100.000₺ bütçe ile Minecraft Sunucusu açmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PeyserFeko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.552
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
100k mesajlarını her ay görüyoruz değmez gibi o paralar açılış için

Son düzenleme:
mesajlarım baltalamaya yönelik amaçlar taşımıyor. onaylı satıcı almanız sizin güvenilir olduğunuzu da göstermiyor. zamanında ve hala yaşanan soruna değindiğim için; sizin deyiminiz ile karalama veyahut baltalama olduğunu sanmıyorum. ek olarak arkadaşın bahsettiği klasmanların aktif olarak satış yapan şu an forum da bulunduğunu düşünmüyorum.​
üstelik herhangi bir kişiye/takım ile ilgili bir şey bahsetmedim, üstünüze neden alındığınızı da çözemedim.​
ve herhangi bir garezim yok, hala aynı şeylerde takılı kalanlar ve hizmet ücretini hak etmediğini düşündüğüm kişilere genellikle bir garezim oluyor, onu da mesajlarım da belli ediyorum.​
Üstteki yorumumda kendi adıma konuşmadım çoğul eki kullandım. Ancak şimdi kendi adıma konuşayım: Bu konuya 2 farklı kişi satış yapmaya yönelik mesaj attı birisi benim, diğeri ise Quezly. Siz, çoğul ek kullanarak söylemde bulunduğunuz için hem bana hem diğer arkadaşa atıfta bulunmuş oluyorsunuz bu yüzden üzerime alınmış olabilirim. Ek olarak soru soran arkadaş, herhangi bir hizmet istemedi sadece insanların görüşlerini almak için soru sordu, hangi klasmandan bahsediyorsunuz, eğer yukarıda tavsiye veren arkadaşın söylediklerinden bahsediyorsanız eklenti kodlama, eklenti paketi yapma ve harita yapma konusunda profesyonel üst düzey hizmeti biz veriyoruz, yurtdışı ekibimiz ve çalışanlarımız mevcut lakin forumda çok aktif bir şekilde iş sergilemiyoruz nedeni ise izlediğimiz strateji politikalarımız. Bir de çoğu kişi düşük-orta bütçeyle iş yapmayı tercih ediyor. Bir Türk sunucusunun haritası 10.000 liralık olacaksa en az Craftrise/Sonoyuncu kadar büyük olması lazım diye düşünüyorum. Ayrıca sıfır bir sunucuyu kaliteli bir şekilde yurtdışına açmak için 100.000₺ yeterli olmayabilir, oradaki rekabet buradakinden çok farklı.

Son düzenleme:
100k 50k mesajlarını her ay görüyoruz birazcık troll gibi geldi
Türkiye ekonomisinde 50, 100 ya da 200K artık önemli miktarlar değil. Bizimde böyle bir yatırımımız olduğu için aynı miktarlara oradan biliyoruz.

Konuyu açan arkadaş için ise, diğer cevap veren arkadaşlara katılıyorum. Türkiye için 100.000 TL'lik bir proje yatırımlıktan ziyade zaman harcamak için kurulmalı. Türkiye'de eğer bu işi yatırım olarak yapmak istiyorsanız bu iş sadece para ile olabilecek bir iş değil maalesef. Kendi sunucunuzu toparlayıp barındırma hizmeti alacağınızı düşündüğümüzde geleceğe yönelik bir sunucu toparlamak şu an en az 45.000 TL. E paranın yarısı gitti diyebiliriz.

Özellikle sadece gün içerisinde uğraşabilecek bir şey için yapıyorsanız bütçenizi kısarak Türk oyuncu kitlesine bir server daha kazandırabilirsiniz. Bunun için özel paket yapan arkadaşlarla görüşme sağlayabilirsiniz.

Ama yatırım amaçlı yapıyorsanız bu işin başında sizin durmanız gerekiyor. Oluşabilecek problemlere müdahalede bulunabilmeniz, yenilik katabilmeniz gerekiyor. Bunu 3. kişiler üzerinden yapmanız yatırımınız için risk.

Bir projemiz için baştan sona değerlendirme yaptığımızda her şey dahil sizin bütçenizden çok daha fazla bir bütçe gerektiriyordu. Bizde kendimize şunu sorduk: Bu yatırım ne zaman kar getirmeye başlayacak? Eğer para kazanayım, bir yandan ilgileneyim diyorsanız yurt dışına açılabilirsiniz. Ama, yurt dışında da 3.000 dolar gibi bir bütçe maalesef yeterli olmayacaktır. Küçük ölçekli bir sunucu kurabilirsiniz ancak.

Biz, yurt dışına açılabilecek bir sunucuyu değerlendirdiğimizde TR projesinden çok daha fazla bir bütçe gerekiyordu. Bizim amacımız profesyonel bir şekilde marka reklamı yapmak olduğu için en küçük ayrıntılara bile dikkat ettiğimiz için her detay ekstra bütçe olarak dönüyordu bizlere. Sizler, bizler kadar profesyonel ya da kendi markanızı tanıtmak için kullanmayacaksanız küçük çaplı bir sunucu açabilirsiniz o miktarlara.

Ama burada önemli olan yatırım için mi bu parayı harcayacaksınız yoksa vaktinizi harcamak için mi? Bunu tespit etmeniz kendi sorularınıza kendinizin cevap vermesini sağlayacaktır.

100k 50k mesajlarını her ay görüyoruz birazcık troll gibi geldi
Screenshot_1.png

Sadece bir web-sitem'den ettiğim gelir. Troll niyetim olsa bu tarz bir konu açmam.

Hocam 3000 Dolar'a gayet başarılı bir sunucu kurabilirsiniz, özellikle reklama güzel bir bütçe ayırırsanız ve sunucuyu açtığınızda sorunsuz bir şekilde açabilirseniz çok güzel gelir getirebilir gelirinde üstünde çok keyifli bir proje ortaya çıkabilir.

Hocam bütçe baya iyi güzel, hoş. Fakat bize yani oyunculara gereken şey artık bir yenilik, bir farklılık gerek. Siz reklamını da güzel yapsanız da kitle belli bir yere kadar tabi gene fazla oyuncu çekersiniz de farklı farklı oyun modları yeni sistemler ile piyasaya giriş yapıp güzel bir reklam patlatırsanız emin olun sağlam tutunursunuz. Yönetimine alacağınız kişileri düzgün seçmeyi, kadronuzu iyi yapmaya bakın. Çünkü bir tane söylemesi ayıptır maymun olur emanet ettiğiniz dallarda çok dağıtır sunucunun gidişatını. Kendimden biliyorum yönetim kadrosunda bulunduğum mc listelerinde ilk üçlere giren bir sunucudaydım, içeride çok fazla çürük vardı bu zamanla sunucunun batmasına bile sebep oldu o bildiğim diyeceklerim bu kadar. Umarım güzel bir şekilde giriş yaparsınız başarılar!

Üstteki yorumumda kendi adıma konuşmadım çoğul eki kullandım. Ancak şimdi kendi adıma konuşayım: Bu konuya 2 farklı kişi satış yapmaya yönelik mesaj attı birisi benim, diğeri ise Quezly. Siz, çoğul ek kullanarak söylemde bulunduğunuz için hem bana hem diğer arkadaşa atıfta bulunmuş oluyorsunuz bu yüzden üzerime alınmış olabilirim. Ek olarak soru soran arkadaş, herhangi bir hizmet istemedi sadece insanların görüşlerini almak için soru sordu, hangi klasmandan bahsediyorsunuz, eğer yukarıda tavsiye veren arkadaşın söylediklerinden bahsediyorsanız eklenti kodlama, eklenti paketi yapma ve harita yapma konusunda profesyonel üst düzey hizmeti biz veriyoruz, yurtdışı ekibimiz ve çalışanlarımız mevcut lakin forumda çok aktif bir şekilde iş sergilemiyoruz nedeni ise izlediğimiz strateji politikalarımız. Bir de çoğu kişi düşük-orta bütçeyle iş yapmayı tercih ediyor. Bir Türk sunucusunun haritası 10.000 liralık olacaksa en az Craftrise/Sonoyuncu kadar büyük olması lazım diye düşünüyorum. Ayrıca sıfır bir sunucuyu kaliteli bir şekilde yurtdışına açmak için 100.000₺ yeterli olmayabilir, oradaki rekabet buradakinden çok farklı.
kendinizi ön plana sunduğunuz için size değineyim o halde.​
ön yüzünüz kesinlikle profesyonel bakış açısı yaratmıyor, yürüttüğünüz ve izlediğiniz strateji benim bakış açımın değişmesi için herhangi bir unsur taşımıyor ve benim üst düzey hizmet verdiğinizi düşünmememi sağlıyor. ve konu açan şahıs kendisinin sunucusunu yurtdışına sunacağını belirten bir cümle de yer almıyor, neye göre bu kadar geniş açıdan baktın onu da çözemedim.

genel olarak bir yorum yapacağım. sürekli rekabet halinde olmanızı da çözemiyorum. mc-tr içerisinde aktif olarak satış yapan veya yapmaya çalışan kişilerin hiç biri rekabet oluşturacak türden ürünler ortaya koyarak satış yapmıyor. kendi haliniz de rekabet ve yarış oluşturmaya çalışmayın.​

kendinizi ön plana sunduğunuz için size değineyim o halde.​
ön yüzünüz kesinlikle profesyonel bakış açısı yaratmıyor, yürüttüğünüz ve izlediğiniz strateji benim bakış açımın değişmesi için herhangi bir unsur taşımıyor ve benim üst düzey hizmet verdiğinizi düşünmememi sağlıyor. ve konu açan şahıs kendisinin sunucusunu yurtdışına sunacağını belirten bir cümle de yer almıyor, neye göre bu kadar geniş açıdan baktın onu da çözemedim.​
genel olarak bir yorum yapacağım. sürekli rekabet halinde olmanızı da çözemiyorum. mc-tr içerisinde aktif olarak satış yapan veya yapmaya çalışan kişilerin hiç biri rekabet oluşturacak türden ürünler ortaya koyarak satış yapmıyor. kendi haliniz de rekabet ve yarış oluşturmaya çalışmayın.​
Profesyonel hizmet verip vermediğimizi yaptığımız işleri ve portfolyomuzu inceleyerek görebilirsiniz sonra karar verirsiniz, size kalmış. Ayrıca sizin bakış açınızı değiştirmek gibi bir amacım kesinlikle yok sadece herkese karşı eleştirel bir bakış açısına sahip olduğunuzu düşündüğüm için açıklama yapıyorum. Yapıcı eleştiri ve tavsiye almayı severim ancak bu konuya attığınız ilk mesajı garip buldum ve resmen konu altına satış amaçlı mesaj atan herkese salladınız. Bu yüzden hem kendi adıma hem diğerleri adına bu yaptığınız hoşuma gitmedi çünkü bir eleştiriden ziyade garezi olup sallayan biriymiş izlenimi bırakıyorsunuz.

Yurtdışında sunucu açma konusunu ise konu sahibine karşı değil size karşı söyledim çünkü "arkadaşın bahsettiği klasmanlar" diyerek üstte yurtdışı ile alakalı yorum yapan kişinin söylediklerini kast etmiş oluyorsunuz.
Screenshot 2024-01-13 202559.png

Ayrıca rekabet ve satış yalnızca stok üründen ibaret değildir. Bu forumda; tasarım, harita, eklenti, eklenti paketi gibi birçok farklı alanda özel hizmet verenlerde var. Ancak sizin rekabet anlayışınız stok eklenti paketinden ibaret sanırım.

Profesyonel hizmet verip vermediğimizi yaptığımız işleri ve portfolyomuzu inceleyerek görebilirsiniz sonra karar verirsiniz, size kalmış. Ayrıca sizin bakış açınızı değiştirmek gibi bir amacım kesinlikle yok sadece herkese karşı eleştirel bir bakış açısına sahip olduğunuzu düşündüğüm için açıklama yapıyorum. Yapıcı eleştiri ve tavsiye almayı severim ancak bu konuya attığınız ilk mesajı garip buldum ve resmen konu altına satış amaçlı mesaj atan herkese salladınız. Bu yüzden hem kendi adıma hem diğerleri adına bu yaptığınız hoşuma gitmedi çünkü bir eleştiriden ziyade garezi olup sallayan biriymiş izlenimi bırakıyorsunuz.

Yurtdışında sunucu açma konusunu ise konu sahibine karşı değil size karşı söyledim çünkü "arkadaşın bahsettiği klasmanlar" diyerek üstte yurtdışı ile alakalı yorum yapan kişinin söylediklerini kast etmiş oluyorsunuz.
Ekli dosyayı görüntüle 233762

Ayrıca rekabet ve satış yalnızca stok üründen ibaret değildir. Bu forumda; tasarım, harita, eklenti, eklenti paketi gibi birçok farklı alanda özel hizmet verenlerde var. Ancak sizin rekabet anlayışınız stok eklenti paketinden ibaret sanırım.
pörtfoyünüzü incelememe gerek olduğunu sanmıyorum, ön görüşünüzün basit bir wix builder ile olan işlerin arka planını ve yapılan işleri pek vakit ayırmaya gerek duymuyorum. bu kadar sert konuşmamı kötüleme olarak algılamayın gelişmeniz için büyük bir kısımdan geçtiğini düşünüyorum.​

olarak örnek verdiğiniz kategorilerde de pek örnek bulunmuyor. gelişmeniz dileğiyle. iyi forumlar dilerim.​

pörtfoyünüzü incelememe gerek olduğunu sanmıyorum, ön görüşünüzün basit bir wix builder ile olan işlerin arka planını ve yapılan işleri pek vakit ayırmaya gerek duymuyorum. bu kadar sert konuşmamı kötüleme olarak algılamayın gelişmeniz için büyük bir kısımdan geçtiğini düşünüyorum.​

olarak örnek verdiğiniz kategorilerde de pek örnek bulunmuyor. gelişmeniz dileğiyle. iyi forumlar dilerim.​
Gerek duymuyorum demek ne demek, düpedüz bom boş mesajlar atıyorsunuz. Ayrıca basit bir Wix builder diyerekte eleştiri değil hakaret ediyorsunuz. Çünkü Wix'i ücretsiz ve basit bir altyapıdan ibaret zannediyorsunuz, aslında ne olduğunu öğrenin derim. Sitemiz ücretli bir sürüm ve sitemizin geliştirileceği girişte yazıyor. Ek olarak sitemizin masrafı hazır scriptlere göre çok daha pahalı. Kötüleme olarak algılamayın, bir şeye sırf yorum yapmak için yorum yapmak yerine önce biraz inceleyin, belki insanlara da gerçekten faydanız olabilir. İyi forumlar.

reis minecraft sunucusunu geç de sen ortak olursun

Bu kadar bir bütçeyle gerçekten başarılı bir sunucu oluşturulup bu parayı katlayabilirsiniz.

Altyapı: 1defa alınıp sonra tekrar satın alma gereksinimi duymayacağınız şeyler
WebScript + Discord Topluluğu(+5k) + Reklamlar + Paketler + Mapler + Tasarımlar vs. gibi şeyler eğer her şeyiyle en kaliteli alınırsa 20-25K gibi bir miktar tutuyor.

Makinalar: Aylık alınması gerekenler
Ortalama bir 1.16 SkyBlock ve Survival sunucu için 64 GB DDR4 i9-9900K Makina uzun bir süre yeterli kalacaktır. üç aşağı beş yukarı 3000TL buna gidiyor.
Çok gerekli değil ama hub öncelikli bir sunucu olacaksanız Bungeecord, Lobi, Auth MySQL, DiscordBOT sunucularınızı toplu olarak 32 GB DDR4 R9 5950X bir makina da tutarsanız aylık 1500TL gibi bir miktar tutuyor ama bu biraz abartılı ama amaca ve isteğe göre değiştirilir. Yeni açılacak bir sunucunun daha düşük alması önerimdir.

Reklam:
Aylık olarak küçük/büyük karışık olmak üzere youtuberler, forumlar ve topluluklarla anlaşarak reklam yaptırabilir ve oyuncu sayısınızı yüksek tutup sunucuya giren paranın miktarını da arttırabilirsiniz. Bunun içnide aylık 3000TL ayırsanız oldukça yeterli olur.

Sunucu toplamda şu kadar tutuyor;

ALTYAPI: 20000TL(TEK SEFERLİK)

MAKİNA: 4500TL(AYLIK)
REKLAM: 3000TL(AYLIK)

NOT: Bu fiyatlar genel olarak şişirilmedir, bu fiyatları daha uygun hale getirebilirsiniz. Laik bu kadar harcamayı yaparken en doğru yerlerden harcama yapmanızı öneririm. Piyasada biraz çevre edindikten sonra veya çevresi olan kişilerle tanıştıktan sonra başlamanızı şiddetle öneririm.

Sadece ne kadar para o kadar büyük bir sunucu demek yanlış olur;

Gelşmiş yetkili kadro, Etkinlikler, Reklamlar, Güncellemeler, Yeni Oyunlar, Oyunculara karşı tutum, Klanlar ve bunun gibi diğer birsürü şey de önemlidir.

Kaliteli Sunucu + Reklam + İlgili yetkililier = Yüksek aktiflik değerine sahip sunucu = Düzenli olarak harcadığı parayı misliyle katlayan sunucu

Eğer fikir almak isterseniz discord: atasci

Hocam öyle bir sunucu Türkiye'de açmayın bence. Yurtdışı için daha iyi olabilir.

Selamlar, Hali hazırda gelir elde ettiğim bir çok işim var.

Yıllardır da Minecraft sunucu açma işleri v.s beni çok sarıyor. 100.000₺ bütçe ile sunucu açmak istiyorum. Sizce mantıklı bir yatırım olur mu? Gerçi yatırım için de değil gün içersinde uğraşabileceğim, zaman geçirebileceğim bir yer olması yeterli.

Bütçe çok fazla o kadar'a gerek yok diyen arkadaşlar lütfen söylediğim bütçeye takılmayın. Benim için büyük bir mebla değil. Gün içersinde 3 - 4 saat boşluğum oluyor ve bu tarz Minecraft sunucu v.s yönetmek hoşuma gidiyor.

100.000₺'i bir de şöyle düşünün: $3000
Bence mantıklı bir yatırım olur, ama tutarsa tutmazsa bilemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl