HyperionDev
Her zaman, en iyisi!
- Elmaslar
- 494
- Discord İzni

- Minecraft
- HyperionDev
Discord:
efekurban

efekurban
Thiccenings#0351

efekurban
Teşekkürler, başarılar.Sunucu açacaklar için yararlı bir konu olmuş. Eline sağlık <3
Neleri çıkartmam, neleri eklemem gerektiğini söyleyin birlikte insanlara iyi bilgiler katalım ;), çok boş kısımların olma sebebi ise; okuyucuya arkadaşım gibi yaklaşmamdır. Ben arkadaşım gibi yaklaşarak samimiyet ve güven sağladığımı düşünüyorum. Yapıcı eleştirilerinizi yazabilirsiniz, bekliyorum. ?işe yarayacak çok şey varken çok saçmalamışsınız

efekurban
Teşekkürler, bir şey kattıysam ne mutlu bana.
Benim gibi yeni sunucu açacak arkadaşlar açısından son derece yararlı ve geniş kapsamlı bir konu olmuş ki elinize ve kaleminize de sağlık ?
TheLudoBile#3485

efekurban
Windowsta yapılabilecek basit bir port ayarı linuxta 10 saniyede yapılabiliyor, ve evet, yapılabilir. Daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için övdüm. Gerek CPU kullanımı gerekse RAM kullanımı linuxta Windowsa göre çok daha performanslı. Güvenlik konusunda Windows son yıllarda kendisini gerçekten geliştiriyor fakat günümüz hostinglerinde Windows Server 2012 R2 den üstü bulunmadığını göz önüne alırsak, linux galip geliyor. Bungeecord true ile firewall a gelecek olursam, UnioCraft gibi büyük işler başarmış kaliteli bir sunucunun sahibine bizzat sordum, pluginler/ayarlar ile mi önerirsin yoksa firewall mı diye. Kendisi firewall dedi. Onun dışında yooniks'e de sordum, o da aynısını söyledi. Yorumun için teşekkürler, başarılar dilerim.Linuxu övmüşsünüz de aynısı windowsta da yapılabilir. Ayrıca firewall ayarlamak ile bungeecord ayarını true yapmak arasındaki kolaylık seviyesini karşılaştırır mısınız?
Değerli yorumun için teşekkürler. Başarılar.Çok faydalı olmuş bir çok kişi için teşekkürler
Temelinde ikisi de aynı görevde ve bungee/pluginler düşse zaten sunucuda bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Bunun dışında firewall güvenlidir, en azından bunu aşan kimse görmedim fakat bungeecord ve bukkit/spigotun testleri sonucu gayet güvenilir olduğu da gözüküyorBungeecord true ile firewall a gelecek olursam, UnioCraft gibi büyük işler başarmış kaliteli bir sunucunun sahibine bizzat sordum, pluginler/ayarlar ile mi önerirsin yoksa firewall mı diye. Kendisi firewall dedi. Onun dışında yooniks'e de sordum, o da aynısını söyledi. Yorumun için teşekkürler, başarılar dilerim.

efekurban
Teşekkürler, başarılar dilerim.Güzel bir konu olmuş tebrikler.
Benim oyum firewall'da olduğundan dolayı onu önerdim, aldığım önerilerde o yönde.Temelinde ikisi de aynı görevde ve bungee/pluginler düşse zaten sunucuda bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Bunun dışında firewall güvenlidir, en azından bunu aşan kimse görmedim fakat bungeecord ve bukkit/spigotun testleri sonucu gayet güvenilir olduğu da gözüküyor
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!