2015-2020 arası TR Minecraft altın çağı mıydı?

bulent00

Ne mutlu Türküm diyene.!
Sunucu Sahibi
Elmaslar
47
Minecraft
bulent00

Discord:

bulent0

Selam,

Bu aralar eski Minecraft videolarına denk gelince kendimi kaybediyorum. O dönem gerçekten farklıydı ve bunu yaşayanlar iyi bilir.

O yıllarda Minecraft izlemek için özel bir çekim vardı. MaviSlime, Sarpatilla, Garbarius, TaklaKing, LeHamam, Videoyun, Fare Düşmanı, Burak Oyunda, Doğukan Adal... Bunların bildirim zili açıktı, yeni video çıktı mı her şeyi bırakıp izlemeye oturuyordun. O samimiyet bugünün içerik üreticilerinde pek yok, o yıllarda kameraya geçen gerçekten seviyor ve eğleniyor gibiydi.

Sunucu tarafında da durum böyleydi. CraftRise, Son Oyuncu, BossCraft... Herkes aynı yerlerde buluşurdu. Gommehd gibi yabancı sunucularda bile Türk kümesi vardı. Discord yoktu, Skype grupları ve forumlar canlıydı. Topluluk bugünkü kadar büyük değildi ama çok daha sıkı bağlıydı.

2020 sonrası Valorant’ın çıkmasıyla her şey dağıldı. İçerik üreticileri peş peşe başka oyunlara geçti, oyuncu kitlesi kaydı. O dönemin enerjisi bir daha gelmedi.

Siz o yılları yaşadınız mı? Hangi YouTuber’ı izler, hangi sunucuda oynardınız? Yorumlara yazın, biraz nostalji yapalım. 👍

Her ne kadar eski zamanını çok görmesemde Oğuz Aslan artık eski tadı vermiyor Ters Maske'de öyle maalesef

Hem de ne altın çağıydı Minecraft yüz yılının en iyi zamanlarıydı daha da eski hatta o oyun modları youtuberlar arkadaşlıklar dostluklar eğlenceli geçirdiğimiz onca anı hepsi tozlu raflara güzel bir anı olarak kalktı

Bence bu zaman aralığını 2012-2022 arası olarak varsayabiliriz. Hem Türkiye hemde globalde bu oyununa en fazla etki etmiş en büyük sunucular, oyuncular, topluluklar, içerik üreticileri vardı diyebiliriz.

İçerik üreticileri açısından bakarsak eski içerik üreticileri daha samimi ve içten yapıyordu diyebilirim ama artık bu içerik üreticileride yapaylaşmaya başladı ve bu beni biraz rahatsız ediyor. Eskiden içerikler biraz daha samimi ve hoştu bu yüzden youtube ana sayfamda rasgele bir Minecraft videosunu açtığımda keyifli vakit geçirebiliyordum artık bu da zor ama yine de istisnalar var lakin istisnalar kaideyi bozmaz. Shorts ve Tiktok içerikleri hakkında bir şey demeyeceğim bile hepsi çöp yığını ve takipçi farmı olarak kullanılan leş kanallar hepsi böyle videolar çekiyor "Minecraftta zıkkımın kökünü biliyormusunuz? evet öncelikle bundan bahsetmem için kanalıma abone olup like atın..." 3 saniye ce cevaplanabilecek şeyler için bile 20-30 saniyelik içerikler var şaka gibi... saydığınız ve o tipte olan eski kanallar kalıcı olacak ve bu piyasanın altın cağında sayılacak ama böyle yeni tip kanallar asla böyle bir konuma ulaşamayacaklar.

Bu arada söylemezsem içimde kalacak BossCraft gibi bir sunucunun adının burada verilen sunucular arasında geçmesi yersiz olmuş bana kalırsa buraya o sunucudan daha fazla katkı sağlamış yazılabilecek onlarca sunucu var. İlk aklıma gelenler HiveMC, CubeCraft, Mineplex, BetaCraft, LegendCraftTR, EnderOyuncu, MCComplex, PikaNetwork/JartexNetwork, SoulCraft, RebornCraft, MuzCraft, Provanas, iKonyaCraft, PoenaSaga, CandCraft ve adını sayamadığım onlarcası bu oyunun altın çağını yaşatmış sunucular var.

Biraz içimi döktüm :D beni anladığınızı düşünüyorum yani artık yetişkin insanlarız ama Minecraft ile büyümüş biri olarak bazen güzel bir sunucuda Minecraft oynamak isteyebiliyoruz yada bir video izleyip keyifli vakit geçirmek isteyebiliyoruz ama artık bazı güzel şeylerin sonu geldi :/

Son düzenleme:
hemde ne zamanlardı hocam 1.5.2 1.6.4 yeni at yaması falan faction sunucuda takılırdık ./warp arsa da claim atıp ev yapardık en samimi dostlukları o zaman kurduk, hala arkadaşlığımız devam ediyor dün bir baktım da hiçbir şeyin eski tadı kalmamış serverlar hep p2w batağında, anlıyorum devam etmesi için gelir gerekiyor ama çok kötü durumda bence, ZindevCraft(tr nin ilk mmorpg sunucusuydu), AssertiveCraft, AxeTRcraft çok kişiler bilmez bu serverları çok güzel zamanlarım geçti hepsini buradan yad etmiş olayım. Özellikle zindev'de ne anılarım geçti bir daha böyle bir sw geleceğini düşünmüyorum.

hemde ne zamanlardı hocam 1.5.2 1.6.4 yeni at yaması falan faction sunucuda takılırdık ./warp arsa da claim atıp ev yapardık en samimi dostlukları o zaman kurduk, hala arkadaşlığımız devam ediyor dün bir baktım da hiçbir şeyin eski tadı kalmamış serverlar hep p2w batağında, anlıyorum devam etmesi için gelir gerekiyor ama çok kötü durumda bence, ZindevCraft(tr nin ilk mmorpg sunucusuydu), AssertiveCraft, AxeTRcraft çok kişiler bilmez bu serverları çok güzel zamanlarım geçti hepsini buradan yad etmiş olayım. Özellikle zindev'de ne anılarım geçti bir daha böyle bir sw geleceğini düşünmüyorum.
1.5.2 diyince direkt aklıma hexxit mod geliyor :D

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl