200 Oyunculu Minecraft Sunucum İçin En İdeal VDS Yapılandırmasını ve Sağlayıcıyı Arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wreepyy1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 45

wreepyy1

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
11
Minecraft
wreepyy

Discord:

wreepyy

200 aktif oyuncunun aynı anda gireceği bir Minecraft sunucusu projesi üzerindeyim ve altyapıyı kurmak için VDS arıyorum. Oyuncular haritada dağıldığında veya eklentiler yüke bindiğinde lag sorunları yaşamamak için donanımı tam kararında seçmek istiyorum. Tek makine üzerinden mi ilerlemeliyim, yoksa proxy mimarisi mi kurmalıyım? İşlemci, RAM ve disk tarafında hangi özellikleri baz almalıyım ve Türkiye'de (veya globalde) bu yükü taşıyabilecek en güvenilir sağlayıcılar hangileridir? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

200 kişi için ben olsam tek sunucuya hiç girmezdim açıkçası. Baştan Velocity kurup yükü bölmek daha mantıklı, sonradan oyuncu arttığında da başın ağrımaz.

Makine tarafında da RAM'i çok kafaya takma, 64-128 GB koyunca sunucu uçmuyor zaten. İşlemci daha önemli. 7950X, 9950X tarzı yüksek tek çekirdek performansı olan bir işlemci bakabilirsin, disk de NVMe olsun.

Bir de 200 kişinin haritaya dağılmasıyla 200 kişinin eventte aynı yerde toplanması çok farklı. Event tarzı şeyler olacaksa makineden önce sunucu optimizasyonunu iyi yapman lazım. Chunkları önceden yüklet, gereksiz entity/pluginleri azalt, view distance'ı da abartma.

Firma konusunda da direkt en ucuz VDS'ye yönelme derim. Özellikle işlemci paylaşımlı mı, sana gerçekten ne kadar CPU veriliyor onu sor. Ben olsam biraz fazla verip sağlam bir dedicated tarafına da bakardım.

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl