SaBenTurkum
Bir Kömür Göründü Kaptanım!
- Elmaslar
- 16
- Minecraft
- PancarMotoruu
Discord:
kenshix_.
Authme - Site Bağlantısı
Authme - Site Bağlantısı
Son sıralarda forumlarda çokça görmeye başladığım Authme - Site Bağlantısı hakkında bir konu açmak istedim. Konumda özellikle Minexon kullanıcıları için veritabanı bağlantısının nasıl yapıldığından bahsedeceğim.
Site ve Database Kurulumu
İlk öncelikle bir hostingden web hosting almamız gerekli, satın almadan önce yetkililere şu soruyu sorun:
Web Hosting'lerinizde MYSQL'i dışarı açabiliyor musunuz?
Bu soruya hayır cevabını aldığınız bir firmadan web hosting alırsanız authme ile site bağlantısını kuramazsınız bunun sebebi web hostinglerin paylaşımlı olması ve MYSQL'i dışarı açtıklarında veri açıkları oluşmasıdır. Aldığınız web hostingde eğer dışarıya açılıyorsa herhangi bir veri sızıntısı olmayacaktır.
Aldığınız web hostinge site dosyalarınızı kurun nslerinizi bağlayın ve siteyi sorunsuz bir şekilde çalışır hale getirin, veritabanı oluşturma vs. gibi sorunlarda paylaşacağım diğer konulardan yada hostinginizden yardım alabilirsiniz. Ayrıca hostinginize MYSQL'i dışarı açmalarını söylemeyi unutmayın.
Authme Config Yapılandırması
Sunucu dosyanızdan Plugins -> Authme -> Config.yml dosyasına girin.
Bu fotoğraftaki kısımları tek tek açıklayayım.
Backend: Bu kısım kesinlikle MYSQL olmalıdır çünkü işlemlerimizi MYSQL üzerinden yapıyoruz.
MYSQLHost: Bu kısım MYSQL sunucunuza bağlandığınız hosttur. Cpanel'den yada Plesk'den MYSQL bilgileri kısmından bunu öğrenebilirsiniz fakat bu %99 localhost olur.
MYSQLPort: MYSQL'in genel portu 3306'dır. daha değiştiğini görmedim fakat bu da bağlantı kısmında yazacaktır.
MYSQLUsername: Bu kısım Veritabanı için en önemli kısımlardandır. Veritabanınızı oluştururken bir kullanıcı ismi belirlersiniz. Bu kullanıcı ismi veritabanına erişmek için bir bağdır. Herhangi bir yanlış harfte bağlantınız kurulmaz. Bunu da aynı şekilde MYSQL bağlantılarının kısmında yazacaktır.
MYSQLPassword: Bu ayar yukardakı mysqlusername kısmındaki hesabın şifresidir. Bu hesabı sadece hesabı oluştururken ayarlayabilir ve görebilirsiniz. Eğer şifresini hatırlamıyorsanız "Minexon için konuşuyorum" üzgünüm ki siteyi sıfırlamanız gerekebilir. Şifreyi sıfırlamanız için kullanıcıyı silmeniz gerekir. Kullanıcıyı sildiğinizde veritabanınız olmayacağı için site çıkecektir bunu düzeltmek için site dosyalarını silin, tekrar kurun, ve yeni mysql kullanıcısı oluşturup oluşturduğunuz kullanıcıyla sitenizi tekrar bağlayın.
MYSQLDatabase: Bu kısıma oluşturduğunuz databasenin adını yazmalısınız. Bunu da MYSQL bilgilerinin yazdığı kısımdan bulabilirsiniz.
Bitti!
Bundan sonra dosyayı kaydedip konsoldan authme reload komutunu kullanın. Sunucuya girdiğinizde tekrar register olacaksınız.
Register olduktan sonra veritabanını kontrol edin, authme adında bir tablo oluşmalı. Eğer oluştuysa işlem tamamdır.
Hatalar
Tabiki bişeyler yaptığımız gibi hata olma olasılığı da olacaktır.
Eğer hatanız burdan halloluyorsa çözümü yazdım, hallolmuyorsa discord yada forum üzerinden bana ulaşın!
Hata: Bu hata MYSQL'in dışarıya kapalı olduğundan yada bilgilerin yanlış girildiğinden kaynaklanır. Konsola Authme tarafından MYSQL bağlantısının kurulamadığına dair mesajlar gelir.Bundan sonra dosyayı kaydedip konsoldan authme reload komutunu kullanın. Sunucuya girdiğinizde tekrar register olacaksınız.
Register olduktan sonra veritabanını kontrol edin, authme adında bir tablo oluşmalı. Eğer oluştuysa işlem tamamdır.
Hatalar
Tabiki bişeyler yaptığımız gibi hata olma olasılığı da olacaktır.
Eğer hatanız burdan halloluyorsa çözümü yazdım, hallolmuyorsa discord yada forum üzerinden bana ulaşın!
[20:22:26] [Server thread/WARN]: [AuthMe] Can't initialize the MySQL database: [SQLException]: null, message from server: "Host 'localhost' is not allowed to connect to this MySQL server"
[20:22:26] [Server thread/WARN]: [AuthMe] Please check your database settings in the config.yml file!
[20:22:26] [Server thread/WARN]: [AuthMe] Could not create data source: [SQLException]: null, message from server: "Host 'localhost' is not allowed to connect to this MySQL server"
Bu arada bu benim ilk konum herhangi bi hatam vs. olduysa kusura bakmayın, hatalı birşey söylediysemde lütfen söyleyin düzelteyim.
Discord: Pancarmotoruuu
Discord: Pancarmotoruuu