GeyserMC Resmi Sitesinden en son Geyser-Spigot.jar veya Geyser-Velocity.jar dosyasını indirin.
Spigot/Paper Kullanıyorsanız. plugins klasörüne Geyser-Spigot.jar dosyasını atın Velocity Kullanıyorsanız plugins klasörüne Geyser-Velocity.jar dosyasını atın.
Sunucuyu başlattığınızda Geyser kendi yapılandırma dosyalarını oluşturacaktır plugins/Geyser-Spigot/config.yml veya plugins/Geyser-Velocity/config.yml dosyasına gidin.
config.yml dosyasını açın ve aşağıdaki ayarları düzenleyin:
bedrock.address | 0.0.0.0 bırakın, sunucu tüm IP’leri dinlesin. |
bedrock.port | Varsayılan: 19132 – Bedrock oyuncularının bağlanacağı port. |
remote.address | 127.0.0.1 (Eğer Velocity veya Bungeecord kullanmıyorsanız, değiştirin.) |
remote.port | Sunucunuzun portu (Örn: 25565) |
auth-type | online (Premium) veya floodgate (Crack destekli için) |
Eğer Floodgate Kullanıyorsanız (Crack Desteği) Floodgate indirin. plugins klasörüne atın ve sunucuyu yeniden başlatın. config.yml içinde auth-type: floodgate olarak ayarlayın.
Eğer uzaktan bağlanıyorsanız, 19132 UDP portunu yönlendirdiğinizden emin olun. Minecraft Bedrock Edition’ı açın.Sunucu ekleyin: IP: Sunucu IP’nizi girin. Port: 19132 (Eğer değiştirmediyseniz). Floodgate Skin & Xbox Bağlantısı Çözümleri için ise şunları yapın.
Eğer skinler görünmüyorsa:
- config.yml içinde allow-third-party-cap ve allow-third-party-auth seçeneklerini true yapın.
- Eğer "You need to be authenticated with Xbox" hatası alıyorsanız:
- GeyserMC’nin
auth-type ayarını offline veya floodgate olarak değiştirin.