Arclight (mod & plugin) sunucu tutar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vulpix93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 589
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vulpix93

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
2
Minecraft
Bolitvaa

Discord:

Bolitva#5975

Merhabalar , öncelikle forumda ki bir çok arkadaşın ortak düşüncesi , kendine özgü sistemleri olan diğer sunuculardan ciddi şekilde farkı olan bir sunucu. Benim de aynı düşünce yapısında olmamın nedeniyle başlıkta da belirttiğim gibi hem modlu hem pluginli bir sunucu açmayı düşünüyorum forge değil de optimize açısından fabric temelli olan , piyasada uzun süredir olan sunucu işlerini araştıran bunu seven insanlar bilir plugin olarak devrim yaratacak şekilde farklı bir etkiyi gosteremiyorsunuz maalesef çünkü mod ve plugin arasında ciddi şekilde oyuna etki etme anlamında fark var , kısacası fikrinizi görüşlerinizi almak istedim ve tavsiyelerinizi , iyi forumlar dilerim.

Türkiye piyasasında ortalama bilgisayar performans çok düşük yani demek istediğim her oyuncunun bilgisayarı sunucunuzda bulunan modlara ve pluginlere göre kasma yaratıcaktır. Modlu sunucuları oynayan oyuncu sayısı azınlık derecesinde. Şuan da kişisel olarak tek başıma yeni bir mod getiriyorum. Artık piyasada sadece skyblock ya da survival yoğunlukla oynanıyor. Bende yeni bir mod için kolları sıvadım. Yani verebileceğim tavsiye (Oyun modu olarak yeni bir şeyler ihtiyacı var) Bu konuda bir şeyler deneyebilirsin.

Optimizasyon konusuna değindim daha önce testlerde yapmistik forge forkunda 40 50 FPS veren bir bilgisayar fabric kurulunca 70 90 arası FPS alıyordu ve hatri sayılır şekilde mod sayısı vardı ayrıca modlu derken sadece mod ağırlıklı düşünmüyorum oyuna farklılık getirecek ama vanilla survival için yapılan survival modunun yapısına aykırı olmayan modlar bunlar :)

hem modlu hem pluginli olan sunucu jar türleri stabil değil ve düzgün işlemez, pluginler modlarla çakışır ve sunucunun kendisinde sıkıntılar çıkar, piyasada hiç büyük ve açık modlu + pluginli jar ile açılan sunucu görmemenizin bir sebebi var.

Mod olmadan da özgün bir sunucu açabilirsiniz, texture pack ve pluginler sayesinde zaten modların yaptığı şeylerin aynısını yapabilirsiniz. Bir pluginin yapamayacağı mod sayısı çok az.

hem modlu hem pluginli olan sunucu jar türleri stabil değil ve düzgün işlemez, pluginler modlarla çakışır ve sunucunun kendisinde sıkıntılar çıkar, piyasada hiç büyük ve açık modlu + pluginli jar ile açılan sunucu görmemenizin bir sebebi var.

Mod olmadan da özgün bir sunucu açabilirsiniz, texture pack ve pluginler sayesinde zaten modların yaptığı şeylerin aynısını yapabilirsiniz. Bir pluginin yapamayacağı mod sayısı çok az.
Pluginlerin modlarla çakışması nasıl olabilir bunu anlayamadım ayrıca 60 mod ve 10 15 plugin ile üstelik forge olmasına rağmen 20 tps sabit alıyorum ve dandik bir başlangıç seviyesi host makinesi ile , ayrıca özgün sunucu açılır açılmasına modsuzda yalnız pluginlerin modun yerini alacak kadar iyi olduğu ve pluginin modun yapamayacağı mod sayısı çok az kısmına katılmıyorum en fazla skript yazarsın bir mod kadar işlevsel olması için herşeyde de skript yazmak sence ne kadar mantıklı olur piyasada görmüyor oluşun bence tr de böyle bir şeye cesaret edilmemesi ön ayak kimsenin olmaması

Pluginlerin modlarla çakışması nasıl olabilir bunu anlayamadım ayrıca 60 mod ve 10 15 plugin ile üstelik forge olmasına rağmen 20 tps sabit alıyorum ve dandik bir başlangıç seviyesi host makinesi ile , ayrıca özgün sunucu açılır açılmasına modsuzda yalnız pluginlerin modun yerini alacak kadar iyi olduğu ve pluginin modun yapamayacağı mod sayısı çok az kısmına katılmıyorum en fazla skript yazarsın bir mod kadar işlevsel olması için herşeyde de skript yazmak sence ne kadar mantıklı olur piyasada görmüyor oluşun bence tr de böyle bir şeye cesaret edilmemesi ön ayak kimsenin olmaması
Plugin sayınız az, plugin sayısı arttıkça çakışmalar meydana gelmesi olası çünkü pluginler modlarla etkileşime geçmek için tasarlanmıyor. Modsuz ortamlar için yapılıyorlar.

Pluginler gayette modların yerini tutabilir, örneğin pluginlerle özel yeni moblar özel yeni itemler oluşturabilirsin, üstüne texturepack ekleyerek gerçekten bir moddan çıkmış gibi olur. Dünya Jenerasyonu için yapılan pluginler var, Dünyaya lootlanabilir yeni yapılar koyabilen pluginler var, dünyadaki madenlere yeni cevher madeni ekleyebilen pluginler var, madenlerin çıkma yüzdesini y pozisyonunu etkileyen pluginler var HUD editleyebilen pluginler var vb. Yani aynısını yapabildiği modları saymak yerine yapamadığı modları saymak daha mantıklı olur (ve skript bunların bir çoğunu yapamaz yaptıkları da sunucuyu yorar skript ne alaka anlamadım burada) cidden şu şu modu yapamaz diyorsanız ismini verin bakalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl