5000TL ile nasıl bir hosting kurulur ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emirhan GÜR

KACAK OYUNCU | play.kacakoyuncu.com
Elmaslar
75
Minecraft
iEmirhanGur

Discord:

emirhangur#9572

Hepinize merhaba,
ben Emirhan.

Yaklaşık 2,3 aydır hosting kurma fikrim var ama çok bilgim yok.
Elimde 5000TL ver sizce bu hosting kurmak için iyi bir bütçemi?
Önceden hostinglerle çalışan yada kurmuş birileri varsa bana Discord üzerinden ulaşırlarsa sevinirim.

Discord adresim: Emirhan?#5530​

Başka bir yerden aktif geliriniz yoksa hiç girişmeyin. Ofis, aidat, muhasebeci, verimerkezi masraflarını düşünün. İlk 1 yıl boyunca hiç müşteriniz olmayacakmış gibi hesap edin giderlerinizi.

Saydıklarımın yanında grafik-tasarım, reklam, tanıtım masraflarını da hesap edin. Başa baş noktasını hesaplarken giderlerinizi iki kez kontrol edin. Vergi, makine masrafı, banka komisyonu gibi giderleri çıkarıp tahmini maksimum net gelirinizi hesaplayın.

Maksimum net gelir kapasitesini artık biliyorsunuz ama hosting kurdunuz diye herkes bir anda gelip sizden sunucu, hosting talep etmeyecek. Yukarıda belirttiğim gibi, 1 yıl müşterisiz idare edebiliyor musunuz onu sermayenizden düşüp hesap edin ve buna göre karar verin.

Bence 5.000TL sadece reklam masrafı olur. Makine, verimerkezi masraflarını saymıyorum bile. 2. el makine alıp başlayabilirsiniz ama dediğim gibi 1 yıl müşterisiz idare edemiyorsanız zaten batmaya odaklı bir hosting kurmuşsunuz demektir.

Bu bütçe ile başlaman seni zorlar ama ben rahat kurabilirim ve güçlü bir rakip olacağımada inanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl