Bu konuda zamanında bir çok test yapmış birisi olarak ufakta olsa elde ettiğim deneyimlerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle, Azure AWS gibi Cloud platformlarda aslına bakarsanız sunucu açmak mantıklı çünkü sunucu çöktü yandı bitti kül oldu derdi yok. Tüm sorumluluk Microsoft, Amazon gibi firmalara ait. Ancak bunun da getirdiği ciddi bir maliyette var ne yazık ki. Örneğin, Cloud tabanlı bir şekilde daha önce kurduğum sunucuda 20-30 kişide ciddi TPS sorunları yaşıyordum, bunu aşmak için daha iyi bir RAM ve İşlemcisi olan sunucu tercih etmem gerekiyordu. Ancak bu da çok ciddi bir maliyet.
Gel zaman git zaman en sonunda yine bir Hosting firması ile çalışmaya karar verdim, kendileri şu anda İngiltere'de ve sunucumda ortalama 60-80ms alınıyor. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi lag, crash problemleri ile hiç karşılaşmadım. Sadece yaşadığım sorun ms idi ancak onda da herkesin ortalaması olduğu için oyuncular PVP atarken bir sorun yaşamıyor. Ha 6-8 ms almışlar ha 60-80ms, bu oyuncuların ortalama pingi ise bir üstünlük sağlamıyor.
Host ve sunucu bilgilerime sunucuma ait konuda bulabilirsiniz