Asgari ücret sizce kaç olmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erik-1453
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 127

erik-1453

Odunlara Vur Vur Vur!
Bölüm Moderatörü
Elmaslar
17
Biliyorsunuz ki ülkede enflasyon oranı oldukça yüksek. Siz ülkeyi yöneten kişi olsaydınız eğer ki, asgari ücretlendirmeyi ne yapardınız?

Bence şu an refah içinde yaşanması için asgari ücretin minimum 80.000TL olması lazım, kiralar oldukça pahalı..
Ee daha bunun faturası, alışverişi de var.

Isterse 100.000 olsun bu fiyatlarla iş yürümez Babacan

Önemli olan enflasyonu düşürmek zaten sen 80K yapsanda diğer şeyler aynı şekilde yükseliyor zaten.

Çözümü bulmuşlar!
6 Tane Sıfır Atmak :D

80K olsa bile bu sefer ev kiraları da 50K dan başlar. Ücretten önce enflasyonu ve diğer opsiyonları kontrol altına almak lazım yoksa rakam ne olursa olsun yetmeyecek. Esnaflar bile fiyatları ikiye katlayacak. Zor konu valla.

Asgari ücrete daha zam gelmeden bütün herşeye önden zam gelen bir ülkede, maaşlara zam yapmanın bir anlamı olmadığını anlamalıyız bence :D Senin aldığın para 28k olsun, zam geliyor artık 40k alacaksın. Ne yazar ki ? Aldığın yumurta da 130 dan 210 a çıkacak yine bir şey değişmiyor :D

Asgari ücrete hiç zam gelmemesi iyidir hiç esnaf ve patron olarak düşündünüzmü?
Tabikide hayır bu yüzden zamlanmasını iyi buluyorsunuz peki asgari ücrete zam geldiğinde ürünlere neden zam geliyor?
Patronlar işçilerine verecekleri maaşa göre zam yapıyor bunu hiç düşünmeyip bencil olduğunuz için iyi birşey sanıyorsunuz.

Asgari ücrete hiç zam gelmemesi iyidir hiç esnaf ve patron olarak düşündünüzmü?
Tabikide hayır bu yüzden zamlanmasını iyi buluyorsunuz peki asgari ücrete zam geldiğinde ürünlere neden zam geliyor?
Patronlar işçilerine verecekleri maaşa göre zam yapıyor bunu hiç düşünmeyip bencil olduğunuz için iyi birşey sanıyorsunuz.
Zaten iyi bir şey değil tabii ki ama asgari ücret artınca ben ürünlerin fiyatı da artsın demedim, patronları da düşünmek lazım ama millette aç sonuçta onlarda insan

Zaten iyi bir şey değil tabii ki ama asgari ücret artınca ben ürünlerin fiyatı da artsın demedim, patronları da düşünmek lazım ama millette aç sonuçta onlarda insan
Asgari ücrete ne kadar zam gelirse gelsin tüm ürünlerin fiyatı her türlü artıcaktır burda mesele patronları düşünmek değil ürünlerin fiyatının artma sebebi.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl