ZoneMC
Bir Kömür Göründü Kaptanım!
- Elmaslar
- 51
- Minecraft
- EmperorOfElder
Discord:
s0mb0dy1
Paylaşım için teşekkürler, ciddi bir konuya dikkat çekmişsin. AuthMeVelocity tarafında özellikle Velocity–backend arası doğrulamanın doğru kilitlenmediği durumlarda bu tarz istismarlar uzun süredir konuşuluyordu ama birçok sunucu sahibi pek ciddiye almıyordu.Bugün sunucumda bazı oyuncular, hesaplarına izinsiz giriş yapıldığını bana bildirdi. Yaptığım inceleme sonucunda bu girişlerin belirli tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini tespit ettim. Hatta piyasada bu konuyla ilgili dolaşan ve yöntemi göstermek karşılığında 25 dolar talep eden ve sunucuma az kalsın sızan kişinin kimliğine de ulaştım.
Bu durum özellikle AuthMeVelocity) kullanan sunucular için ciddi bir güvenlik açığına işaret ediyor. Eğer sunucunuzda AuthMe kullanıyorsanız, acilen farklı bir kimlik doğrulama eklentisine geçmenizi öneririm.Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Alternatif olarak, Velocity/BungeeCord üzerinden gelen API isteklerini dinleyen listener’ı AuthMe’nin kaynak kodundan kaldırıp eklentiyi yeniden derlemeniz gerekmektedir.
Velocity üzerinde authme plugini kurulu olmamasına reğmen bu olayı yaşadım.
Olay ilk önce 5454511 isimli hesabına giriş yaparak bir takım şeyler yaptıktan sonra force / admin tipiyle giriş yapıyor ardından isim değiştirerek aynı şeyi tekrarlıyor.
Bu açığı kaynak kodunu editleyerek kapattım dikkatli olunması adına bu paylaşımı yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 276251
Ekli dosyayı görüntüle 276252
Açığı fixledikten sonra aynı kişi tekrar denedi ve artık yapamadı.
Ekli dosyayı görüntüle 276253
Özellikle şuna dikkat çekmen önemli:
Velocity üzerinde AuthMe kurulu olmasa bile, backend tarafında açık kalan listener / API akışı üzerinden bu tarz yetki kötüye kullanımları mümkün olabiliyor. Bu da “proxy’de yoksa sorun yoktur” düşüncesinin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.
Kaynak koddan listener’ı kaldırıp yeniden derleme çözümü teknik olarak doğru ama herkesin yapabileceği bir şey değil maalesef. Bu yüzden AuthMeVelocity kullanan sunucuların ya:
- alternatif bir doğrulama sistemine geçmesi
- ya da en azından proxy–backend iletişimini ekstra kısıtlamalarla güvene alması şart
Böyle somut örnekle paylaşım yapılması önemli, çünkü çoğu kişi bu konuları ancak iş işten geçince fark ediyor. Elinin emeğiyle açığı kapatıp uyarmışsın, tekrardan geçmiş olsun ve teşekkürler.