Çözüldü ARTIK HİLELİ SUNUCU İSTYORUZ!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaklaşık 13 sene önce public oynamaya açılan bir oyundan bahsediyoruz. Emin olun bunu 13 yıl sonra düşünen ilk insan değilsiniz. 13 yıl önce bu tarz teknoloji yoktu belki dersiniz ama texture ları saydamlaştırarak bile yapabilir bu oyunu x-ray ile oynamak isteyen. Elbette birileri böyle sunucular açtı, tutsaydı günümüzde de oynanırdı. Şu an oynanmadığı anlamını çıkarmayın buradan. Oynayanlar olsa da insanların geneli hilesiz oynamayı doğru karşılamış.

Anlamadığınız için anlatamamanız çok normal. Tekrar okuyun ve mantığı anlamaya çalışın, gayet sabit ve sade bir dil.

Eğer kast ettiğiniz şey kullanılan hilenin direkt o özel itemin fiyatına müdahile edecek olması ise öyle bir şey olmaz. Bunu savunmuyoruz. Savunduğumuz şey aslında oyunun kendisine direkt müdahile eden hileler değil bir teknolojidir. Evet, X-Ray bir teknolojidir.

Son düzenleme:
Biri demiş arz talep biri demiş yer çekimi biri demiş x birim xx birim olacak... Hiç kimse söylememiş 1 elmas 100 birime satılıyorsa hilelerden ötürü 10 birim olacak. Kimse matematiği anlamamış, anlatamamış.
Piyasada bir eşyadan ne kadar fazla olursa o eşyanın değeri düşer, değeri artmaz. Piyasaya yüzlerce madenin girmesi ticarette enflasyonun artmasına sebebiyet vermez. Birim fiyatları yükselmez.
- Bu dediğim şeyler survival gibi sabit bir marketin olmadığı oyuncuların fiyatlarını belirlediği sunucu türleri için geçerlidir.
Aksi taktirde sabit bir satış fiyatı ve alış fiyatı olan sunucular için para kasmak kolay olacağı için dediğiniz şeyler geçerli olacaktır.
Aslında herkes ondan bahsediyor. Piyasada bir eşyadan yani elmastan ne kadar fazla olursa o elmasın değeri düşer, o yüzden alınacak olan eşyanın karşılığında daha fazla elmas talep edersiniz.

Yaklaşık 13 sene önce public oynamaya açılan bir oyundan bahsediyoruz. Emin olun bunu 13 yıl sonra düşünen ilk insan değilsiniz. 13 yıl önce bu tarz teknoloji yoktu belki dersiniz ama texture ları saydamlaştırarak bile yapabilir bu oyunu x-ray ile oynamak isteyen. Elbette birileri böyle sunucular açtı, tutsaydı günümüzde de oynanırdı. Şu an oynanmadığı anlamını çıkarmayın buradan. Oynayanlar olsa da insanların geneli hilesiz oynamayı doğru karşılamış.
Şuan bunu deneyen bir sunucu varsa bana atın lütfen seve seve özür dileyeceğimden şüpheniz olmasın.

Aslında herkes ondan bahsediyor. Piyasada bir eşyadan yani elmastan ne kadar fazla olursa o elmasın değeri düşer, o yüzden alınacak olan eşyanın karşılığında daha fazla elmas talep edersiniz.
Böyle bir durum olduğu zaman herkes bu madenlere erişebileceği için ticarette maden kullanılmaz, farklı alternatiflere yönlendirilir.

Aynen bende bundan bahsediyorum arz-talep diye diye dilimde tüy bitti.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 18-08-2022 14.43.38.png
    Ekran görüntüsü 18-08-2022 14.43.38.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 150
Böyle bir durum olduğu zaman herkes bu madenlere erişebileceği için ticarette maden kullanılmaz, farklı alternatiflere yönlendirilir.
Ve işte asıl ekonomi ondan sonra başlar.

Bu arkadaşın derdi zaten bu eşyaya daha hızlı yoldan erişmek. Siz farklı alternatife yönlendirirseniz arkadaşın derdine derman olmuş olmuyorsunuz. Mesela bu alternatif elma olsun. Bu arkadaş sonra foruma gelip konu açacak RNG eliminating gibi bir teknoloji var neden bunu kullanmıyoruz daha hızlı elma kasarım diyecek. Beni yanlış anlamayın ben x-ray kullanımı savunmuyorum.

Bu arkadaşın derdi zaten bu eşyaya daha hızlı yoldan erişmek. Siz farklı alternatife yönlendirirseniz arkadaşın derdine derman olmuş olmuyorsunuz. Mesela bu alternatif elma olsun. Bu arkadaş sonra foruma gelip konu açacak RNG eliminating gibi bir teknoloji var neden bunu kullanmıyoruz daha hızlı elma kasarım diyecek. Beni yanlış anlamayın ben x-ray kullanımı savunmuyorum.
Evet onu savunacağım! Bu sefer daha iyi bir ticaret yöntemine geçilecek. Ticaret için elma yerine özel item taglar kullanılacak mesela ve uzun vade de genel gidişat hep daha iyiye daha yukarıya ve daha büyük bir ekonomiye evrilecek.

Hep daha iyisini, daha çeşitlisini, daha özgürünü istiyorum. Bunu savunmamak saçmalık.

Serbestlik
Zenginliktir!

Son düzenleme:
Ben farklı bir alternatife yönlendirmiyorum. Piyasada bir eşyaya herkes çok kolay bir şekilde erişebiliyorsa, o kolay erişilen eşya ile ticaret dönmez.

Ben farklı bir alternatife yönlendirmiyorum. Piyasada bir eşyaya herkes çok kolay bir şekilde erişebiliyorsa, o kolay erişilen eşya ile ticaret dönmez.
Katılıyorum o yüzden cobblestone ile değil elmas ile ticaret yapıyoruz benim sistemimde de elmas blockları belki cobbleston bloğuna dönüşecek ama daha verimli bir ticaret aracı ortaya çıkacak. Ve biz elmas blocklarını yapılarda kullanmak gibi ekstra bir özelliğe sahip olacağız.

Bu şekilde mi anlaşıcaz? Hanginize bu şekilde kaba bir uslupla hitap ettim? Konuyla ilgili doğru düzgün mantıklı bir argümanın varsa yaz istifade edelim yoksa kuru gürültü yapma.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl