Herkese merhaba Minecraft Türkiye ailesi,
Uzun bir aranın ardından forum topluluğuna ve Minecraft sektörüne geri dönmüş bulunmaktayım. Bu dönüşle birlikte, vizyon sahibi ve yüksek aktifliğe sahip projelerde Topluluk Yöneticisi (Community Manager) rolünü üstlenerek topluluk içi düzeni sağlamak ve oyuncu bağlılığını artırmak istiyorum.
Benim için bir sunucuda en kritik unsur, sistemlerin teknik mükemmelliğinden ziyade o sistemleri deneyimleyen topluluğun kalitesi ve yönetilme biçimidir. Sağlıklı bir iletişim dili, güçlü bir moderasyon yapısı ve oyuncu odaklı bir yaklaşım olmadan uzun vadeli başarının mümkün olmadığını biliyorum. Bu doğrultuda, tamamen gönüllü bir anlayışla, sunucunuza profesyonel bir topluluk yönetim anlayışı kazandırmayı hedefliyorum.
Sadece teknik olarak açık olan değil, yaşayan ve gelişen projelerde yer almak istiyorum. Bu kapsamda aradığım kriterler şu şekildedir:
Geçmiş tecrübelerim, topluluk yönetimi konusundaki metodolojim ve sunucunuza katabileceğim değerler hakkında detaylı görüşmek isterseniz bana forum üzerinden özel mesaj gönderebilir veya doğrudan Discord üzerinden ulaşabilirsiniz.
- squid2dev, her zaman en iyisi.
Uzun bir aranın ardından forum topluluğuna ve Minecraft sektörüne geri dönmüş bulunmaktayım. Bu dönüşle birlikte, vizyon sahibi ve yüksek aktifliğe sahip projelerde Topluluk Yöneticisi (Community Manager) rolünü üstlenerek topluluk içi düzeni sağlamak ve oyuncu bağlılığını artırmak istiyorum.
Benim için bir sunucuda en kritik unsur, sistemlerin teknik mükemmelliğinden ziyade o sistemleri deneyimleyen topluluğun kalitesi ve yönetilme biçimidir. Sağlıklı bir iletişim dili, güçlü bir moderasyon yapısı ve oyuncu odaklı bir yaklaşım olmadan uzun vadeli başarının mümkün olmadığını biliyorum. Bu doğrultuda, tamamen gönüllü bir anlayışla, sunucunuza profesyonel bir topluluk yönetim anlayışı kazandırmayı hedefliyorum.
Topluluk Yöneticisi Olarak Sunacaklarım
- Gelişmiş İletişim ve Kriz Yönetimi: Oyuncu kitlesi veya yetkili kadrosu içerisinde yaşanabilecek anlaşmazlıkları, kaos ortamına dönüşmeden objektif ve çözüm odaklı yaklaşımlarla çözüme kavuşturma.
- Discord ve Forum Düzeni: Discord sunucunuzun metin kanallarından rol hiyerarşisine, duyuru standartlarından topluluk kurallarına kadar tüm yapının kurumsal ve sürdürülebilir bir standarda oturtulması.
- Yetkili Ekip Koordinasyonu ve Denetimi: Rehber, moderatör ve destek ekibinin günlük performanslarının takibi, ekip içi iletişimin güçlendirilmesi ve oyunculara sunulan hizmet kalitesinin artırılması.
- Oyuncu Bağlılığı ve Etkinlik Yönetimi: Oyuncuların sunucuda kalıcılığını artıracak geri bildirim mekanizmalarının kurulması, topluluk içi anketler, çekilişler ve düzenli etkinlik organizasyonlarının planlanması.
- Kesintisiz Aktiflik ve İletişim: Günlük yüksek online sürem sayesinde hem sunucu içinde hem de Discord tarafında sürekli erişilebilir olmak; oyuncuların sorunlarına hızlı ve yapıcı geri dönüşler sağlamak.
Aradığım Sunucu ve Yönetim Profili
Sadece teknik olarak açık olan değil, yaşayan ve gelişen projelerde yer almak istiyorum. Bu kapsamda aradığım kriterler şu şekildedir:- Yüksek Aktiflik: Belirli bir oyuncu kitlesine sahip, Discord ve oyun içi etkileşimi yüksek olan projeler.
- Kurumsal ve Vizyoner Yaklaşım: Anlık kararlarla değil, planlı ve uzun vadeli hedeflerle hareket eden yönetim kadroları.
- Yetki Devri ve Güven: Topluluk yönetimi konusunda fikirlerime, planlamalarıma ve alacağım kararlara saygı duyacak, yetki alanıma müdahale etmek yerine iş birliği yapacak ekip arkadaşları.
İletişim ve Detaylı Görüşme
Geçmiş tecrübelerim, topluluk yönetimi konusundaki metodolojim ve sunucunuza katabileceğim değerler hakkında detaylı görüşmek isterseniz bana forum üzerinden özel mesaj gönderebilir veya doğrudan Discord üzerinden ulaşabilirsiniz.- Discord: mentalitem
- squid2dev, her zaman en iyisi.