lildmr
Elmas Güneş Gibi Parıldıyor
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Hayatınızda size hiçbir şey engel olmasın!
Merhaba değerli Minecraft Türkiye okurları, bugün sizlerle belki açtığım en önemli, en ciddi konumu açıyorum. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ilk olarak konunun ciddiyetini anlamanızı istiyorum, empati kurmalısınız, siz de bu dünyaya engelli olarak gelebilirdiniz, onların halinden anlamanız gerekiyor, kimseyi birbirinden ayırmamamız gerek, onlarda bizim gibi insan kimseyi kimseden ayrıştırmamamız gerek, tabi onların halinden de anlamamız gerek, size bu konumda bu günün anlam ve önemini, bu günün tarihini ve engelli insanların sosyal yaşamda yaşadığı zorlukları anlatacağım, eğer bir farkındalık yaratırsam ne mutlu bana. 3 Aralık 1992 gününden bu yana Birleşmiş Milletler tarafından bu gün Dünya Engelliler Günü olarak sayılıyor, bu günün anlam ve önemi ise, doğuştan veya sonradan bir engeli olan insanları anlamak, empati kurmak ve bilinçlendirmektir, çoğumuz günde en az 3-5 kez yolda geçerken bir engelli insan görüyoruz, hemen yardım etmeliyiz, geçenlerde tekerlekli sandalyede oturan bir teyze gördüm, kaldırımdan çıkamıyordu, ben çıkardım, tüm insanların böyle davranması gerek, anca o zaman dünya yaşanılabilir bir yer olur, herkesin birbirine yardım etmesi lazım, ölümlü dünya.
Engelli İnsanların Yaşadığı Zorluklar
Değerli Minecraft Türkiye okurları, konumun bu kısımında size engelli insanların sosyal yaşamda yaşadığı zorlukları anlatacağım, bildiğiniz gibi onlar bizim yapabildiğimiz çoğu hareketi yapamıyorlar ve bizim bu konuda hep onlara yardım etmemiz gerek, özellikle toplu taşıma araçlarında engelli birisini gördüğümüzde görevimizi yapıp, kendisine yer vermeliyiz. Toplu taşıma araçlarında ben görüyorum, çoğu genç otururken engelli birkaç birey ayakta kalıyor, bizim de susmamamız gerek, ayakta bir engelli gördüğümüzde oturan birilerini uyarmalı ve yer vermelerini söylemeliyiz.
Eğitim
Özellikle doğuştan bir engeli olan insanlar için eğitim neredeyse imkansız oluyor, durumu olan insanlar çocukları için özel hoca çağırıyor fakat, durumu fazla iyi olmayan insanlar ne yazık ki bu durumdan faydalanamıyor ve ne yazık ki çoğu engelli insanlar eğitimden faydalanamıyor, engelli insanları okutmak için kurulmuş birçok vakıf, dernek ve kuruluş var, bizim bu konuda elimizden gelecek şey ise bağış yapmak, eğer durumumuz çok iyiyse, bir engelli insana burs verebiliriz, onun okumasını sağlayabiliriz sonuçta okumak herkesin hakkı.
Sağlık ve Bakım
Değerli Minecraft Türkiye okurları, bildiğiniz gibi düşünürseniz sağlık ve bakımın engelliler için ne kadar zor olduğunu anlayacaksınız, engelliler tam olarak istediği hareketi yapamıyor, öncelikle herhangi bir yeri doğuştan olmayan veya orada felci olan insanlar hareket edemediği için, ve başka bir yardım olmadan tekerlekli sandalyeden ayrılamadığı için, banyo ve kişisel bakım ne yazık ki mümkün olmuyor, veya hastalığa yakalandıklarında ne yazık ki kendi başlarına hastaneye gidemiyorlar, veya telefonları yoksa ambulans bile çağıramıyorlar düşünsenize ne çaresiz bir durum bu konuda bizim yapmamız gereken şey ise, özellikle engelli bir komşumuz varsa sürekli ziyaret etmek, onunla ilgilenmek yemek götürmek, arada bir kontrol etmek, bizim en büyük iyiliğimiz olacaktır, kendinizi onların yerine koyarsanız sizde anlayacaksınız, dünya gelip geçici siz dünya da yaptığınız iyiliklerle anılacaksınız, bu yüzden yardım etmeye müsaitsek yardım etmekten çekinmemeliyiz.
Günün Sözü
En büyük engel, engellenmektir.
En büyük engel, engellenmektir.