Tanıtım 1.21.8 Fabric | Tamamen Sinematik Deneyim Odaklı Doğal Afet Modu

İlhanYlmz

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
48
Minecraft
w0in

Discord:

w0in

Selamlar, eğlencesine geliştirdiğim küçük bir proje ile karşınızdayım. 😄

Minecraft 1.21.8 Fabric için tamamen sinematik deneyim odaklı bir Doğal Afet Modu geliştirdim.

Amacım sadece klasik "deprem oldu, blok kırıldı" tarzı bir sistem yapmak değildi. Daha çok oyuncuya gerçekten bir afet yaşanıyormuş hissi vermeye çalıştım.
Şimdilik tamamen hobi ve deneme amaçlı yaptığım bir proje. Büyük bir mod paketi veya ciddi bir içerik değil, daha çok Minecraft'ın sinematik tarafını biraz zorlamak istedim.
İleride geliştirirsem:
  • daha fazla afet türü,
  • gelişmiş fizik efektleri,
  • multiplayer desteği,
  • daha detaylı çevre tepkileri
eklemeyi düşünüyorum.
Kısa tanıtım videosunu da aşağıya bırakıyorum. 🌎🔥
Görüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. 👀

Görsel:
1785373490514.webp

1785373540821.webp

MB yüksek olduğundan ekleyemedim link bırakıyorum
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

bide yandan dynmap gibi bir eklenti geliştiriyorum 2d ve 3d olarak güzel perfomans verebileceğini düşünüyorum son aşamalarda
1785373717964.webp

Elinize Sağlık sinematik ile harika olmuş olabiliyorsa eğer biraz daha gerçekçilik katması gerçeğe yakın olması adına şunlar yapılabilir belki olmasa bile fikir olmuş olur
  • Korku Panik Havası Afet tam başladığı an (dev bir gürleme veya ilk sarsıntıda) 1-2 saniyelik hafif bir ekran kararmasi panik körlük efekti eklenebilir

• Kalp Atışı & Kulak Çınlaması: Afet anında arkadan gelen derin, hızlanan bir kalp atışı sesi ve ani patlamalarda beliren hafif kulak çınlaması. İşin içine gerçeklik katması adına güzel olabiliir

• Panik & Stamina Kısıtlaması: Karakter paniklediği için koşarken açlığın/staminanın daha hızlı tükenmesi ya da ilk birkaç saniye sarsıntıdan dolayı envanterin daha zor açılması bir anlık yere düşüp kalkmalar yavaş yürüme gibi detaylar eklenebilir

• Çevresel Paniki: Afet başlamadan 5-10 saniye önce hayvanların garip sesler çıkarıp kaçışması (gerçekte olduğu gibi hissettikleri için) ve etraflarında var ise köylülerin bağırışıp evlere koşuşması gibi detaylar eklenebilir

• Yapısal Çökme : Blokların pat diye yok olmasın eğer olabiliyorsa baya bir görüyordum eskiden binaların önce çatlaması ardından yer çekimine yenik düşüp aşağı kayması. Yıkım hissini çok daha gerçekçi kılacağı için daha güzel görünecektir

• Artçı Sarsıntılar: Doğal afetler bittikten sonra o doğal afete göre mesela deprem de artçılar olsun deprem bittikten 1-2 dakika sonra gelen küçük ve sürpriz artçılar da güzel farklılık katabilir yapılabiliyorsa eğer diye yine de söylemek istedim şuanda da çok güzel görünüyor üstüne düşünülürse daha güzel olucaktır

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl