyi pluginciyim diyenler var. İnanınki çalmak size daha çok oyuncu getirsede tamamen kendi yaptığınız sunucuda oynamak ayrı bir zevk çünkü sunucuya kimse gelip şu şu paketten almışsınız az özgün olun demiyor.

Zaten bu işte para amaç değil araçtır.

Ama başlamak içinde para lazım
Zaten paran olmazsa bu işi yapamazsın. Elbet kazanacaksın ama tutup hep kazanıyım yok 15 kazanacaksın 30 harcayacaksın bu şekil tutunabilirsin amacın para olursa tutunman zor.

Zaten bu işte para amaç değil araçtır.
Mesela ben zevk için yapıyorum R9 16GB'lık makinem var tutmadı sunucum ama zevkine hâlâ sistem alıyorum bir şeyler alıyorum reklam veriyorum yine tutmuyor ama kapatmıyorum deniyorum deneyeceğim de.

Mesela ben zevk için yapıyorum R9 16GB'lık makinem var tutmadı sunucum ama zevkine hâlâ sistem alıyorum bir şeyler alıyorum reklam veriyorum yine tutmuyor ama kapatmıyorum deniyorum deneyeceğim de.
olayın aslı sunucun ne kadar güzel olsada doğru zamanda doğru şeylerin olması lazım yani olay biraz şansa kaçıyor nice sunucular var abartısız hypixelden güzel fakat tanınmadığı için buz gibi eriyip gidiyor :(

olayın aslı sunucun ne kadar güzel olsada doğru zamanda doğru şeylerin olması lazım yani olay biraz şansa kaçıyor nice sunucular var abartısız hypixelden güzel fakat tanınmadığı için buz gibi eriyip gidiyor :(
Orası da birazcık çevre diyelim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl