İnceleme ASUS’tan Dünyanın İlk 720Hz Monitörü: Hızın Zirvesi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Merhaba değerli MC-TR ailesi

Bu konuda da ASUS'un yeni bombası hakkında konuşmak istedim. Biliyorsunuz, ASUS ROG serisi zaten hız konusunda iddialı ürünler çıkarıyor, ama bu sefer Gamescom 2025'te duyurdukları ROG Swift PG27AQWP-W modeli ile resmen çıtayı arşa çıkarmışlar. Dünyanın ilk 720Hz yenileme hızına sahip monitörü diye lanse ettiler, hem de OLED panel ile. Benim gördüğüm kadarıyla, bu monitör özellikle esports oyuncuları için tasarlanmış gibi duruyor, çünkü o kadar yüksek hızda görüntü yenileme demek, ekrandaki her hareketin tereyağı gibi akıcı olması demek. Daha önce 360Hz bir monitörüm vardı, onda bile farkı hissediyordum, düşünün 720Hz'de neler olur. Ama tabii, bu hızı elde etmek için bazı fedakarlıklar yapılmış.

Asus.webp

İki Modlu Çözünürlük / Yenileme Hızı

2560 x 1440 (QHD) çözünürlükte 540Hz
1280 × 720 (HD)
çözünürlükte 720Hz

çözünürlük tarafında. Monitör dual-mode çalışıyor: Ya QHD çözünürlükte 540Hz'e çıkıyorsun, ya da HD 720p'ye düşüp 720Hz'e ulaşıyorsun. Bence bu seçenek güzel bir yaklaşım, çünkü herkesin ihtiyacı farklı; ben mesela rekabetçi oyunlarda hızı tercih ederim, ama casual oyunlarda görüntü kalitesini isterim. Yine de, bu kadar yüksek hızı destekleyecek bir sistem toplamak bile başlı başına bir görev, GPU'nuzun canını okuyabilir.

Parlaklık, Yansıma ve Kontrast

Asus 2.webp

Bence bu Tandem OLED sistemiyle çift katmanlı piksel düzenini devreye sokmuşlar, ki bu yaklaşım parlaklığı tam 1300 nit seviyesine kadar yükseltiyor gibi duruyor, yanık riskini azaltmak için de özel önlemler almışlar. Benim gördüğüm kadarıyla, bu monitör esports turnuvalarında standart haline gelebilir, çünkü pro oyuncular zaten 500Hz üstü arıyorlardı, ASUS da bunu yakalamış. Ek olarak, bağlantı seçenekleri bol: DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 falan, yani yeni nesil konsollarla da uyumlu. Bence, eğer bütçeniz varsa ve hız delisiyseniz, bu monitör sizi uçurur, ben olsam hemen yükseltir ederdim tabii hemen yükseltebilecek kadar param olsaydı.

Son Olarak

Sonuçta, bu monitör hızın zirvesi dedikleri gibi olmuş, ama herkes için mi? Benim düşüncem, eğer rekabetçi oyunlara gömülüyseniz ve bütçeniz müsaitse alın derim, yoksa 240-360Hz modeller yeterli. Benim gördüğüm kadarıyla, teknoloji bu hızla ilerlerse yakında 1000Hz'leri konuşuruz, ASUS da öncü olmuş. Siz ne düşünüyorsunuz, deneyen var mı veya almayı düşünen?

bence 720hz ile 360hz arasinda bir fark yok, yeni cikabilecek olan seyler bence suanlik cozunurluk veya panel cesitidir.

Son düzenleme:
bence 1000hz ile 360hz arasinda bir fark yok, yeni cikabilecek olan seyler bence suanlik cozunurluk veya panel cesitidir.
Gözle görülür birçok fark olur uzaktan öyle görürsün ama geçiş yapınca dünya varmış dersin ve 1000hz daha çıkmadı

Gözle görülür birçok fark olur uzaktan öyle görürsün ama geçiş yapınca dünya varmış dersin ve 1000hz daha çıkmadı
insan gozu 360hz ustunu pek algilayamaz, arastirmalarda bunu gosteriyor

360'dan 540hz'e geçenlerin videolarını izleyebilirsin onların görüşlerini vb.
Normal bir insan gozu tam olarak goremez hocam fakat fps oyunlarinda dedigin gibi cok hafif bi degisiklik olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl