BeyazPolis#1044
_Dutzy_#1112
lavingxd
Katılıyorum hocam ram konusunda abartılmış.Ram geçiçi hafızdır. Bir oyuncu sunucuya girdiğinde oyuncu adına bir obje oluşturulması ve bellekte lokasyonunn canının eşyalarının ve envanterinin gibi şeylerin geçici hafızada tutulması ve gerektiği zaman hemen hızlıca erişilmesi gibi.
Minecraft sunucularında 16gb ram'den fazlası gereksizdir hatta 10 gb bile gereksiz olabilir.
20/30 oyuncu 1gb ram gibi düşünebilirsiniz. Onemli olan çekirdek sayısı ve işlemcidir
Peki birşey daha söylemek istiyorum 1.16.5 serverlere Ramin çok olmasi lazım diyorlar bu yeterli mi yoksa 32gb almalı mıyım? Lag ping olmasini istemiyorumRam geçiçi hafızdır. Bir oyuncu sunucuya girdiğinde oyuncu adına bir obje oluşturulması ve bellekte lokasyonunn canının eşyalarının ve envanterinin gibi şeylerin geçici hafızada tutulması ve gerektiği zaman hemen hızlıca erişilmesi gibi.
Minecraft sunucularında 16gb ram'den fazlası gereksizdir hatta 10 gb bile gereksiz olabilir.
20/30 oyuncu 1gb ram gibi düşünebilirsiniz. Onemli olan çekirdek sayısı ve işlemcidir

Every Night
Oyuncu sayısına göre değişir. Mesela 150-200 oyuncu çekiyorsa 16gb alabilirsiniz ama 50-60-70 civarıysa 8gb fazlasıyla yeterli.Peki birşey daha söylemek istiyorum 1.16.5 serverlere Ramin çok olmasi lazım diyorlar bu yeterli mi yoksa 32gb almalı mıyım? Lag ping olmasini istemiyorum
Hm teşekkürler yardımcı olduğunuz içinOyuncu sayısına göre değişir. Mesela 150-200 oyuncu çekiyorsa 8gb az kalır ama 50-60-70 civarıysa 8gb fazlasıyla yeterli.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!