portakalnetwork
Fırında Isıttığım İlk Taş
Bugün sunucumda bazı oyuncular, hesaplarına izinsiz giriş yapıldığını bana bildirdi. Yaptığım inceleme sonucunda bu girişlerin belirli tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini tespit ettim. Hatta piyasada bu konuyla ilgili dolaşan ve yöntemi göstermek karşılığında 25 dolar talep eden ve sunucuma az kalsın sızan kişinin kimliğine de ulaştım.
Bu durum özellikle AuthMeVelocity
) kullanan sunucular için ciddi bir güvenlik açığına işaret ediyor. Eğer sunucunuzda AuthMe kullanıyorsanız, acilen farklı bir kimlik doğrulama eklentisine geçmenizi öneririm.
Alternatif olarak, Velocity/BungeeCord üzerinden gelen API isteklerini dinleyen listener’ı AuthMe’nin kaynak kodundan kaldırıp eklentiyi yeniden derlemeniz gerekmektedir.
Velocity üzerinde authme plugini kurulu olmamasına reğmen bu olayı yaşadım.
Olay ilk önce 5454511 isimli hesabına giriş yaparak bir takım şeyler yaptıktan sonra force / admin tipiyle giriş yapıyor ardından isim değiştirerek aynı şeyi tekrarlıyor.
Bu açığı kaynak kodunu editleyerek kapattım dikkatli olunması adına bu paylaşımı yaptım.
Açığı fixledikten sonra aynı kişi tekrar denedi ve artık yapamadı.
Bu durum özellikle AuthMeVelocity
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Alternatif olarak, Velocity/BungeeCord üzerinden gelen API isteklerini dinleyen listener’ı AuthMe’nin kaynak kodundan kaldırıp eklentiyi yeniden derlemeniz gerekmektedir.
Velocity üzerinde authme plugini kurulu olmamasına reğmen bu olayı yaşadım.
Olay ilk önce 5454511 isimli hesabına giriş yaparak bir takım şeyler yaptıktan sonra force / admin tipiyle giriş yapıyor ardından isim değiştirerek aynı şeyi tekrarlıyor.
Bu açığı kaynak kodunu editleyerek kapattım dikkatli olunması adına bu paylaşımı yaptım.
Açığı fixledikten sonra aynı kişi tekrar denedi ve artık yapamadı.
Son düzenleme: