Çözüldü 🟡 [1.21.11] Custom Screen (Özel Ekran) Uyarısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hzrolex

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
24
Minecraft
VillagerFloxy
Merhaba,

Kendi geliştirdiğim bir eklentide, oyuncudan veri almak için klasik yöntemler yerine bu sefer yeni bir yöntem (custom screen / dialog API) kullanmayı denedim.

Ancak bu yöntemi kullandığımda, oyuncuların karşısına şu uyarı çıkıyor:
1777918477871.webp

🔍 Durum​

• Bu sistemi daha önce kullanmamıştım
  • İlk kez denediğim bir yöntem
  • Minecraft 1.21.11 sürümünde test ediyorum
Custom input almak için:

• eski yöntemler (chat, anvil GUI vs.) yerine
  • doğrudan yeni dialog / form sistemi kullandım

❗ Sorun​

Bu ekran açıldığında:

• Oyuncuya ekstra bir güvenlik uyarısı gösteriliyor
  • UX açısından kötü görünüyor
  • Bazı oyuncular bunu hata sanıyor

❓ Sorum​

1. Bu uyarıyı tamamen kaldırmanın bir yolu var mı?
  2. Yoksa bu, Minecraft tarafından zorunlu olarak mı ekleniyor?
  3. Bu sistemi kullanmadan aynı işlevi modern şekilde yapmanın önerilen yolu nedir?

💡 Not​

Amacım:
  • oyuncudan güvenli şekilde input almak
  • ama bu uyarıyı göstermeden yapmak
Bu konuda tecrübesi olan varsa yönlendirebilirse sevinirim 🙏

Uyarıyı kaldırmanın yolu yok diye biliyorum (sunucunun clientini kullanmayacaksa) bu arayüz config editlerken vs çok kullanışlı oyun içinden ama oyunculara göstermeye uygun değil şahsen. Örs tabela vs kullanabilirsiniz

minecraft bu tür uyarıları mecburen bırakmak zorunda çünkü sunucu sahibi ya da eklentiyi geliştiren kişi kötü amaçlı yapılmış sitelere yönlendirebilir. aslında bu bir tür güvenlik, yani eğer birisi kötü bir siteye yönlendirmeye çalışırsa ve kişi bundan rahatsız olursa direk minecraft'ı suçlayamaz çünkü minecraft zaten onu uyarmış oluyor. bu sigara paketlerinde sigara içmeyin yazısına benzer, yani aslında bu yıllardır olan bir şey, mesela tıklanabilir url yazılarında tıkladığımızda da aynı uyarı mesajı karşımıza çıkıyor.

kaldırmanın yolu var mı ? kaynak paketi kullanarak evet, eğer client sunucuya paket yolluyorsa o tıklama paketini iptal edebilirsin. kaynak paketi tarafından da görseli ve tooltip'i kaldırıp normal bir şeymiş gibi gösterebilirsin. hatta en basiti glyph kullanırsın ve büyük bir görsel ile o alanı kapatırsın, tabi shader tarafından z position'u en üste oturtman gerekiyor. örnek olarak: pause (esc) menüde butonları custom esc menu ile kapatıp özelleştirebiliyorsak, bunu da aynı şekilde yapabiliyor olmamız lazım (tabi z position buna izin veriyorsa).

not: kaynak paketi kullanıyorsan anvil hiç de fena bir seçenek değil, ben mesela sohbet eklentisi yapmayı denemiştim (mesaj sınırı ve ux açısından biraz karmaşık duruyordu, sonradan vaz geçtim).

Uyarıyı kaldırmanın yolu yok diye biliyorum (sunucunun clientini kullanmayacaksa) bu arayüz config editlerken vs çok kullanışlı oyun içinden ama oyunculara göstermeye uygun değil şahsen. Örs tabela vs kullanabilirsiniz
Yanıtınız için teşekkür ederim değerli dostum.❤️

minecraft bu tür uyarıları mecburen bırakmak zorunda çünkü sunucu sahibi ya da eklentiyi geliştiren kişi kötü amaçlı yapılmış sitelere yönlendirebilir. aslında bu bir tür güvenlik, yani eğer birisi kötü bir siteye yönlendirmeye çalışırsa ve kişi bundan rahatsız olursa direk minecraft'ı suçlayamaz çünkü minecraft zaten onu uyarmış oluyor. bu sigara paketlerinde sigara içmeyin yazısına benzer, yani aslında bu yıllardır olan bir şey, mesela tıklanabilir url yazılarında tıkladığımızda da aynı uyarı mesajı karşımıza çıkıyor.

kaldırmanın yolu var mı ? kaynak paketi kullanarak evet, eğer client sunucuya paket yolluyorsa o tıklama paketini iptal edebilirsin. kaynak paketi tarafından da görseli ve tooltip'i kaldırıp normal bir şeymiş gibi gösterebilirsin. hatta en basiti glyph kullanırsın ve büyük bir görsel ile o alanı kapatırsın, tabi shader tarafından z position'u en üste oturtman gerekiyor. örnek olarak: pause (esc) menüde butonları custom esc menu ile kapatıp özelleştirebiliyorsak, bunu da aynı şekilde yapabiliyor olmamız lazım (tabi z position buna izin veriyorsa).

not: kaynak paketi kullanıyorsan anvil hiç de fena bir seçenek değil, ben mesela sohbet eklentisi yapmayı denemiştim (mesaj sınırı ve ux açısından biraz karmaşık duruyordu, sonradan vaz geçtim).

Yanıtınız için teşekkür ederim değerli dostum.❤️

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl