25 Bin TL Bütçe İle Satış Takımı Açılır Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuzeylos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 215
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kuzeylos

Yay Yok, İskelet Yok
Elmaslar
60
Merhabalar, şu anda kenarda harcamadığım toplam 35 bin tl gibi bir rakam var bu parayla bir girişim yapmak istiyordum satış takımı açma kararına vardım sizce o fiyata açabilirmiyim ne diyorsunuz ekip arkadaşlarının yaptığı işlerdende 20% komisyon almayı düşünüyorum.

Not : Lütfen Daha Önceden Satış Takımı Açmamış Arkadaşlar Cevap Yazmasın

Merhabalar, şu anda kenarda harcamadığım toplam 35 bin tl gibi bir rakam var bu parayla bir girişim yapmak istiyordum satış takımı açma kararına vardım sizce o fiyata açabilirmiyim ne diyorsunuz ekip arkadaşlarının yaptığı işlerdende 20% komisyon almayı düşünüyorum.

Not : Lütfen Daha Önceden Satış Takımı Açmamış Arkadaşlar Cevap Yazmasın
35.000 TL’yi akıllıca kullanırsan ufak çaplı bir satış takımı kurabilirsin ama bu ekibi büyütmek için hızlıca gelir yaratman gerekecek. Önce küçük bir ekip (2-3 kişi) ile başlaman, performansa göre genişletmen mantıklı olur.

Eğer kendi bilginde yeterlice varsa açabilirsin tek Türkiyeye hizmet verirsen kar elde etmen aylar sürebilir. Yabancı sunucularada erişmen gerekiyor bu parayada yapabilirsin diye umuyorum.

Takımın için ön hazırlıkları tamamlaman ve TR üzerinde satış yapacaksan iyi analiz etmen gerek sonrasında 25k ile değil sadece bir site ve eğer yasal olsun istiyorsan levha çıkarma dışında bir ücret ödeme gibi bir durumun olmuyor. Parayı eğer lisanslama vs bilmiyorsan bilen birisine yaptırmak için kullanabilirsin veya builder yok ise buildler almak için yoksa para harcamana gerek yok pek fazla. Alacakların flama, site script, domain, webhost gibi şeyler ama şunu eklemek isterim kuracağın takım için aldığın çalışanlara bu paradan prim gibi çalışmaya sevk edecek şeyler için kullanırsan takımın çok hızlı büyür. Eğer daha fazlasını veya başka şeyler için konuşmak istersen sadecekin ekleyebilirsin.

Bir kaç aydır olan deneyimlerinden yola çıkarak 35.000 TL oldukça yeterli hatta fazla bile eğer hizmet vereceğin alanda yeterince bilgin varsa. Türkiye piyasasına yatırım yapmanın ölü olduğunu düşünüyorum, en çok bilinen eklenti ve paket sitelerine yatırım yapman daha mantıklı olabilir reklam vs verip öne çıkartma olayı da var bazılarında. Domain, reklam ücretleri ve tasarımlar dışında paranı harcayacağın pek bir şey yok. Bir tavsiye olarak düşün lütfen eğer yatırım amacı ile yapacaksan seni pek memnun edeceğini düşünmüyorum. İlerlemene göre site açıp şirket işine girebilirsin daha ayrıntılı konuşmak için discord üzerinden iletişime geçebilirsin.

Son düzenleme:
Açılabilir, zaten bütçenin çoğu reklama gidicektir. Ama Java bilmen faydalı olabilir çünkü kendine özel eklentiler yazarsan daha iyi bir satış elde edebilirsin bence hazır satmaktansa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl