Çözüldü 4GB ram 1.21.5 Vanilla için yetersiz mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan upwarda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 595
  • Etiketler Etiketler
    sunucu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

upwarda

ardaw işte :p
Elmaslar
19
Minecraft
ensoulsharp
Selamlar. Yıllar sonra arkadaşımla nostalji yapmak için Rabisu’dan 4GB’lık minecraft sunucusu aldım. Fiyatı oldukça düşüktü, haliyle beklentim de çok yüksek değildi ama ciddi bir sorun yaşıyorum: map yüklenme hızı aşırı yavaş.

Sunucuda neredeyse hiç plugin yok, sadece 2 kişiyiz. RAM ve CPU kullanımı panelde gayet düşük. İlk dikkatimi çeken şey, sunucu kurulurken versiyon seçip jar dosyasını (50MB civarı) indirirken yaklaşık 10 dakika sürmesiydi. Oynarken başlangıçta yüklenen bölgelerde sorun yok ama yeni alanlara gidince map çok geç yükleniyor, adeta takıla takıla ilerliyor.

Bunu destek ekibine yazdım, ama bana 4GB RAM’in yetersiz olduğunu, internet hızının "önemsiz" olduğunu söylediler. Bu cevap bana hiç mantıklı gelmedi. Yıllar önce ağır pluginli sunucular bile 4GB ram ile daha iyi çalışıyordu. Sadece vanilla bir sunucuda, 1.21.5 sürümünde gerçekten RAM bu kadar fark yaratır mı? Yoksa Rabisu beni gereksiz şekilde yükseltmeye yönlendirmeye mi çalışıyor?

Benim gibi benzer sorun yaşayan var mı?

Merhabalar

Map yüklenme durumu internet ile ilgili değildir. Map yüklenmesi işlemci ve ram ile ilgilidir. Web panel kullandığınız için normal VDS e göre verilen işlemci kağıt üstünde aynı olsa bile içeride farklıdır.

Önerim 6 GB minumum ryzen 5900 bir VDS almanız ölüm web panel yetersiz kalan bir hizmet. Forumda bulunan onaylı hostinglerden almanızı öneririm.
rabisu da onaylı diye biliyorum

Türk hosting firmaları para kazanmak için öyle yapıyor. Shockbytetan al 1gb bak nası akıyo lakin o chunk açarken takılma olayını yine yaşarsın ne yazık ki. Minecrafttın yeni dünya oluşumu oluşurken çok yoruyor sistemi bu yüzden pregen atıp öyle oynayın chunky gibi eklentileri kullanabilirsin

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Türk hosting firmaları para kazanmak için öyle yapıyor. Shockbytetan al 1gb bak nası akıyo lakin o chunk açarken takılma olayını yine yaşarsın ne yazık ki. Minecrafttın yeni dünya oluşumu oluşurken çok yoruyor sistemi bu yüzden pregen atıp öyle oynayın chunky gibi eklentileri kullanabilirsin
Türklerle yaşadığınız birkaç hosting sorunu için tüm Türk Hostingleri para odaklı düşünmek biraz ilginç. En başta her firma kendi kazancını düşünecek yoksa kazanç olmadan bu işe zaten kimse girmez. Sonra sağlam hizmet verecek. Fazla kazanmak için kalitesini düşürmesi ayrı bir konu tabi. Ama genelleme yapmak biraz eksik bir ifade olur Tr kaynaklı olup sadece yurtdışı hizmet veren veya Direk Türkiye içi hizmeti olan sağlam hostingler de var.

Türklerle yaşadığınız birkaç hosting sorunu için tüm Türk Hostingleri para odaklı düşünmek biraz ilginç. En başta her firma kendi kazancını düşünecek yoksa kazanç olmadan bu işe zaten kimse girmez. Sonra sağlam hizmet verecek. Fazla kazanmak için kalitesini düşürmesi ayrı bir konu tabi. Ama genelleme yapmak biraz eksik bir ifade olur Tr kaynaklı olup sadece yurtdışı hizmet veren veya Direk Türkiye içi hizmeti olan sağlam hostingler de var.
Ben bir çok türk hosting kullandım sahipleriyle ne kadar arkadaşsan o kadar iyi çalışıyo sunucu :D

1751975217873.webp

arkadaşla oynamak için bu sistem yetmiyorsa scammed, pregen şart tabi onsuz oynanmaz en iyi sistem bile kasıyo

Bu arada rabisu demişken heralde Türkiye'deki en kötü hostingi rabisu, kötünün de kötüsü

Son düzenleme:
Ben bir çok türk hosting kullandım sahipleriyle ne kadar arkadaşsan o kadar iyi çalışıyo sunucu :D

Ekli dosyayı görüntüle 267869

arkadaşla oynamak için bu sistem yetmiyorsa scammed, pregen şart tabi onsuz oynanmaz en iyi sistem bile kasıyo
Emin olun sahipleriyle yakın arkadaş olup makineme arkadaş adı altında vaad ettiği şeyleri vermeyen sözde birçok kişi ile çalıştım. Emin olun dürüst adam ha arkadaş ha müşteri ha başka birşey yapmak isteyen işini düzgünce yapar. Türkiye denetimsiz olduğu için çoğu şey bu kadar kötü hizmet veren yerler var. Yoksa yurtdışı kaynaklı birçok hosting de de çöp hizmet sağlayan birçok firma var Türkiyede olduğu gibi. Sağlam olan bilindik firmalar sadece daha yasal ve denetimleri daha yüksek olduğu için vaad ettiği şeyi bize verir yurtdışı kaynaklılarda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl