Çözüldü Arkadaşlarımın girebilmesi için port açma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibrahim..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 220
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ibrahim..

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
ibrahimsalihc
Kendi Bilgisayarıma sunucu kurdum ancak arkadaşlarımın girmesi için port açmam gerekiyor. nedense kendi modem arayüzümden açamadım. ngrok diye bir uygulama keşfettim. bu uygulamada 26515 adresinde port açmak için cmd'ye "ngrok TCP -region eu 26515" yazmak gerekiyormuş. ama yazdığımda "ERROR: unknown shorthand flag: 'r' in -region" hatası alıyorum. bu hatanın çözümü varmı. yada başka bir şekilde port açabilirmiyim?

windows defender güvenlik duvarı > gelişmiş ayarlar > gelen kurallar > yeni kural > bağlantı noktası

Daha sonrasında hiç bir ayarı ellemeden "Belirli yerel bağlantı noktaları:" kısmına açmak istediğiniz port numarasını girin. En son isteğe bağlı portunuza isim ve açıklama girebilirsiniz.

Ben bu şekilde açıldığını biliyorum, bu konuda çok bir bilgim bulunmamaktadır bir hatam var ise affola.

Kendi Bilgisayarıma sunucu kurdum ancak arkadaşlarımın girmesi için port açmam gerekiyor. nedense kendi modem arayüzümden açamadım. ngrok diye bir uygulama keşfettim. bu uygulamada 26515 adresinde port açmak için cmd'ye "ngrok TCP -region eu 26515" yazmak gerekiyormuş. ama yazdığımda "ERROR: unknown shorthand flag: 'r' in -region" hatası alıyorum. bu hatanın çözümü varmı. yada başka bir şekilde port açabilirmiyim?
Kendi PC biz üstünden yapıyor iseniz modeminizden port açmanız için statik ip almanız yani ek ücret ödemeniz gerekir. Aynı zamanda internet hızınız düzgün değilse ping sorunu çıkacaktır.

Önerim hamachu kullanmanız olur. Port açmadan oyuncular hamachinin oluşturduğu özel Ağa bağlanır ve oradan sizin sunucuya girebilir.

port açmak için statikip ye ihtiyacın var türkiyedeki internet sağlayıcılarda bunu ekstra ücrete tabii tutuyorlar playitgg ye bi bak istersen iş görür

Statik IP'ye ihtiyacın yok modemde ve windows defender'da portu aç sonra WhatsMyIP gibi sitelerden IP ni öğren o IP ile arkadaşların girebilir sunucuya fakat modemi kapatıp açıp IP ni sıfırlandığında yeni IP yi arkadaşlarına tekrar atman gerekicek.

Statik IP'ye ihtiyacın yok modemde ve windows defender'da portu aç sonra WhatsMyIP gibi sitelerden IP ni öğren o IP ile arkadaşların girebilir sunucuya fakat modemi kapatıp açıp IP ni sıfırlandığında yeni IP yi arkadaşlarına tekrar atman gerekicek.
Modem üstünden port açılmadığı taktirde girişler kapalı olmaktadır. Bunun için ek ücretlendirme yapmakta çoğu firma.

"ngrok tcp 26515" komutunu kullanmayı deneyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl