-_Minecraft Mimarisine Giriş_- Bölüm -1-

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByMikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 586

ByMikan

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
58
Merhabalar,konu başlığından da açık ve net anlaşılabileceği gibi,size Minecraft Mimarileri hakkında bilgi vermek istiyorum.Ama öncelikle size bir yapıda olması gereken 2 altın kuraldan bahsedeceğim.

:evet:-Yapı bloklar içerisinde boğulmamalı ve işlevsel olmalı.Yani anlatmak istediğim,görsellik kadar işlevsellik de ön planda tutulmalı.
:evet:-Gereksiz ve aşırı fazla blok kullanımı yapınızın düzenini bozacaktır.Bu yüzden sade tasarımlar kullanarak güzel,kaliteli ve göz yormayan tasarımlar ile başlayın

Minecraft'ta en çok duyduğunuz yapı türlerinden biri tanesi Modern yapılardır.Peki bu nedir,hangi bloklar kullanılmalı?

☄Zengin bir duruşu olan ve genellikle kuvars türevlerinden inşaa edilen yapıların çoğunluğuna biz modern yapı diyoruz.Yapımı çok kolay ve fazla detay gerektirmeyen yapılardır.Fakat ne kadar sade olurlarsa olsunlar görünüm olarak gayet güzeldirler.
Kuvars türevlerinden oluşur diye anlattım fakat sürekli kuvars kullanmak zorunda değilsiniz.Bunların dışında sert killer,kemik bloğu da gayet güzel duracaktır.

?SORU: Size kumtaşından modern yapılar inşaa edilebilir mi?

☄ Medieval Yapı belki ilk defa duyanlarınız vardır.Ortaçağ yapılardır ve bazı yapıları ciddi anlamda ustalık ister.Genelde köy evleri,yel değirmeni,kuleler... yaparken kullanılan bir yapı türüdür.
Genellikle taş ve tahta(odun dahil) türevlerini barındırır.Zaman zaman ise beyaz yün,sert killer...

?BİLGİ: Medieval yapılar ile Gothic yapılar aynı zaman diliminde kullanılmaktaydılar.

Bölüm 2 gelecektir,iyi forumlar dilerim

Mimar ByMikan

Resimlendirirsen daha hoş olur, başarılı.. :melek:

eline sağlık, cosmicfugue arkadaşında dediği gibi resimlendirirsen dahada iyi olur, başarılar

Kendimde bir builder olarak söylüyorum ki medieval + Kalp = ben medieval(Ortaçağ) buildleri aşırı beğeniyorum. Kendimde farklı farklı çeşitlerini yapmaktayım. Konu için teşekkürler diyorum. Kum taşına gelicek olursak kumtaşından farklı buildler yapan görmüştüm yabancı youtube kanallarında eskiden o yüzden evet diyorum. Ancak modern olarak anlamak kişiye kalmış bir şey. :D Tekrar teşekkürler konu için. Eğer bir ekibin yok ise beraber build yapmayı seve seve isterim.

Kendimde bir builder olarak söylüyorum ki medieval + Kalp = ben medieval(Ortaçağ) buildleri aşırı beğeniyorum. Kendimde farklı farklı çeşitlerini yapmaktayım. Konu için teşekkürler diyorum. Kum taşına gelicek olursak kumtaşından farklı buildler yapan görmüştüm yabancı youtube kanallarında eskiden o yüzden evet diyorum. Ancak modern olarak anlamak kişiye kalmış bir şey. :D Tekrar teşekkürler konu için. Eğer bir ekibin yok ise beraber build yapmayı seve seve isterim.
Evet,kumtaşı olayını merak ettim nasıl cevaplar çıkacak diye :D Bende sana değerli yorumun için teşekkür ederim..

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl