2025-2026 yılında sunucu açmak maliyetleri nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YıldızCraft

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
17
Minecraft
mertcan57tr

Discord:

mertcan5734

Sunucu açma fikrim Var da maliyetler nedir en iyi hosting neresi şuan

Ve Survival ve Skyblock arasında gidip geliyorum hangisini açsam ve aklımdaki plan yani şuan herkes aynı sistemleri kullanıyor
ben daha eşsiz daha farklı bişeyler yaptırmak istiyorum bu yüzden referanslı güzel şöyle sağlam bir developer benle iletişime geçsin fiyatlar hakkında konuşmak isterim

ve herkesin genellikle sorduğu soruyu bende sormak isterim özellikle sunucu sahipleri dikkate alsın şuan sunucu açmak mantıklı mı karlı mı zarar mı ?

ortalama 20k yı gözden çıkar lisanslar Tasarımlar Sunucu mailyeti web tasarım eklentiler burada parayı yiyen genelde 3d göreseller ve eklentiler oluyor

ortalama 20k yı gözden çıkar lisanslar Tasarımlar Sunucu mailyeti web tasarım eklentiler burada parayı yiyen genelde 3d göreseller ve eklentiler oluyor
Tutup tutmayacağu belli değilken o şekilde bir harcama yapmak gereksiz. Başlangıçta 4-5k iş görür açacağınız oyun moduna göre değişir. Eğer cidden standartların üstünde ve en az 100-150 kişilik bir kemik kitleye sahip olursa bu şekilde bir harcama illaki yapması gerekir ama 0'dan bu kadar parayı sunucuya vermek mantıksız bir seçim olacaktır.

İlk açılış için 7500 tl yeterli olacaktır, daha düşükte olabilir isteklerinize ve sunucunuza bağlı.

Sıfırdan bir sunucu kurmak maliyetli bir iş. Benim gözümde reklam stratejisi çok iyi olmalı. Eğer reklam güzel yapılmaz ve oyuncunun ilgisini çekecek bir şey olmazsa, isterse çok para harcansın yine de başarılı olunamaz diye düşünüyorum. Ancak ilk başta 10.000 TL civarında bir bütçe yeterli olacaktır.

Tutup tutmayacağu belli değilken o şekilde bir harcama yapmak gereksiz. Başlangıçta 4-5k iş görür açacağınız oyun moduna göre değişir. Eğer cidden standartların üstünde ve en az 100-150 kişilik bir kemik kitleye sahip olursa bu şekilde bir harcama illaki yapması gerekir ama 0'dan bu kadar parayı sunucuya vermek mantıksız bir seçim olacaktır.
Yani hocam bu gün en kötü map fiyatları bybuilt'de spawn haritası 20 30 dolar oralama tl ye vurursak 1.034,27 tl yapıyor
yani 3 4 map aldığını farz edersen zaten 4 5 k map tutuyor e tabi bu benim kendi görüşüm

Sunucu açma fikrim Var da maliyetler nedir en iyi hosting neresi şuan

Ve Survival ve Skyblock arasında gidip geliyorum hangisini açsam ve aklımdaki plan yani şuan herkes aynı sistemleri kullanıyor
ben daha eşsiz daha farklı bişeyler yaptırmak istiyorum bu yüzden referanslı güzel şöyle sağlam bir developer benle iletişime geçsin fiyatlar hakkında konuşmak isterim

ve herkesin genellikle sorduğu soruyu bende sormak isterim özellikle sunucu sahipleri dikkate alsın şuan sunucu açmak mantıklı mı karlı mı zarar mı ?
Sıradan basit ve herkeste olan sistemlerle bir sunucu açmak istiyorsan 5k yeterli :D

Sunucunun toplum tarafından sevilip sevilmeyeceğine bağlı. İlk sunucu açacaksan daha çok paralı pluginlerin bedava alternatiflerine yönelebilirsin. Domain ve site dersekde tahminimce en fazla 5000 vardır. Hosting için hostifox u öneririm. AesirMC , AtlasOyuncu gibi yerlerde burada bulunuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl