hktanozkan
NotNull#0001
paran varsa 1 haftaya ingilterede şirket açabiliyosun ama sana yaklaşık 8k ya patlar + olarak 3 ayda bir vermen gereken kesintiler var bence paypal için bu kadar zahmete deymez almancı akrabalarından veya paypal işlerinizi yapan kişiler var onlara küçük komisyonlarla yaptırabilirsin bunları.Başlıkta da yazdığı gibi Amerika'da veya İngiltere'de şirket açarak PayPal kullanabilir miyiz?
Yasal mıdır veya ne kadara mal olur? bilginiz varsa söyleyebilir misiniz :)
atakans_
Tamamen Yanlış 1 hafta değil 2-3 gün ekstra olarak 8k değil 1.5-2kparan varsa 1 haftaya ingilterede şirket açabiliyosun ama sana yaklaşık 8k ya patlar + olarak 3 ayda bir vermen gereken kesintiler var bence paypal için bu kadar zahmete deymez almancı akrabalarından veya paypal işlerinizi yapan kişiler var onlara küçük komisyonlarla yaptırabilirsin bunları.
reklam mı bilmiyorum ama türkiyeden kolaylıkla şirket açabileceğin girişimler var (bkz. mukellef.co) ordan açmayı planlamıştım ama evet fiyatlar hakkında haklısınız. başka bir yöntem var mıdır bildiğiniz yasal ve kapanmayacak paypal hesabı açmak için.Paypal kullanmaktan daha önemli bir soru olmalı bence. Amerika veya İngilterede nasıl şirket açacaksın ? Böyle bir şeyi yapabilmen için hangi evraklar, hangi belgeler, hangi izinler gerekli ? Paypal senden personel hesabı için e-posta,telefon numaran,bulunduğun ülkede ikamet adresin,banka/kredi kart bilgilerin,kimliğin ve vergi bilgilerini ister. Amerika ve İngilterede aynıdır. İşletme hesabı için ise İngiltere e-posta,doğum tarihi,ikamet adresin,bankaların kabul olarak gördüğü işletme isminiz,banka bilgileriniz,işletme vergi ödemeye mükellef ise vergi bilgileriniz. Amerikada işletme hesabı açmak için ise e-posta,işveren kimlik numarası,federal işveren kimlik numrası,banka bilgileriniz ve sonradan eklemenizi istedikleri vergi bilgilerinizi vererek açabilirsiniz. Tabii bunlara sahip olabilmek için bin türlü cefa çekmeli ve ülkemizdeki enflasyon ve türk lirasının değer kaybı yüzünden milyonları bulacak türk lirası kadar bütçe sahibi olmalısınız. Türkiyede bile bir şirket açmak yüksek maliyetlere çıkıyorsa bunu sterlin veya dolar bazından hesaplanmasını düşünemiyorum.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!