Çözüldü ARTIK HİLELİ SUNUCU İSTYORUZ!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bahsettiğim şey de bu; herkesin kendine ait bir şeyi var. - "Tarım yapan, tarım ürünlerini satar. Maden yapan, maden ürünlerini satar. Böylelikle herkes için ticaret dönecektir." Her ülkenin kendine ait yönetim şekli, üretim şekli vs. mevcut. Bunlara etki eden coğrafi konumları gibi birçok etkenleri var. Her ülkenin aynı şekilde üretim yapmasından, hammaddeye ulaşmasından bahsediyorsunuz. Tam bir saçmalık olurdu. Sen dışarıdan elektrik alırsın, dışarıya farklı bir şey satarsın. Hem böylelikle iletişimin güçlenir, hem de ticaretin döner. Sizin istediğiniz şey ile; ne ticaret döndürürsünüz, ne de bir oyuncuyla iletişim hâlinde olursunuz. Kendinizce madeninizi yapar, eşyayı üretir. Claim adı altında bahsettiğiniz bölgeye, blok dizer durursunuz.
böyle bir durumda özel item neden üretilmesin? atıyorum 99 lv efsunlu drogonium kılıcı zırhı gibi özel bir itemden bahsediyorum, bunun için hazırda pluginler var.

Şunu da belirteyim asıl hileyi yasakladığınızada haksız rekabeti sağlarsınız niye mi çünkü senden benden zeki bir adam çıkar o yasağın bir açığını bulur sömürür bir allahın kulu da fark etmez ve sunucu içindeki herkesden zengin olur ama sen aynı yerinde kalırsın asıl haksız rakabet budur.
Günümüz sunucularının birçoğunda çeşitli korumalar mevcut. (Hile korumalarından bahsetmiyorum.)

Oyuncuların kırdığı bloklara varana kadar veri saklayan, verileri inceleyen ekipleri vs. bulunuyor. Biz bunu forumca söylüyoruz zaten; bu tür sistemlerini kurmayan, göz atmayan veya veri incelemeyen kişiler; mümkünse sunucu açmasın. Oyuncu verileri, emeklerini göz önünde bulundurarak sunucu açmalısınız şeklinde uyarıda bulunuyoruz. Olması gerekenden bahsediyoruz.

Ne kaleler, şatolar çıkar demişsiniz de; Türkiye'de açılan Minecraft sunucuları büyük oranıyla OPSkyBlock. Kısacası, kit altında bir sürü eşya dağıtıp, sınırsız para kastıran sunucular. Herhangi birisinde şato veya kale göremedim. :D

Aksine; sadece blok dizmekten başka bir amaç sunmuyorlar. Blok diz, ada seviyeni yükselt ve seviye atla. Vee, asıl bombayı patlatıyorum. Çoğu 1 ay sonunda kapanıyor. Sebebi ise;

1 ay içerisinde oyuncu artık bloğunu dizdi, ada seviyesini atladı ve başka bir amacı kalmadı. Ama sizin istediğiniz sistem ile; bir oyuncu maden yapabilir, tarım bölgesi kurabilir ve birçok şey yapabilir. Şato yaptı ve bitirdi. Sıkıldı ve çıktı. - Sunucu kapandı.

böyle bir durumda özel item neden üretilmesin? atıyorum 99 lv efsunlu drogonium kılıcı zırhı gibi özel bir itemden bahsediyorum, bunun için hazırda pluginler var.
Sizin dilediğiniz şey ile; ne kadar eşya eklerseniz ekleyin, kolayca elde edeceklerdir hocam. Emek verip, o kılıca ulaşmak için tüm gün oynamak var. X-Ray açıp, değerli madenleri elde edip, satışa koyup, gelir elde edip ve sonunda satın almak var. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Neden zorlaştırıyorsun?

Sizin dilediğiniz şey ile; ne kadar eşya eklerseniz ekleyin, kolayca elde edeceklerdir hocam. Emek verip, o kılıca ulaşmak için tüm gün oynamak var. X-Ray açıp, değerli madenleri elde edip, satışa koyup, gelir elde edip ve sonunda satın almak var. Anlatmaya çalıştığım şey bu. Neden zorlaştırıyorsun?
Her şey arz-talep'e göre belirlenir hocam madenleri değersizleştiğinde o özel itemin değerini başka bir şeyle sağlıyacaksın veya günümüzde olduğu gibi bir ev 5 tl değil 5.000.000 tl aynısı o sunucu içerisinde de olacak. Evet X-Ray açıp full zırh kılıç kazma vs üreteceksin ama o özel itemin değeri 5 elmas değil 50.000 elmas olacak mesela

Bir anlığına durup düşünün nasıl bir zenginliği engellediğimizi.

Her şey arz-talep'e göre belirlenir hocam madenleri değersizleştiğinde o özel itemin değerini başka bir şeyle sağlıyacaksın veya günümüzde olduğu gibi bir ev 5 tl değil 5.000.000 tl aynısı o sunucu içerisinde de olacak. Evet X-Ray açıp full zırh kılıç kazma vs üreteceksin ama o özel itemin değeri 5 elmas değil 50.000 elmas olacak mesela
Aynı sonuca varıyorsun. Hile açmadan 5 elmas elde etmek 10 dakika sürüyorsa hile açıp 50.000 elmas elde etmekte 10 dakika sürecek zaten.

Aynı sonuca varıyorsun. Hile açmadan 5 elmas elde etmek 10 dakika sürüyorsa hile açıp 50.000 elmas elde etmekte 10 dakika sürecek zaten.
Bu sefer o itemin değeri 50.000 elmas yerine 500.000 olur o zaman? Arz-talep tıpkı yer çekemi gibi bir fizik kanunudur asla değişmez. bu böyle, o itemin karşılığı olan elmasın 10 dakikada üretilemeyeceği sayılara kadar devam eder.

Olmasını istediğim şey creative mod değil bir yer altı görüş teknolojisinin kullanımı. Gördün diye senin olmuyor onu da gidip kazman lazım o da bir emek istiyor neticede.

Son düzenleme:
Bu sefer o itemin değeri 50.000 elmas yerine 500.000 olur o zaman? Arz-talep tıpkı yer çekemi gibi bir fizik kanunudur asla değişmez. bu böyle 10 dakika üretilemeyecek sayılara kadar devam eder.

Olmasını istediğim şey creative mod değil bir yer altı görüş teknolojisinin kullanımı.
Şu an insanlığın yer altı görüş teknolojisi kullandığını düşün. Herkesin elmas gibi madenlere erişimi olur ve değeri azalırdı. E insanlığın bu teknolojiye erişimi olmasa da aynı şey oluyor zaten. Kimse kullanmasa maden değerli olur 1 elmas 100 lira eder, herkes kullansa 100 lira 1 elmas eder. Mantık olarak aynı sonuca varıyor.

Sizin işinizi kolaylaştırayım.
Savunduğum argümanın tek mantıklı karşı argümanı şudur: Oyuncular bir süre sonra sıkılır.

O zaman sıklamamalarını sağlamak o sunucu sahibinin görevi olur. Dilek/istek kutusu NPC'si veya anket sitemi vs. koyarsın oyuncuların talep ettiği özel itemlerin, yeni arazilerin, belki özel skillerin, bossların pluginlerini servera eklersin ve ekonomin sürekli bu şekilde büyümeye devam eder.

Hatta şöyle bir şey söyliyim; bu 3, 5 yıl önce mümkün değildi lakin şuan öyle pluginler var ki, oyuncular tıpkı mod geliştirir gibi kendi plugin modüllerini geliştirip sunucu adminlerinin izniyle o sunucuya ekleyebiliyorlar. Hatta adminler o modülü açık oylamaya bile sunabiliyor. Reklam olur diye sunucunun ismini yazmıyorum ama C harifyle başlayan bir sunucu sıralamada en tepede zaten bir çoğunuz biliyorsunuzdur.

Son düzenleme:
Konu girişinde belirttiğim gibi ben bu oyunu 2010 yılından beri oynuyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sunucuda özel bir itemin (tıpkı Knight Online gibi) gerçek para karşılığı satıldığını veya oyuncuların kendi itemlerini geliştirip birbirleri arasında ticaretini yaptığını görmedim. Ve, bu çok büyük bir açık. Biraz uyanık olun hocam bu açığı ilk kim doldurursa yeni zirve o olacaktır!

Son düzenleme:
Konuyu tamamen okumadım ama birkaç yer gözüme çarptı :D

Bir item almak için 100 elmas kazdınız ve bunun için 2 saat emek verdiniz diyelim.
Siz diyorsunuz ki hile kullanımının serbest olduğu bir yerde bu item in değeri 10000 elmas olsun o zaman. E bu 10000 elması hileyle kazmak için yine 2 saat emek verecekseniz ne anlamı kaldı? Yine çok değerli vaktinizden çalınmış(sözde) olacak.

Ayrıca haksız rekabet her yerde her zaman var. Bunu hile kullanımını kısıtlamayınca aşamazsınız. Her zaman daha iyi hile kullanan olacak ve o kullanıcı sunucuda en iyisi olacak.

Konu girişinde belirttiğim gibi ben bu oyunu 2010 yılından beri oynuyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sunucuda özel bir itemin (tıpkı Knight Online gibi) gerçek para karşılığı satıldığını görmedim. Neden biliyor musunuz çünkü özel bir item görmedim. Ve bu çok büyük bir eksiklik.
Şu an konuyu xrayli sunucular açılsından özel itemli sunucular açılsına getirdiniz ve bunun gerçek para karşılığı satılmadığını dile getiriyorsunuz. Piyasada özel itemleri olan bir sürü sunucu var. Gerçek paraya satmamalarının sebebi ise hem Mojang'in EULA'sına karşı olması ve oyuncuların P2W sevmemesi.

X-ray açsanız da açmasanız da, 1 elmas kazınca 100 elmas düşse de düşmese de, elmasların spawn ratesinin 100x olup olmaması da aynı sonuca varıyor. Siz xray ile daha kolay elmas elde edeceksiniz. Ama daha kolay elde ettiğiniz elmasın bir anlamı kalmayacak ve itemleri çok daha pahalıya satın alacaksınız. Standart bir sunucuda ise elmaslar değerli, itemler de ucuz olacak. İnanın bana, yukarıda belirttiğim şeylerin hepsi aynı yere varıyor yukarıdaki arkadaş ve konuda yorum yazan herkesin anlattığı gibi. Anarşi sunucuları, OPSkyblock, OPSurvival ve başka ne türlü oyun türü varsa hepsinde bir yere gelebilmek için hemen hemen aynı zamanı harcıyorsunuz.

Konuyu tamamen okumadım ama birkaç yer gözüme çarptı :D
Bir item almak için 100 elmas kazdınız ve bunun için 2 saat emek verdiniz diyelim.
Siz diyorsunuz ki hile kullanımının serbest olduğu bir yerde bu item in değeri 10000 elmas olsun o zaman. E bu 10000 elması hileyle kazmak için yine 2 saat emek verecekseniz ne anlamı kaldı? Yine çok değerli vaktinizden çalınmış(sözde) olacak.

Ayrıca haksız rekabet her yerde her zaman var. Bunu hile kullanımını kısıtlamayınca aşamazsınız. Her zaman daha iyi hile kullanan olacak ve o kullanıcı sunucuda en iyisi olacak.
Ekran görüntüsü 18-08-2022 14.43.38.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl