ReconeCraft
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 0
- Minecraft
- Rc
Discord:
ReconeCraft
ReconeCraft
Hadelles
seckinmert
Eline sağlık piyasadaki en kötü hostingleri önermişsin1. VDS
- Minecraft sunucularında işlemcinin tek çekirdek performansı her şey(benim için). İntel xeon işlemcili sunuculardan uzak dur(bana göre) mutlaka Ryzen(tercihen 5950x 7950x veya 9950x) serisi tercih et.
A. Fiyat/Performans = Keyubu
- İşlemci okarak Ryzen 9 kullanıyorlar.
- Giriş seviyesi Ryzen paketleri genelde uygundur.
- Hazır Minecraft paketleri var.
- Destek taleplerine bazen geç dönüyorlar.
B. Performans Odaklı: SagaNetwork veya Anksoft.
Anksoft:
- Yıllardır piyasada.
- Daha kurumsal ve stabil bir yapıları var.
- DDoS korumaları ve yurt dışı lokasyonlu saldırılar için oldukça iyi.
SagaNetwork:
- Çok güçlü işlemciler sunuyor.
- Lag sorunu minimum oluyor genelde.
2. DOMAİN
- Hosting firmalarından alan adı almanı önermem. O firmayla kavga edersen ya da firma kapanırsa alan adın arada kaynar. Alan adını köklü sadece bu işi yapan firmalardan alıp VDS e yönlendirmek en güvenli yol.
- Google Domains kapandı. Bu yüzden şu an hosting.com.tr veya METUnic (ODTÜ nün vakfı. Özellikle .com.tr için en ucuzu).
- Eğer bütçen kısıtlıysa ilk etapta .com.tr domain al.
Hadelles
Sence Keyubu f/p hosting firması mı?Eline sağlık piyasadaki en kötüleri önermişsin diyen veya uzak dur diyen arkadaşlara:
Önerdiklerim Türkiye'de binlerce sunucunun barındığı firmalar. 'En kötü' demek biraz abartı olmuyor mu? :)
Ben Ryzen 9 (5950x/7950x) tek çekirdek performansına odaklanıyorum. Önerilen firmaların (örneğin Oyunlayıcı) işlemci havuzu ve DDoS koruması bahsettiğim firmalardan kağıt üzerinde ne kadar üstün? Somut veri veya tecrübe paylaşırsanız sevinirim. Yıllardır sektörün içindeyim ve bunlar benim kendi tecrübelerim. Öyle ezbere 'o kötü bu iyi' demek yerine, bütçesi kısıtlı olan ve basit yönetim paneli arayan arkadaşa VDS önerin. Uzak dur diyip kaçmayla olmuyor bazı işler :D
Hadelles
Fiyat/Performans demek dünyanın en iyi performansı demek değil. Ödediğin paranın karşılığını alabilmek demek.Sence Keyubu f/p hosting firması mı?
seckinmert
Emin ol sen bu foruma kayıt olurken ben hostingcilerin makinelerine performans testi yapıyordum dostum. Keyubu veya diğer yerleri savunmadan önce geçmişlerine bak bahsettiğin tüm yerler fiziksel almadığın sürece oversell ne kadar adam sıkıştırırsak o kadar kazanırız kafasında ve koruma ddos tarafına gelecek olursak 3 4 yıl önce tüm hostinglere yapılan saldırıda keyubu ilk düşen firmalardan oldu değil Batihosttan Erkan kimse kaldıramadı fakat o zaman turan farklı bir vds firmasındaydı o bunu tuttu. kendisini 5 6 yıldır tanıyorum. Şunuda söylerim ki şuan yine sağlam bi gbit çıkışı olsa yine keyubu ayakta kalamayacak. Ufak Scrubbinglerde bile böyleyken bir dahada bilmediğin konular hakkında yorum yapmamayı öğrenmiş olmanı tavsiye ederimEline sağlık piyasadaki en kötüleri önermişsin diyen veya uzak dur diyen arkadaşlara:
Önerdiklerim Türkiye'de binlerce sunucunun barındığı firmalar. 'En kötü' demek biraz abartı olmuyor mu? :)
Ben Ryzen 9 (5950x/7950x) tek çekirdek performansına odaklanıyorum. Önerilen firmaların (örneğin Oyunlayıcı) işlemci havuzu ve DDoS koruması bahsettiğim firmalardan kağıt üzerinde ne kadar üstün? Somut veri veya tecrübe paylaşırsanız sevinirim. Yıllardır sektörün içindeyim ve bunlar benim kendi tecrübelerim. Öyle ezbere 'o kötü bu iyi' demek yerine, bütçesi kısıtlı olan ve basit yönetim paneli arayan arkadaşa VDS önerin. Uzak dur diyip kaçmayla olmuyor bazı işler :D
Hadelles
Bahsettiğin o büyük saldırı dönemlerini ve düşüşleri de gayet iyi biliyorum, inkar eden yok.Emin ol sen bu foruma kayıt olurken ben hostingcilerin makinelerine performans testi yapıyordum dostum. Keyubu veya diğer yerleri savunmadan önce geçmişlerine bak bahsettiğin tüm yerler fiziksel almadığın sürece oversell ne kadar adam sıkıştırırsak o kadar kazanırız kafasında ve koruma ddos tarafına gelecek olursak 3 4 önce tüm hostinglere yapılan saldırıda keyubu ilk düşen firmalardan oldu değil Batihosttan Erkan kimse kaldıramadı fakat o zaman turan farklı bir vds firmasındaydı o bunu tuttu. kendisini 5 6 yıldır tanıyorum. Şunuda söylerim ki şuan yine sağlam bi gbit çıkışı olsa yine keyubu ayakta kalamayacak. Ufak Scrubbinglerde bile böyleyken bir dahada bilmediğin konular hakkında yorum yapmamayı öğrenmiş olmanı tavsiye ederim
+ olarak bana güncel olarak oyunlayıcının yediği saldırılardan dolayı düşmelerinden bahsedeceksen konunun derinine inmeden önce sağdan soldan duyma bilgilerle bana gelme
Oyunlayıcı zaten ucuz ve keyubudaki gibi oversell yokBahsettiğin o büyük saldırı dönemlerini ve düşüşleri de gayet iyi biliyorum, inkar eden yok.
Ancak atladığın nokta şu: Biz burada enterprise(kurumsal) seviyede %100 uptime garantili scrubbing kapasitesi sınırsız bir hizmet aramıyoruz konu sahibi arkadaşın bütçesi ve amacı belli. Ayda 3-5 bin TL bütçesi olan adama git turandan al veya özel kabin kirala demek kolay ama harçlığıyla sunucu açacak adama ucuz fiyat bandında hizmet veren firmayı yerden yere vurmak ne kadar yapıcı?
Keyubu veya benzerleri giriş seviyesi için bir basamaktır mükemmel olduklarını iddia etmedim bütçeye göre ulaşılabilir olduklarını söyledim. Senin çöp dediğin hizmet bu işe yeni başlayan birinin bütçesini kurtarıyor
Konuyu sen yenisin ben eskiyim ego savaşına çevirmeye gerek yok. Varsa bütçe dostu saldırıda düşmeyen oversell yapmayan ryzen işlemcili önerin yaz buraya hepimiz faydalanalım. Bilgi paylaştıkça çoğalır sert çıkışlarla değil. İyi forumlar. Egoist çıkışının sana Bir faydası yok :)
seckinmert
''Uzak dur diyip kaçmayla olmuyor bazı işler'' Demen zaten başlı başına bir yanlıştı Bir çok yeni hosting var illa ki oyunlayıcı değil ve pahalıda satmıyorlar. Ben ego kapıştırmıyorum olan ortada adam keyubudan alıp sunucusu her kesinti yaşadığında 50 kişide 10 tps alınca sunucu açmasınında bir gereği yok.Eline sağlık piyasadaki en kötüleri önermişsin diyen veya uzak dur diyen arkadaşlara:
seckinmert
Kısa ve öz anlatmak istediğimde tam olarak bu.Oyunlayıcı zaten ucuz ve keyubudaki gibi oversell yok
Hadelles
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!