Erisos
Hocam Paper'in 1.18.2 için net optimizeye çözüm olacağını düşünmüyorum yaPaper.
Değerli yorumunuz için teşekkürlerPufferfish veya purpur kullanılabilir.
Paper 1.12'de bile tek başına yeterli değil zaten. 2021'de sunucumu o yüzden kapatmıştım, fork değişince eklentilerimde sorun yaratmıştı. Sağlam bir forkla başlamak önemli.Hocam Paper'in 1.18.2 için net optimizeye çözüm olacağını düşünmüyorum ya
Çok haklısınız hocamPaper 1.12'de bile tek başına yeterli değil zaten. 2021'de sunucumu o yüzden kapatmıştım, fork değişince eklentilerimde sorun yaratmıştı. Sağlam bir forkla başlamak önemli.
Değerli yorumunuz için teşekkürler pufferfish tercih ettim sonuçta skyblock sunucusu umarım doğru seçim yapmışımdır1.16.5 ve üstü purpur öneriyorum

cngtate
w0in

proomp
1.18.2 Airplane indirme linki atar mısınMinecraft sunucularınızı en iyi şekilde optimize etmek için, genellikle kullanılan sunucu yazılımının ve yapılandırmanın yanı sıra sunucu donanımı da önemlidir. Ayrıca, sunucu yazılımını en iyi şekilde optimize etmek için çeşitli sunucu forklarından birini kullanmanız gerekebilir. Bu kriterler göz önüne alındığında, aşağıdaki sunucu forkları arasından seçim yapabilirsiniz:
Bu sunucu forkları, 1.18.2 sürümüne uygun sürümlerini kullanarak sunucunuzu optimize etmenize yardımcı olabilir. Ancak, sunucunuzun donanımı da önemlidir. Yüksek miktarda plugin kullanacaksanız, daha fazla RAM ve işlemci gücü gerekebilir. Donanım ve yazılımı birlikte düşünerek sunucunuzun performansını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ayrıca, her sunucu forkunun kendine özgü ayarları ve yapılandırmaları olabileceğinden, sunucu forku belirledikten sonra ilgili dokümantasyonu ve rehberleri incelemek önemlidir.
- Paper: Paper, genellikle optimize edilmiş bir sunucu yazılımı olarak bilinir ve birçok sunucu sahibi tarafından kullanılır. Yüksek performans, düşük gecikme süresi ve düşük CPU kullanımı sunar. 1.18.2 sürümüne de uygun bir Paper sürümü mevcut olacaktır.
- Tuinity: Paper'a dayalı olan Tuinity, bazı ek özellikler ve optimizasyonlar ekleyen bir sunucu forkudur. Daha fazla performans ve düşük gecikme süresi sağlayabilir.
- Sporge: Spigot ve Forge'un birleşimini temel alan Sporge, bazı özel özellikler ekler. Özellikle modlu sunucular için uygundur, ancak optimize edilmiş bir 1.18.2 sürümü olmayabilir.
- Purpur: Purpur, Paper'a dayalı bir sunucu forkudur ve optimize edilmiş ve hızlı bir sunucu yazılımı olarak bilinir. Düşük kaynak tüketimi ve yüksek performans sunar.
- Airplane: Airplane, optimize edilmiş bir sunucu yazılımıdır ve düşük gecikme süresi sağlar. Ancak, bazı eski veya özel eklentilerle uyumsuzluk sorunları yaşanabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi forumlar.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!