Tanıtım AxInventoryRestore - Oyuncu envanterlerini yedekleyin!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FreadFries

Tasarımcı (Yankılı)
Yazar Şefi
MinePass
Elmaslar
221
Minecraft
Furkan0936

Discord:

freadfries

Minecraft Sürümleri
1.13 - 1.21
Oyuncu envanterleri, sürekli değişen ve direkt olarak kaydedilmeyen bir özelliktir. Ne demek istiyorum? Demek istediğim şudur ki bir oyuncu envanterinde bir değişiklik yaparsa eski envanteri o sunucunun bir yedeği alınmadıkça bir yerde tutulmaz. Oyuncularınız yanlış eklenti kullanımından takas yaparken açıklar sayesinde eşyalarını kaybedebilir, veya envanter hakkında bilgi gerektiren herhangi bir durum olabilir. İşte konumuz da tam olarak buradan başlar.

Ben Furkan, ve forumun editörü olarak sizlere AxInventoryRestore eklentisini bu konuda tanıtacağım. Bu eklenti oyuncularınızın belirli eylemlerde ve süre aralıklarında envanterlerinin yedeklenmesini, hatta bir Shulker kutusu olarak çıkarılabilmesini sağlar. O kadar övdük övdük, hadi detaylara inelim.

- Kurulum
Eklentiyi kurmanız için farklı bir eklentiye ihtiyacınız yoktur. Tek yapmanız gereken aşağıda verilen link üzerinden eklentiyi indirin ve basitçe sunucunuzun \plugins klasörüne bırakın ve sunucunuz açıksa yeniden başlatın. Her şeyi doğru yaptıysanız eklenti sorunsuz bir şekilde aktifleşip kullanıma hazır hale gelecektir.
İndirme ilnki:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
- Özellikler
Eklenti bahsi geçen yedekleme işlemini bir oyuncu öldüğü, sunucuya katıldığı, sunucudan ayrıldığı ve dünya değiştirdiği zaman alınır. Bu yedekler tabii ki veri tabanları ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor olup çalışmasını mümkün olduğunda eşzamansız gerçekleştirir. Bunun dışında mesajların tümü konfigüre edilebilir ve söz edilen yedekler belirli bir günden sonra otomatik silinir. Eğer sunucunuzu uzun bir süre çalıştırıyorsanız, ve fazla oyuncu barındırıyorsanız bu seçeneği açmanız kesinlikle önerilir; aksi taktirde veri tabanınızda bu yedekler büyük miktarda yer kaplayacaktır.
giwgWJP.gif
Oyuncu yedek yönetme menüsünün ön gösterimi

/axir <isim> - Bir oyuncunun yedeklerini görüntüleme komutu
/axir save * - Herkes için bir yedek oluşturma komutu
/axir save <isim> - Belirli bir oyuncu için bir yedek oluşturma komutu
/axir reload - Eklentiyi yeniden yükleme komutu
/axir cleanup - Konfigürasyona göre "eski" yedekleri silme komutu

axir.* - Tüm eklenti yetkileri
axir.view - Yedek görüntüleme yetkisi
axir.modify - Yedekleri düzenleme yetkisi
axir.restore - Yedekleri geri kurtarma yetkisi
axir.export - Yedekleri bir Shulker kutusuna çıkarma yetkisi
axir.reload - Eklentiyi yeniden yükleme yetkisi
axir.manualbackup - El ile yedek alma yetkisi
axir.cleanup - Eski yedekleri silme yetkisi

xRgtXqi.gif
dm8oa9B.gif

Yedekleri Shulker kutusu olarak çıkartma Birden fazla yedekten seçme

- Konunun Sonu
Konunun sonuna geldik, önerebileceğim hoş eklentilerden biridir. Mutlaka işinize yarayacak bir senaryonun olduğuna veya olabileceğine inanıyorum. Artık eklentiyi öğrendiğinize göre istediğiniz şekilde konfigüre edebilirsiniz.

Bir sonraki paylaşımımda görüşmek dileği ile, iyi oyunlar ve iyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Bu plugini , çoğu sunucuda görmek isterim.
Çok güzel bir anlatım olmuş. Ellerine sağlık.

Bende tıpkı bunun gibi çalışan bir skript yapmıştım ama bu daha iyi :super:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl