Rehber Authme Vb. Kullanımlar İçin MySQL Veritabanı Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SaBenTurkum

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
12
Minecraft
PancarMotoruu

Discord:

pancarmotoruuu

MySQL Veritabanı Oluşturma

Bu konuda Authme MYSQL bağlantısı yapmak isteyen fakat veritabanı oluşturamayan + genel olarak MYSQL kullanan herkes için nasıl veritabanı oluşturulduğunu anlatacağım.

NOT: Anlatacağım konu cpanel üzerinden örneklendirilmiştir, plesk kullanıcıları da benzer adımları izleyebilirler

Adım 1, Hosting

Herşeyden önce bu veritabanı için bir web hostinge ihtiyacınız var. Piyasada bulunan MYSQL'i dışarıya açabilen (Lütfen satın alımdan önce Mysql'i dışarı açıp açamadıklarını sorun ki sorun yaşamayasınız.) herhangi bir hostingi tercih edebilirsiniz.

Adım 2, Oluşturma

Şimdi ise sıra veritabanı oluşturmakta, site oluştururken de ilk başta veritabanı oluşturmanız gerekir onu da söylemek isterim.

CPanel'e giriş yapıyoruz ve aşşağı resimdeki kısma geliyoruz, MySQL Veritabanlarına tıklıyoruz.

Screenshot_20250221_213056_Chrome.webp

Açılan sayfada doldurmamız gereken oldukça yer var. Öncelikle kullanıcı oluşturmakla başlayalım.

Screenshot_20250221_213738_Chrome.webp

Kullanıcı adı ve şifreyi unutmayacağınız birşey ayarlayın, eğer şifreyi unutursaniz geri dönüşü yoktur yani bi yere not edin!

Kullanıcı oluştura bastığınız zaman sizi bir onay sayfasına atacak orda geri dön tuşu var ona basıp daha deminki sayfaya gelin.

Screenshot_20250221_214135_Chrome.webp

Bu alandan da veritabanı oluşturduktan sonra işlemlerimiz tamamdır!

NOT: Veritabanı ve kullanıcı oluştururken CPanel'den dolayı baş kısmında yazan isimler de ekleniyor. Yani ismi yazarken iki kere düşünün sadece bi harf vs. ekleyin derim. Mesela ben mctrrehber eklediğim için veloryhky_mctrrehber oldu. Akılda tutması zor bir isim.

Ee bunları ayarladık, peki ben veritabanlarını nasıl göreceğim?

Hemen cevaplayayım.

Screenshot_20250221_213056_Chrome.webp

Bu menüden PhpMyAdmin kısmına giriyoruz.

Çıkan sayfada sol üstteki oluşturduğumuz veritabanı ismine tıklıyoruz ve karşınızda oluşturduğumuz veritabanı. Şuanlık boş olacaktır onu siteye, Authme'ye vb. bağladığınız zaman tablolar eklenecektir.

Konum bu kadardı sorunu olan yada yapamadığı birşey olan birisi olursa;
Discord: Pancarmotoruuu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl