EfehanB
404 not found
- Elmaslar
- 163
- Minecraft
- efehanarslan
Discord:
efehandev#2120
17 Ağustos 1999 Büyük Gölcük Depremi
Sesimi Duyan Var mı?
Depremin Tarihi
17 Ağustos 1999'da 7,6 büyüklüğünde, 17 KM derinliğinde, 45 saniye süren ve 17 bin 480 kişinin hayatını bitiren deprem. Şuan depremin 20. yıl dönümünü bitirdik ama bıraktığı iz daha dün gibi açık. Kocaeli, Gölcük, Düzce, Sakarya, İstanbul ve Yalova'da etkili olan ve büyük can ve mal kaybına neden olmuştu. Depremde, 35 bin 180 konut, 5 bin 770 iş yeri yıkıldı ya da ağır hasar gördü. 40 bin 757 konut, 6 bin 57 iş yeri orta, 45 bin 86 konut ve 6 bin 128 iş yeri de hafif hasarlı olarak kayıtlara geçti. (Kaynak: NTV Haber)
Not: Bu olayı buraya sığdırabileceğimi sanmıyorum. Bugün biraz depreme karşı önlemden bahsetmek istiyorum.
Deprem Çantası
İnşallah bir daha depremle karşılaşmamayı diliyorum ama bildiğiniz üzere bir kaç şehrimiz fay hattı üzerinde, bu yüzden depremler kaçınılmaz oluyor. Deprem anında yanınızda bulunması gerekenlerden biraz bahsedelim.
El Feneri | Düdük | Radyo | Acil Yardım Çantası |
|---|---|---|---|
Kilitli Poşet | Pil | Yiyecek ve Su | Çok Amaçlı Çakı |
|---|---|---|---|
Taşınabilir Şarj Cihazı | Bir Miktar Para | Reçeteli İlaçlar | Kan Grubu Bilginiz ve Kimlik |
|---|---|---|---|
İstanbul'da olan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Lütfen bu çantaları en kolay ulaşabileceğiniz yerlere koyun. Amacım 1999 depremini en iyi şekilde anlatabilmekti ama o konuyu biraz daha açıp içinizi sıkmak istemedim. İyi geceler
Ekli dosyalar
Moderatör tarafından düzenlendi: