Çözüldü 1.21.4 Batıhost sunucusunda balık spawn olmuyor , hazine haritaları çalışmıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Purifys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 227
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Purifys

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
Purifyxs
Merhabalar. Sorun kısaca şu şekilde ; serverda balık yok denecek kadar az. Sadece 1 kaç tane yunus ve mürekkep balığı gördüm bunun dışında doğru dürüst tropikal veya neredeyse her yerde bulunan morina veya somon balıkları yok. Bunun yanı sıra bulduğumuz tüm batık gemi haritalarının hepsi isim olarak 'Gömülü Hazine Haritası' şeklinde görünse de boş harita olarak çıkıyorlar ve sağ tıklandığında bulunduğunuz konumun haritasını çiziyorlar. Yani serverda su ve su canlıları ile ilgili bariz bir sorun var gibi görünüyor.
Servera gelecek olursak sunucumuz batıhostta. Normalde batıhost'dan daha önceki yıllarda da sunucu satın aldığımızda kendi otomatik sunucu kurulumu yapan paketleri olsa da ben kendim 1.17 - 1.18 sürümlerinin spigot dosyalarını indirerek kurulum yapıyordum başlat.bat dosyası oluşturarak. Sanırım sistemi değiştirmişler ki başlat.bat hata veriyordu java ile ilgili erişiminiz yok gibisinden. Ve daha önceki yıllarda satın aldığımda görmediğim yeni bir kurulum eklentisi ile kurduk serverı. Sorun ile ilgili arama yaptığımda bu forumda daha önce bunu yaşayan birinin konusuna denk geldim ve bir arkadaşın yorumu sonucunda bu kişi sorunu çözmüş.
Sunucunun .bat'ı bulunduğu ana klasörden configs/paper-world-defaults.yml dosyasından water_creature ve water_ambient sayılarını arttırın (water ambient fazla olmasına gerek yok, bu gardiyanlar ve deniz zombileri için), -1 yazıyor ise istediğiniz miktar koyun, sonra restart atın

Halen olmuyor ise deniz kenarına gidip /paper playermobcaps yazınca çıkan sonucu atın demiş.

Ben de bunu denediğimde bizim sunucumuzun dosyasında water_creature ve water_ambient sayılarına default olarak hiç bir değer verilmemiş görünüyor. Ben bu parametlerin yanına 1 - 5 - 20 - 30 - 50 de yazsam hangisini yaparsam yapayım konsoldan sunucuyu başlatma sırasında sunucu hata veriyor ve sürekli kendini yeniliyor. Ek olarak oyun içerisinde arkadaşın dediği şekilde /paper playermobcaps yazdığımda ise water creature veya ambient sayıları 0/2 veya en fazla 2/2 gibi az miktarlar.
Ek olarak serverın save dosyasını alıp normal tekli oyuncu modunda servera girdiğimde balıklar konusunda sorun yok balık normal şekilde çıkıyor. Fakat yine gömülü hazine haritaları boş çıkıyor.

Balık doğmuyorsa sebebi tekrar water ambienttir işlem su şekilde

bukkit.yml > spawn-limits: > water_ambients bu değeri yükseltmek gerekiyor

Sorun değişmedi. Bu söylediğiniz sadece mobların daha fazla çıkmasına yarıyor. /playermobcaps komutunu girdiğimde evet sayı artmış görünüyor 0/2 yerine 0/30 gibi. Ancak sonuç olarak yine sıfır.

Hmm eve geçince daha detaylı bakayım sorununuza

sununucu açılırken verdiği hatayı yollar mısınız*

o bahsettiğim hatayı bukkit.yml üzerinden artırdığımda değil , configs/paper-world-defaults.yml dosyasından değişince alıyorum. Sizin söylediğinizi yaptığımda ise sorun olmuyor değerler artmış görünüyor ancak yine spawn olmuyor. Yine atayım mı?

Sunucunuzda Multiverse-CORE varsa onun içinde limitör var, ayrıca hazine haritalarını bazı sistemciler kapatıyor optimize adına araştırıp bulabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl