swoxyi
Bana göre büyük kitleye hitap etmek isteyen bir sunucu Türkiye içerisinde açılacaksa üst sürüm tercih edilmelidir.Konu kısa ve öz. Büyük kitlelere erişilebilmek isteyen bir sunucu 1.8 mi olmalı yoksa 1.16.5 ve üstü mü? Cevapları alalım.
djarda2
şu an sunucuların sadece %1i 1.8 kullanıyor1.8 dünya da en fazla oynanılan versiyon, daha fazla bir şey söylemeye gerek varmı?
lwus
fault7montana
Saydıklarının çoğu zaten yenilikçi bile değil güncelleme almıyorlar ve kökleri geçmişe dayanıyor bu yüzden kemik bir kitleleri mevcut. Karşılaştırma yapılacaksa fazla uzağa gitmeye gerek yok 1 ila 3 yıl önceki etkileşimleri ile güncel etkileşimlerini kontrol edersen 1.8 sürümünün çöküşte olduğunu ve eski zevki vermediği için oyuncuların daha üst sürümlere yöneldiğini fark edeceksin.Hypixel, CraftRise, SonOyuncu, BlocksMC, PikaNetwork, JartexNetwork, HYCRAFT, UniversoCraft sırasıla 60K, 8K, 5K, 6K, 4K, 3K, 2K, 3K online görmektelerdir, Yani online sayılarına tekrar bi bak derim.
Bunun dışında "Hü 1.20.4 alt yapısı kullanıp alt sürümlerde girişe izin veriyorlar" gibi aptalca bir açıklama yapma bu sunuuclar yıllardır 1.8 temelli(özel client olanlar ve evet 1.8 temelli ama üst veriyon blocklarını ekliyorlar) ve üst versiyonlardan giriş yapıldığında bile üst versiyon mekanikleri kullanılamamaktadır.
Son Sürüm kullanıpta düzenli olarak 5000on üzeri gören 3server bulunmaktadır. NetheriteGG, LemonCloud, CafeSM
ve şunu da ekleyelim üst versiyon olupta Hypixele, CraftRiseye, SonOyuncuya yaklaşan kaç sunucu var? 1 mi 2 mi? bu soruyu sadece hypixel olarak sayarsak 0.
lwus
Sonuç olarak şu anda en fazla aktifliği olan sunucular 1.8 sunucuları, Konumuz güncelleme veya yenilik değil.Saydıklarının çoğu zaten yenilikçi bile değil güncelleme almıyorlar ve kökleri geçmişe dayanıyor bu yüzden kemik bir kitleleri mevcut. Karşılaştırma yapılacaksa fazla uzağa gitmeye gerek yok 1 ila 3 yıl önceki etkileşimleri ile güncel etkileşimlerini kontrol edersen 1.8 sürümünün çöküşte olduğunu ve eski zevki vermediği için oyuncuların daha üst sürümlere yöneldiğini fark edeceksin.
Bu kafayla fazla ilerleyebileceğinizi düşünmüyorum.1.8 sürümü ile günümüzde sıfırdan sunucu açmaya kalkarsan bu işe istediğin kadar para yatır fakat hiç bir kitleye hitap edemezsin. Üst sürümlerde yapılabileceklerin sınırı yok neredeyse, bi tekrar düşün derim.

benjamin17
Konu aslında en fazla aktifliği olan sunucularda değil. Konu 1.8 sunucularının mı tutacağı yoksa yüksek versiyon sunucuların tutup tutmayacağı ile ilgili.Sonuç olarak şu anda en fazla aktifliği olan sunucular 1.8 sunucuları, Konumuz güncelleme veya yenilik değil.
Arkadaşın dediği gibi 1.8 sunucu açmak ve tutturmak basit birşey değil bu dönemde. Oynayan kitleyi kendine çekmen lazımki buda şuan için pek mümkün değil çünkü mevcut 1.8 sunucuları çoğu şeyi elinde barındırıyor ve belirli bir kitleleri var. Kaldıki hypixel üstünde güncel olarak 58517 oyuncu mevcut ve bu sayı hypixel in prime denen dönemine yaklaşamaz. Çünkü hypixel in kemik kitlesi 30k lık bir oyuncu kitlesi ve bu kitlede zamanında sunucuya büyük bir yenilikler getirilmesi ile oluşmuş. Fakat şuanda 1.8 üstünde yapılabilecek yeni şeyler ya client ile olur yada özel pluginler ile olur. Özel pluginler ile yapıldığı durumlarda da optimizasyon sorunu ve daha belli başlı sorunlar ortaya çıkar. Bunlardan en bilindiği yine hypixelde olan crosshair sorunu.Bu kafayla fazla ilerleyebileceğinizi düşünmüyorum.
atasci
fault7montana
Anlatamıyorum ya da anlamıyorsun sanırım. O saydığın sunucuların hangisi 1-2 yıl önceki aktiflik sayısından şu anda daha fazla oynanıyor, lafı gevelemeye gerek yok şurada maksimum 1 bilemedin 2 yıl sonra 1.8 sürümüde tozlu raflarda yer edinecek.Sonuç olarak şu anda en fazla aktifliği olan sunucular 1.8 sunucuları, Konumuz güncelleme veya yenilik değil.
Bu kafayla fazla ilerleyebileceğinizi düşünmüyorum.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!