Başarılı bir konu nasıl açabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Electra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 870
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Electra

Eventually, everything goes away.
Elmaslar
834

Discord:

Electra#9331

logo-mini.png

Merhaba, MC-TR ailesi

Bugün bir fikri vardım ve MC-TR adlı forumda birçok konu düzensiz açılıyor, size düzenli ve başarılı bir konu nasıl açılır ve önemini anlatacağım, haydi başlayalım.

İçerik

Öncelikle ne ile ilgili bir konu açacağınıza karar vermelisiniz, sonra bu fikir ile bilgi sahibi olmalısınız, bunun için "Yabancı" veya "Türkçe" kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Konu düzeni

İkinci adım ise konu düzenini düşünmeli ve planlamalısınız, plan yapmadan "şöyle olsun... Hmm yada böyle" denilerek, bir yere varamazsınız, önce aklınızda planlayın! Sonra ise konuya geçirin, olabildiğince sorulana cevap vermeye çalışım ve bol bol fotoğraf kullanın, yardımcı olacak video da koyabilirsiniz.

Yazı düzeni

Yazı sade ve anlaşılabilir olmalıdır, fazla terim kullanırsanız bazı arkadaşlarımız anlamaz çok sade kullanırsanız bazı arkadaşlarımız yine anlamaz, arada bir çizgi var. Forum kurallarına uygun olarak kelime seçin yoksa uyarı alabilir, konunuz silinebilir.

İşin sonu

Artık elinizde forum kurallarına uyan, kaliteli ve içerik yönünden zengin, sade ve fotoğraflı bir konu var. Geriye kalan tek şey bu konuyu paylaşmak.

Beni dinlediğiniz için teşekkürler <3;)

Ekli dosyalar

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    36,8 KB · Görüntüleme: 85
  • images.jpeg
    images.jpeg
    23,7 KB · Görüntüleme: 84
  • images.png
    images.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 84
  • images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    63,4 KB · Görüntüleme: 90
  • logo-mini.png
    logo-mini.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 41
Moderatör tarafından düzenlendi:
Güzel böyle devam. (:))
Umarım güzel bir şekilde devam edersiniz.​

başarılarının devamını dilerim

Resimler Sadece Bende mi Gözükmüyor?

Yani çok iyi bir rehber olmuş denemez.

Son düzenleme:
İçeriğin yani konu fikrinin, konunun ilgilendirdiği kesimin geniş bir kitleye hitap etmesi bir yere kadar kendi başına yetiyor. Lâkin işler ilerledikçe konu düzeninden resimlendirmeye, Türkçeye uygun cümleler kurmaya kadar birçok etken önemli rol oynuyor. Ek olarak konunun SEO bakımından da iyi olup, rakip sitelere kıyasla daha fazla görülmesi de ayrı bir artı. Bunun için de ek kurallar var ve bu ek kurallar da kendi içlerinde ayrılıyor. Daha sonrasında bunları düzgün uygulayıp bunu her konuda daimi bir şekilde sürdürmek de gerekiyor.

Ayrıca bana göre dediklerinizi daha kendiniz uygulayamamışsınız. Bir konunun rehberini açmak, bir konuyu detaylıca anlatmak için önce o konuda belli bir yere ulaşmış olmak gerekir. Tecrübeler ve deneyimler elde etmek, en az birkaç ay o konuda icraatlar yapmak gerekir.

Sözün özü, işleri büyütüp kaliteli bir konu çıkarmak istiyorsanız ortaya, 4 - 5 maddeye uyarak bunu başaramazsınız. Pratik yapmalı, araştırmalı, okumalı, yazmalısınız. O kadar basit değil...

İçeriğin yani konu fikrinin, konunun ilgilendirdiği kesimin geniş bir kitleye hitap etmesi bir yere kadar kendi başına yetiyor. Lâkin işler ilerledikçe konu düzeninden resimlendirmeye, Türkçeye uygun cümleler kurmaya kadar birçok etken önemli rol oynuyor. Ek olarak konunun SEO bakımından da iyi olup, rakip sitelere kıyasla daha fazla görülmesi de ayrı bir artı. Bunun için de ek kurallar var ve bu ek kurallar da kendi içlerinde ayrılıyor. Daha sonrasında bunları düzgün uygulayıp bunu her konuda daimi bir şekilde sürdürmek de gerekiyor.

Ayrıca bana göre dediklerinizi daha kendiniz uygulayamamışsınız. Bir konunun rehberini açmak, bir konuyu detaylıca anlatmak için önce o konuda belli bir yere ulaşmış olmak gerekir. Tecrübeler ve deneyimler elde etmek, en az birkaç ay o konuda icraatlar yapmak gerekir.

Sözün özü, işleri büyütüp kaliteli bir konu çıkarmak istiyorsanız ortaya, 4 - 5 maddeye uyarak bunu başaramazsınız. Pratik yapmalı, araştırmalı, okumalı, yazmalısınız. O kadar basit değil...

Haklısın, yeterli değilim ve görmüyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Fotoğraf yükleyemiyorum, hata veriyor.

Yani çok iyi bir rehber olmuş denemez.

İlk defa böyle konular açıyorum, özellikle rehber konuları.

Haklısın, yeterli değilim ve görmüyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Fotoğraf yükleyemiyorum, hata veriyor.

İlk defa böyle konular açıyorum, özellikle rehber konuları.

Gördüm, zaten ilk defa açtığın zaman iyi olmaması normal. İlerleyen zamanlarda kendini bu tür konular açıp geliştirebilirsin. Ama maddelere göre değil de kendine göre gelişmeye çalışman daha yararlı olacaktır. Ben de ilk bu foruma geldiğimde saçma konular açıyordum fakat, ilerleyen zamanlarda kendi kendime geliştim. Yani zaten konular açarsan kendini bir şeye göre geliştirmemiş olursun ve kendine maddeler koymazsın.

Etkileyici ve işe yarar bir konu. Başarılarınızın devamını dilerim.

Konu açmayarak :evet:

Yararlı Konu Olmuş!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl