100.000₺ bütçe ile Minecraft Sunucusu açmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PeyserFeko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.552
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PeyserFeko

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1
Selamlar, Hali hazırda gelir elde ettiğim bir çok işim var.

Yıllardır da Minecraft sunucu açma işleri v.s beni çok sarıyor. 100.000₺ bütçe ile sunucu açmak istiyorum. Sizce mantıklı bir yatırım olur mu? Gerçi yatırım için de değil gün içersinde uğraşabileceğim, zaman geçirebileceğim bir yer olması yeterli.

Bütçe çok fazla o kadar'a gerek yok diyen arkadaşlar lütfen söylediğim bütçeye takılmayın. Benim için büyük bir mebla değil. Gün içersinde 3 - 4 saat boşluğum oluyor ve bu tarz Minecraft sunucu v.s yönetmek hoşuma gidiyor.

100.000₺'i bir de şöyle düşünün: $3000

Senin için büyük bir meblağ değil ise tabi ki de açabilirsin. O bütçeyle ve biraz da yaratıcılıkla çok güzel bir sunucu kurabilirsin. Özgün pluginler, skriptler yaptırıp diğer sunuculardan bir farkın olur. İyi bir reklam da yaptın mı tamamdır. Yatırım gözüyle bakılabilir ama o parayı uzun vadede çıkarırsın.

Yıllardır da Minecraft sunucu açma işleri v.s beni çok sarıyor. 100.000₺ bütçe ile sunucu açmak istiyorum. Sizce mantıklı bir yatırım olur mu? Gerçi yatırım için de değil gün içersinde uğraşabileceğim, zaman geçirebileceğim bir yer olması yeterli.

Bütçe çok fazla o kadar'a gerek yok diyen arkadaşlar lütfen söylediğim bütçeye takılmayın. Benim için büyük bir mebla değil. Gün içersinde 3 - 4 saat boşluğum oluyor ve bu tarz Minecraft sunucu v.s yönetmek hoşuma gidiyor.

Eğer O Para Senin İçin Önemliyse Daha İyi Şeylere Yatır Fakat Önemsizse Eğlence İçin Yapabilirsin.

hocam 3 bin dolarınız var ve siz gelip trde swmi açıyorsunuz?
gidin ülkenizde açın bence ancak, illa türkiyede açacağım derseniz
Sıfır sw açmayın, yada bilgili bir ortak alın veya başka bir sunucuya yüksek payda ortak olun.
Çok fazla dolandırılırsınız, önüne gelen yapıştırır

quezly.net/discord yurt dışı için hayalinizdeki sunucuyu açabiliriz. istediğiniz bütün özel sistemleri kodlayabiliriz.

Eğer sunucu bilginiz yüksek değilse ve paranızla insanlara iş yaptıracaksanız hiç girişmeyin derim çünkü dolandırıcılar çok fazla, kara liste konularından da anlayabilirsiniz. Ancak sunucu bilginiz iyiyse ve yatırım için diyorsanız 100.000₺ ile uzun vadeli bir iş yapılabilir. Eğer ki ciddi manada uğraşırsanız ortaya çok iyi bir sunucu da çıkartabilirsiniz ama kısa vadeli iş yapmak isterseniz 20.000-30.000₺ fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum.

Hali hazırda gelir elde ettiğim bir çok işim var.
Merak ettiğim bir şey var, 100.000₺ sizin için büyük bir para değilse tahmin ediyorum ki uğraştığınız işlerden yüksek bir gelir elde ediyorsunuz. (Eğer tahmin ettiğim gibiyse) zaten birçok işle meşgulken nasıl 3-4 saat boş vaktiniz olabiliyor anlamadım.

Eğer sunucu bilginiz yüksek değilse ve paranızla insanlara iş yaptıracaksanız hiç girişmeyin derim çünkü dolandırıcılar çok fazla, kara liste konularından da anlayabilirsiniz. Ancak sunucu bilginiz iyiyse ve yatırım için diyorsanız 100.000₺ ile uzun vadeli bir iş yapılabilir. Eğer ki ciddi manada uğraşırsanız ortaya çok iyi bir sunucu da çıkartabilirsiniz ama kısa vadeli iş yapmak isterseniz 20.000-30.000₺ fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum.

Merak ettiğim bir şey var, 100.000₺ sizin için büyük bir para değilse tahmin ediyorum ki uğraştığınız işlerden yüksek bir gelir elde ediyorsunuz. (Eğer tahmin ettiğim gibiyse) zaten birçok işle meşgulken nasıl 3-4 saat boş vaktiniz olabiliyor anlamadım.
Hocam, dijital ürün satışı yaptığım 4 web-site'm var. Her bir için çalışanlar mevcut. Yani ben günlük sadece 2 - 3 saat ayırmam yetiyor. Ve diğer iş türlerimde bu tarz hazır her şey yerine oturmuş sistemden ibaret. Ve Minecraft işinide zevk, eğlence amacı ile yapmayı planlıyorum. Tabii nihayetinde gelir de elde edilecek.

Hocam, dijital ürün satışı yaptığım 4 web-site'm var. Her bir için çalışanlar mevcut. Yani ben günlük sadece 2 - 3 saat ayırmam yetiyor. Ve diğer iş türlerimde bu tarz hazır her şey yerine oturmuş sistemden ibaret. Ve Minecraft işinide zevk, eğlence amacı ile yapmayı planlıyorum. Tabii nihayetinde gelir de elde edilecek.
Eğer fazlasıyla gelir elde ediyorsanız yanınıza bir adet developer alın ve ona sunucunuzu yaptırın daha sonra gelen satışlardan onada pay verin sonuçta gelir elde ettiğiniz 4 adet web siteniz varmış.

Anladım. Uzun zamandır piyasa analizi yapıyorum isterseniz sunucu kurmanız konusunda yardımcı olabilirim, (varsa) Discord ile yoksa WhatsApp üzerinden konuşabiliriz.

Discord kullanıcı adım: proomp

Anladım. Uzun zamandır piyasa analizi yapıyorum isterseniz sunucu kurmanız konusunda yardımcı olabilirim, (varsa) Discord ile yoksa WhatsApp üzerinden konuşabiliriz.

Discord kullanıcı adım: proomp
Bende bu işe ortak olmak isterim :)

geleceğinizi emanet edemeyeceğiniz kişiler yine forum üzerinden satış yapmaya çalışıyorlar, bunlara ve geleceğini belli olmayan kişiler yerine kendinizi geliştirip; kendiniz idare edebileceğiniz seviyeye geldiğiniz de bu meblalar ile bir şeyler yapmaya başlayın. yoksa karalistenin yeni bir konusunu açarken kendinizi bulabilirsiniz.

Hocam eğer 100.000 TL'yi yatırım amaçlı kullanmak istiyorsanız, bu işi global piyasada yapmanız gerekir. Birçok oyun modu eklemeli ve eğlenceyi en yüksek seviyede tutmalısınız. Bunun için yabancı sunucuları iyi analiz etmeli iyi yoklamalısınız. Aynı zamanda kaliteli işler çıkarabilmek için kaliteli developer'lar ile çalışmalısınız. Global piyasada söz sahibi ve prestijli eklentileri geliştiren takımlar, kişilerin size özel eklentiler, oyun modları vs kodlaması için ortalama her eklentiye 200-500 $ para vermeniz gerekir. Ortalama 300 $ fiyat verilse 5 oyun modundan 1500 $ zaten sadece oyun modları geliştirilmesine gidecektir. Piyasada hazır eklentileri satın alıp üzerine size özel oyun modlarıda geliştirmeniz gerekir size bu yüzden bu hesaplamayı yaptım. Sunucunuza farklılık katmadığınız taktirde global piyasada tutunmanız çok zor olacaktır. Aynı zamanda yabancı dil seviyenizinde iyi olması gerekiyor. Bunun için bir kişi tutmaya kalksanız onada para bağlamak zorunda kalırsınız. Harita yaptırmak için oyun içi mimarlarada iyi bir ücret vermeniz gerekir. 10 oyun modundan her birine 1 adet map ve 1 adet lobi yaptırmak için Türkiye piyasasında ortalama 10 k para vermeniz gerekebilir. Kısacası 100 k bir oyun sunucusuna başlangıç için yatırmak, hedefiniz gelir elde etmek ise çok saçma ve mantıksız olacaktır.

Bunun dışında "Ya geliri benim umrumda değil sadece eğlence amaçlı yapmak ve vakit öldürmek istiyorum" diyorsanız tabii ki yapabilirsiniz. Benim şahsi fikrimi soracak olursanız, şahsen sadece eğlence amaçlı bile olsa böyle bir işe girişmek istemezdim. Sadece bir ihtimal aylık gelirim milyon tl'lere ulaştığında belki düşünebilirdim.

geleceğinizi emanet edemeyeceğiniz kişiler yine forum üzerinden satış yapmaya çalışıyorlar, bunlara ve geleceğini belli olmayan kişiler yerine kendinizi geliştirip; kendiniz idare edebileceğiniz seviyeye geldiğiniz de bu meblalar ile bir şeyler yapmaya başlayın. yoksa karalistenin yeni bir konusunu açarken kendinizi bulabilirsiniz.
Burada satış yapmaya çalışan kişiler kim olduğu belirsiz illegal işler yapan kişiler değil, kendi alın teriyle para kazanan ve bunun için foruma para verip onaylı satıcı olan kişiler. Gareziniz mi var emin değilim ancak bazı mesajlarınız eleştiriden ziyade baltalamaya yönelik mesajlardan ibaret.

Son düzenleme:
Burada satış yapmaya çalışan kişiler kim olduğu belirsiz illegal işler yapan kişiler değil, kendi alın teriyle para kazanan ve bunun için foruma para verip onaylı satıcı olan kişiler. Gareziniz mi var emin değilim ancak bazı mesajlarınız eleştiriden ziyade baltalamaya yönelik mesajlardan ibaret.
mesajlarım baltalamaya yönelik amaçlar taşımıyor. onaylı satıcı almanız sizin güvenilir olduğunuzu da göstermiyor. zamanında ve hala yaşanan soruna değindiğim için; sizin deyiminiz ile karalama veyahut baltalama olduğunu sanmıyorum. ek olarak arkadaşın bahsettiği klasmanların aktif olarak satış yapan şu an forum da bulunduğunu düşünmüyorum.​
üstelik herhangi bir kişiye/takım ile ilgili bir şey bahsetmedim, üstünüze neden alındığınızı da çözemedim.​
ve herhangi bir garezim yok, hala aynı şeylerde takılı kalanlar ve hizmet ücretini hak etmediğini düşündüğüm kişilere genellikle bir garezim oluyor, onu da mesajlarım da belli ediyorum.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl