Çözüldü Allocation rate drop yiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zero7jackie

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
2
Minecraft
BonkBlup

Discord:

Zero7Jackie

Normal şekilde oynarken 10 15dk da bir allocation rate s/200mb den s/030mblere düşüyor 300 fps olan oyunum 20 30 fpslere düşüyor. ve 5 10 saniye böyle kalıyor.
bu olay yaşandığında oyunu pencereliye alıp tekrar tam ekrana aldığımda düzeliyor. ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ?

Normal şekilde oynarken 10 15dk da bir allocation rate s/200mb den s/030mblere düşüyor 300 fps olan oyunum 20 30 fpslere düşüyor. ve 5 10 saniye böyle kalıyor.
bu olay yaşandığında oyunu pencereliye alıp tekrar tam ekrana aldığımda düzeliyor. ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ?
Minecraft'a verdiğiniz ram yetersiz olabilir mi?

kanka launcher e verdiğin ram kaç

sorunu chatgpt yardımı ile çözdüm
önce mod ile borderless ekran modunu oyuna ekledim
daha sonra onboard ekran kartını devre dışı bıraktım
sonraki adımda borderless modunu fullscreen ile değiştirdim
sonra borderless modunu windows:borderless yapıp full screeni minecraft:excluvise modundan minecraft:default konumuna çektim
ve sorun düzeldi :D

yapay zekaya göre sorun
ekran çözünürlüğünün yanındaki @180 hz si gpunun tam ekran optimizasyonu ile uyumsuz olup windows:fullscreen veya minecraft:default olarak kullanmasını sağlamakmış. windows:excluvise veya minecraft:excluvise bu soruna sebep oluyormuş bunu yaşayan birisi daha olursa bilgisi olsun :D biraz garip bi çözüm ama işe yarıyor.

Minecraft'a verdiğiniz ram yetersiz olabilir mi?
1.5.2 zamanlarından alışkanlıktır hep 4 veririm üstünü verince fps düşüyor gibi hissediyorum ama sorun farklıymış çözdüm ya thx

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl