Sol Reklam

Rehber Minecraft Yaratık Rehberi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OnlyDarkness

Forum Editör Şefi
Editör Müfettişi
MinePass
Emekli
Quezly

Discord:

OnlyDarknesss#0932

Katılım
10 Şubat 2018
Mesajlar
308
Elmaslar
199
Puanlar
14.045
Yer
AYDIN / DİDİM
Minecraft
OnlyDarknesss
Merhaba MC-TR halkı, eminim ki birçoğumuz gerek çok oyunculu da gerek tek oyunculu da hayatta kalma modunu oynamışızdır. Peki hangi canavarlar ve özel canavarlar hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Bu konuda sizlere canavarları ve özel canavarları anlatmaya çalışacağım. İyi okumalar iyi günler dilerim.
konu1.jpg


Minecraft Yaratıklar Rehberi
Minecraft, ilk sürümü 13 Haziran 2009'da yayınlanmış tek oyunculu ve çok oyunculu oynanabilen bir hayatta kalma oyunudur. İlk çıkış tarihinden itibaren oyuna sürekli güncellemeler gelmiş ve oyundaki hatalar giderilmiştir tabi ki bu güncellemeler doğrultusunda sadece hatalar giderilmemiş oyuna yeni canlılar, canavarlar ve özel canavarlar oyuna eklenmiştir. Oyuna eklenenler arasında bizlere saldıranlar, biz saldırmadığımız sürece saldırmayanlar veya hiç saldırmayan canlılar eklenmiştir. Peki kaç kişi bu saldırgan canavarlar hakkında yeterli bilgiye sahip? Bu konu da bütün bunlara bir açıklık getirmeyi planlıyorum. Öyleyse fazla uzatmadan anlatmaya başlıyorum. İyi okumalar.

konu1.jpg


Zararlı Yaratıklar ve Özel Yaratıklar
Listemizin ilk sırasında oyun içerisinde ki yaratıklar bulunuyor bakalım kaç kişi bunlar ile ilgili bilgiye sahip. Oyunda 2 özel yaratık bulunuyor bunlar Ender Ejderhası ve Wither. Bu özel yaratıkları öldürmesi diğerlerine göre oldukça zorlaşıyor e haliyle verdikleri hasar da artıyor fakat listeye bu yaratıklar ile başlamak diğer yaratıklara saygısızlık olur. Listemize normal dünya üzerinde bulunan yaratıklar ile başlayalım.

konu2.png


Zombiler
Zombiler, sadece yakın dövüş içinde olurlar. Genel olarak güneşte yandıkları için gündüzleri çok bir etkileri olmaz eğer kafalarında kask veya balkabağı varsa güneşte yanmayacakları için rahat rahat üzerinize doğru yürüyebilirler aynı şekilde gölge de veya suyun içerisinde oldukları sürece de güneş etki etmeyecektir. Zombiler öldürmesi en kolay zararlı yaratıklardan birisidir. Yavaş hızlarından dolayı rahatça hasar yemeden öldürebileceğiniz zombilerin tek başlarına oyunculara bir etkisi yoktur. En fazla madenlerde veya geceleri doğdukları için gündüzleri kolay kolay zombiler ile karşı karşıya gelmezsiniz.

Bebek zombiler normal zombilere karşı daha hızlı oldukları için onlardan kaçmak veya onları öldürmek zorlaşmaya başlıyor. Bu tarz durumlarda yapmanız gereken en mantıklı şeylerden birisi altınıza 2 blok koyarak onlar ile savaşmaktır. Boyları tam 2 blok oldukları için sizi görebilir ama size vuramazlar bu sayede hasar yemeden rahatça onlar ile savaşabilirsiniz ama dikkat etmeniz nokta şu eğer creeper yada iskelet sizi görmüş ve saldırmaya hazırlanmış ise o 2 blok maalesef sizi kurtarmayacaktır.



konu3.png

Kabuk
Kabuk, yalnızca çöl bölgesinde doğduğu için rahat rahat yeşillikli bölgelerde dolaşabilirsiniz Kabuk ile karşılaşma riskiniz çok azdır. Genel olarak zombi gibi davranan ve zombiye benzeyen kabukların zombiler ile arasında ki farklar güneşte yanmamaları ve size vurduklarında açlık etkisi yaratmasıdır aralarında başka bir fark yoktur.

konu4.png


İskeletler
İskelet veya bazı oyunculara göre legolas doğru pozisyon alındığı zaman ve ne zaman vurmanız gerektiğini hesapladığınız sürece öldürmesi kolay canlıdır. Eğer doğru konum almazsanız, zırhınız veya kılıcınız güçsüzse ve birden fazla iskelet varsa üzgünüm ki onları öldürmeniz hiçte kolay olmayacaktır. İskeletler de zombiler gibi güneşe çıktığı zaman yanmaya başlayacakları için onları güneşe çekmek en doğru seçim olacaktır. İskeletler zombilere kıyasla biraz daha çeviktirler bazı zamanlarda yapacakları hareketler ön görülemez sağ sol yaparken bir anda üstünüze koşmaya başlayabilirler.

İskeletleri yenmenin kolay yollarından birisi de onlar suda yüzemedikleri için suya itmektir(Bedrock Edition'da geçerli) iskeletler suyun içerisinde ok atmayı bırakır ve yakın dövüşe geçer bu da onları biraz daha savunmasız ve tehlikesiz kılar. Kurtlar iskeletleri düşman olarak gördüğü için avlar eğer kurt evcilleştirmişseniz kurtlar iskeletlere saldıracak ve büyük bir ihtimalde öldürecektir.









konu5.png


Başıboşlar
Başıboşlar, iskeletlere benzerler fakat sadece karlı bölgelerde ortalaya çıkarlar. Başıboşlar size karada ve su altında yavaşlatan oklar atalar. Zırhlı ve büyülü yaylı bir başıboş ile karşılaşırsanız onunla yakın dövüşe girmekten kaçının. Kurtlar aynı zamanda başıboşları da avladıkları için başı boşlar ile karşılaştığınızda evcilleştirdiğiniz bir kurt varsa yanınızda o kurt bir başıboşu kesmeye yeterlidir. Birden fazla başıboş ile karşılaşırsanız yaklaşmamanız önemlidir uzaktan ok atarak onları öldürmeniz daha sağlıklı olacaktır.

konu6.png


Atlı İskeletler
Atlı iskeletler genellikle fırtınalı havalarda bir den fazla ortaya çıkarlar büyülü bir kask ve büyülü bir yaya sahiptirler. Bir at kadar hızlı hareket etmelerine rağmen bir süre sonra ümitsizliğe kapılırlar. Atlı iskeletler ile yakın dövüşe girmektense uzaktan ok atarak onlar ile savaşmak daha mantıklıdır. At pasif bir canlı olduğu için size saldırmaz eğer atın üstünde ki iskeleti öldürürseniz at sizin olacaktır eğer takarak istediğiniz gibi kullanabilir gezebilirsiniz.

konu7.png


Creeperlar
Creeperlar şuana kadar listemizde ki en güçlü canlılardır. Görüş alanları küçük bile olsa mağaralarda bir anda arkanızda belirerek patlayabilir ve zırhınız yoksa ölmenize sebep olabilirler. Oyunu en zor modda oynuyorsanız büyüsü basılmamış bir netherit zırha tek atabilir. Creeperlar ile yakın savaşa girmemeniz önerilir ama o an yanınızda yayınız ve okunuz yoksa yakın savaşta vur kaç tekniği ile patlamayı tetiklemeden öldürebilirsiniz.

Creeperlar ile savaşırken kılıcınıza basılabilecek en yararlı büyü savurma büyüsüdür. 3 blokluk bir tetiklenme alanı olduğu için her vurduğunuzda geri gidecek bu sayede patlamadan kolayca kesebileceksiniz. Ayrıca creeperlar kedilerden ve ocelotlardan korktuğu için yakınında bulunamazlar gördüklerinde kaçmaya başlarlar. Fırtınalı havalarda eğer bir creeperin üzerine şimşek düşer ise güçlenir ve patladıklarında patlama koruması 4 elmas zırhlı bir oyuncunun 2 kalbini bırakacak şekilde güçlü patlarlar. Creeper ile savaşırken altınıza 3 4 blok koyarsanız tetiklenemez ve kolayca öldürülebilir bir hale gelir.


konu8.png


Cadılar

Cadılar genellikle bataklıklarda veya geceleri doğarlar. Saldırılarında genellikler anında hasar, yavaşlatma, körlük, bulantı ve zehir iksirleri kullanırlar. Eğer güçlü bir silah ile ona saldırırsanız anında sağlık iksiri içmeye başlar bu sürede de size saldıramaz bu cadının en zayıf anıdır.



Cadılar genellikle kendilerini korumak için anında sağlık, suda solunum ve ateş direnci iksirleri içerler. Bir cadı ile yakın dövüşe girmek mantıklı olmaz eğer güçlü bir yayınız varsa önce ok atın ardından can iksiri içerken kılıç ile güçlü darbeler yapın bu sayede iksiri daha içemeden ölecektir.



konu9.png






Balçıklar
Balçıklar genellikle bataklık bölgelerinde geceleri dolunay zamanlarında 40 rakımın altında ortaya çıkar birden fazla doğarlar ve madenlerde fazla zarar verebilecek yaratıklardır. En büyük balçık öldüğünde 4'e bölünür eğer ortaya çıkan 4 balçığı da keserseniz her biri de 4'e bölünecektir. En küçük balçıklar hasar veremez ama sinir bozucu bir ses çıkarırlar.



Balçıkların bir çok zayıf noktası bulunur bunlardan birkaçı; suda çok daha yavaş hareket ederler, lav bir çok balçık öldürmekte etkilidir, 1 blok genişliğinde ki bir alana sadece zararsız balçıklar sığabilir ve aşağıdan vurmak çok daha kolaydır. Balçıkların boyu 1 bloktan biraz daha fazla olduğu için onları yukardan kesmek çok daha kolaydır.





konu10.png


Gardiyanlar

Gardiyanlar, genellikle su altı tapınaklarında bulunur bu tapınaklarda ki hazinelerin koruyucusudur. Gardiyanların 2 çeşit saldırı şekli vardır birisi dikenleri diğeri de lazere benzeyen bir ışın saldırısıdır. Işın saldırısının şarj olması biraz sürer ve katı bloklar tarafından engellenebilir. Gardiyanlar diğer canlıların aksine bir oyuncu saldırı menzilinden çıktığında onu takip etmez aksine onu görene kadar etrafta yüzmeye devam eder. Lazer saldırısının şarj olması sırasında bir ışık sizi izler ve sarıdan mora doğru dönen bir rengi olur ardından lazer kaybolur ve hasar alırsınız bu saldırısının menzili yaklaşık olarak 15 bloktur.



Gardiyanlar ile yakın dövüşe girmek tehlikelidir eğer gardiyan köşeye sıkıştığını hissederse dikenlerini çıkarır ve her vurduğunuzda 1 kalplik bir hasarı geri yansıtır. Eğer bir gardiyan ile yakın dövüşe girerseniz onu köşeye sıkıştırın veya lazerin işaretini gördüğünüz zaman bir blokun arkasına saklanın. Gardiyanlar ile su altında savaşmak zordur çünkü oyuncular su altında karada olduğu kadar hızlı hareket edemezler. Karada gardiyanlar ile savaşmak çok daha kolay bir hale gelir belirsiz hareketleri ile düşme hasarı alabilirler bu sayede onları öldürmeniz çok daha kolay bir hal alacaktır.



konu11.png




Yaşlı Gardiyanlar
Yaşlı gardiyanlar, 80 (40 x 2 ♥) cana sahiptirler bu yüzden de yakın dövüşte öldürülmeleri bir hayli zorlaşır. Yaşlı gardiyanlar normal gardiyanlara göre daha fazla hasar verir bu da onlarla zırhsız savaşmanın imkansız olduğu anlamına gelir. Yaşlı gardiyanlar hasar verdikleri zaman madenci yorgunluğu 3 verirler bu da kaçmanız için tapınakta bir delik açamamanızı sağlar.

konu12.png

Gümüş Balığı
Gümüş balıkları sadece end portalları'nın olduğu bölge de veya parazitlenmiş bloklarda doğabiliyor. Küçük hızlı ve sinir bozucu bu canlılar düşük cana sahip olsalar bile bazı zamanlarda insanların canının gerçekten sıkabiliyor. Bu canlıların hasarı çok düşüktür zırhsız iseniz 1 hasar verir eğer iyi bir zırhınız varsa bu hasar 0'dır. Gümüş balıkları öldürüldükten sonra tecrübe dışında hiçbir şey düşürmez oyuncular sadece tecrübe kasmak istiyorsa farm yaparak tecrübe puanı kasabilirler.


konu13.png

Endermitler
Genellikle oyuncular ender incilerini fazla kullanmaya başladığında ortaya çıkan bu canlılar bir nevi gümüş balıklarına benzerler. Endermit öldürmek çok zor değildir ama tehlikeli yaratıklardır eğer bulunduğunuz yerde bir çukur yada delik varsa ve o delik boşluğa veya lava açılıyorsa sizi o çukura düşürebilirler. Endermit'i öldürmek istemiyorsanız ondan 16 blok uzağa gidin ve yaklaşık 2 dakika bekleyen 2 dakika sonrasında ümitsizliğe kapılacaktır. Endermit öldürmek için ise sadece elinize bir kılıç veya balta alıp ölene kadar vurmanız yeterlidir endermanlar ve endermitler düşmandır bu da sizlere ufak bir bilgi olsun.


konu14.png

Phantomlar

Phantomları öldürmek diğer moblara göre daha zordur sebebi ise hızlı hareket etmeleri ve çok küçük bir vuruş kutusuna(hitbox) sahiptir. Sadece geceleri ortaya çıkan phantomlar eğer oyuncu 3 gün boyunca uyumazsa ortaya çıkarlar ve gökyüzünde dolaşırlar saldırıya geçtikleri esnada hızlı bir şekilde aşağı indikleri için onlara vurmak hayli zordur. Phantomlar kedilerden korkarlar eğer bir kedi evcilleştirmişseniz phantomlar ortaya çıktıklarında kedinizin yanına sığınmak iyi olacaktır bu sayede size saldırıya geçemeyeceklerdir.

Phantomlar öldükleri zaman bir zar düşürürler bu zar sayesinde Elitranızı örs kullanarak tamir edebilirsiniz veya o zarı bir slow falling(yavaş düşüş) iksirine çevirebilirsiniz.


konu15.png


Çağırıcılar
Çağırıcılar, bu özelliğini 2 farklı şekilde kullanabilir. 1. vicdancılar oyuncuya suçlama yaparak çağırıcının bu 2 özelliğinden birini kullanması için zaman tanır.

  • Vex Çağırma: Çağırıcı bu yeteneğini kullandıktan sonra duvarların ve blokların içerisinden geçebilen 3 tane can sıkıcı çağırır bu can sıkıcılar 2 dakika içerisinde ölür. Çağırıcılar ile bir bağlama yarı çapı içerisindelerdir eğer dövüştükleri oda içerisinde çağırıcı varsa şarj olmaya başlarlar kırmızı parıltılara sahip vexlere dikkat edin zayıf görünüyor olabilirler ama çağırıdan dolayı hasarları artar
  • Fang saldırısı: Bu yetenek 6 hasar verir ve oyuncunun zırhlarını ve büyülerini yok sayar. Birden fazla hedefe hasar verebilir. Oyuncu sürekli hareket ediyorsa veya zıplıyorsa bu dişlerden kaçınabilir. Suçluları öldürdükten sonra büyü basmaya çalışacaktır büyü basarken saldırmak en mantıklısıdır ama dikkat etmeniz gereken nokta dişleri saldırı amaçlı kullanabildiği gibi savunma amaçlıda kullanabilir. Savunma esnasında kullanırsa çağırıcının etrafını sarar şekilde dişler çıkacaktır. Saldırı için kullanırken ise oyuncuya doğru bir sıra halinde yükselirler. En mantıklı strateji uzaktan ok atmak olacaktır.

konu16.png

İllüzyoncular
Üçüncü tip illager, doğal olarak doğmazlar ve oyuncu(lar) tarafından çağrılmaları gerekir. Oyuncuyu 20 saniye kör etme yeteneğine sahipler ve hatta onları kandırmak için kopyalar üretebilirler. Oyuncu kör olduğunda, geri çekilmek, körlüğün dağılmasını beklemek ve sonra tekrar saldırmak en iyisidir. Körlüğü gidermek için bir kova süt de içebilirsiniz. Zarar verme iksirleri harikadır. Bu iksir alan hasarı verdiği için gerçek illüzyoncuyu aramak yerine daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.


konu17.png



Yağmacılar


Dördüncü tip illager 3 şekilde ortaya çıkarlar: Illager devriyeleri, yağmacı ve intikamcı gruplarıyla doğal olarak ortaya çıktıklarında, yağmacı karakollarında ve yalnızca oyuncunun bir köyde kötü etki statüsü etkisine sahip olduğunda meydana gelen baskınlarda bazen büyülü olan bir crossbow yayı tutarlar. Yağmacılara karşı oyuncunun kendini koruyacak zırhı yoksa uzak durmak en iyisidir. Savaşmak zorunda kalırsanız, güçlü silahlar önerilir örneğin bir kalkan, zamanında kullanıldığında yağmacının oklarını durdurabilir.

Bir yağmacıyı öldürdükten sonra oklar‌, Bazen bir crossbow ve yağmacı baskın kaptanıysa uğursuz bir flama düşürürler.




konu18.png




Yıkıcılar

Bir boğa tipli illegar olan Yıkıcılar yalnızca baskınlarda ortaya çıkarlar ve üçüncü dalgada yumurtlamaya başlarlar.
Bir demir golem ile aynı miktarda sağlığa sahiptirler ve oyuncu çok yaklaşırsa güçlü bir saldırıya sahip oldukları için savaşta yüzleşmek çok tehlikelidir. Zor zorluktaki saldırıları, oyuncuyu herhangi bir zırha sahip değilse anında öldürebilir ve oyuncuyu veya köylüyü kovalarken yollarındaki ekinleri ve yaprakları da yok edebilir. Yıkıcılar onlardan kaçarsa biraz hızlı koşarlar, bu da oyuncunun iyileşmekte zorlanabileceği anlamına gelir. Direnç, Güç ve Yenilenme gibi iksirler yağmacıları yenmekte yardımcı olabilir.


konu19.png
Nether canlıları
Evet, normal dünya da ki canlıların listesini tamamlamış bulunmaktayız sırada ki listemiz nether dünyasında ki canlılar olacak.

konu20.png


Ghast
Ghastlar, aşırı büyük saldırı menzilleri, patlayıcı saldırı güçleri, hareketlilikleri ve uçuşları nedeniyle genellikle Nether'de öldürülmesi en zor yaratıklardan biridir. Herhangi bir açık alandaki oyuncular, er ya da geç ve muhtemelen bir portaldan çıktıkları andan itibaren onlarla uğraşmak zorunda kalacaklar. Ghastların saldırıları etkili ve patlayıcı bir alev topudur. Ghast ayrıca oyuncunun altından blokları kırabilir, genellikle onları lavlara düşürür veya düşme hasarı yoluyla ölümlerine neden olabilir.

Genel olarak, büyülü bir yay ve iyi bir hedefleme, bir ghost ile başa çıkmanın en etkili yollarıdır. Daha uzun mesafelerde ok atmak zor olabilir, yani sonsuzlukla büyülenmiş bir yay işinize yarayacaktır ve hiç kaybetmeden birçok ok atmanızı sağlayacaktır . Bir başka harika silah da, çoklu atış büyüsü bastığınız bir crossbow olacaktır.




konu21.png

Magma Küpleri
Magma küpleri Nether'de, özellikle kalelerin yakınında yaygındır, bu nedenle onlarla savaşmak, Nether'i çok keşfeden herkes için bir zorunluluktur. Büyük magma küpünün aksine daha küçük olan iki küp, hem bir taş kılıçla kolayca öldürülür hem de sağlıkları düşük ve saldırı hızları yavaş olduğu için çok daha rahat savaşılabilirlerdir.

Magma küpü ile savaşırken onun ulaşamayacağı bir yerde durun ve onlar atlamadan hemen önce onlara doğru yürümeye başlayın. Üzerinizden atlarken yukarı bakın ve onlara vurun ancak hareket etmeye devam edin. Düzgün yapılırsa magma küpü oyuncunun üzerinden atlayıp geçecektir bu sayede biraz daha rahat savaşabileceksiniz.

Magma küpleri, bazalt deltasında ortaya çıkan sayılı moblardan biridir ve farklı farklı miktarda ortaya çıkarlar, bu da onlarla savaşmayı zorlaştırır. Ayrıca biyomun kendisi gezinmek zor, lav çukurları ve magma bloklarıyla dolu ve altta lav bulunan bir deliğe atlamak veya itilmek oldukça kolay, bu da oyuncu için kesin bir kıyamet. Bir grup magma küpüyle başa çıkmanın daha kolay bir yolu, sizi görememeleri için magma küplerinin menzili dışında güvenli bir yerden onlara ok atmaktır.




konu22.png


Blaze
Blazeler nadirdir ve alt kalelerdeki spawnerlar'dan doğarlar. Blaze çubukları iksir standı ve ender gözü yapmakta kullanabilirler.

Uçma yeteneklerine ek olarak, iki farklı türde hasar veren hem etkili menzilli hem de etkili yakın dövüş saldırılarına sahip oldukları için blazeler zor olabilir. Yükseklik avantajı elde etmek için yavaşça, yukarı veya aşağı uçarlar veya ateş topu atmaya başlarlar, ancak genellikle bir oyuncunun ilk iki saldırısını atlatmak için yeterince hızlı değildirler.



Blazeler, 0,9 saniye süren üç ateş topundan oluşan bir ateş topu bombardımanı ateşler, ardından 5 saniyelik çok uzun bir şarj süresi gelir, bir yayı tamamen şarj etmek sadece 1 saniye sürer, bu da oyuncunun saldırılarını zamanlama ve kalkan kullanarak blaze saldırılarını engellemek için süre sağlar ayrıca blazeler kartoplarından da etkilenebilir bir blaze'ye birkaç tane kar topu atarsanız ölecektir.



konu23.jpg





Özel yaratıklar


Gelelim listemizin en ihtişamlı kısmına ve sonuna. Sırada ki yaratıklarımız Ender ejderhası ve Wither.



Ender Ejderhası, End dünyasında doğal olarak canlanır ve kristaller olmadan da bir daha canlanamaz. End'e giderken en azından yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar, büyülü elmas zırh, büyülü bir kılıç, güç 5 ve sonsuzluk büyüsüne sahip bir yay, su kovası veya saman balyası, ender incisi, altın elma ve görünmezlik iksiri olacaktır. Ender ejderhasını kesmek çok zor görünmese de kristallerden sürekli can alacaktır o yüzden ejderhayı öldürmeye gittiğiniz zaman ilk hedefinizin kristaller olmasını öneririm.



Ender ejderhası öldürüldüğünde bir yumurta, bolca tecrübe puanı ve dünyamıza giden bir portal oluşturur. End kristallerini yerleştirdiğimiz zaman yumurtanın içerisinden yeni bir ejderha çıkacaktır.






konu24.png

Wither


Wither, normal dünyada veya başka boyutlarda kendi başına canlanamaz. Wither canlandırmak için 5 tane ruh kumunu "T" şeklinde yerleştirdikten sonra üstüne 3 tane wither iskeleti kafası koymanız gerekmektedir. 150 kalbe sahipler (Bedrock Edition'da 300). Saldırırken Wither efekti veren ve korkunç bir ateş topu kadar hasar veren siyah veya mavi kafatasları fırlatırlar.
Mavi kafatasları bedrock, obsidyen ve portallar dışında ki bütün blokları kırabilir.

Wither canı fazla azaldığında birkaç saniye içinde maksimum cana ulaşır, Wither sağlık kazanacak ve büyük bir patlamaya neden olacaktır. İyi bir taktikte, ona canı 75 kalbe inene kadar ok atmak ve ardından savaşı bitirmek için bir kılıçla çabucak öldürmektir. Bedrock Sürümü'nde, Wither sağlığı 150 kalbe (yarı sağlık) ulaştıktan sonra, tekrar patlayacak ve 4 solmuş iskeleti ortaya çıkaracaktır, ardından Wither, tehlikeli olabilen hızlı saldırılar kullanabilir. Wither , bir fener yapmak için kullanabileceğimiz 1 tane nether yıldızı düşürür.


Bu konumuz da bu kadardı eğer atladığım veya yazmayı unuttuğum bir şey varsa yorumlarda belirtirseniz mutlu olurum iyi günler dilerim.
 
Son düzenleme:

Nautra

Bir Kömür Göründü Kaptanım!

Discord:

24517521#8086

Katılım
10 Şubat 2021
Mesajlar
137
Elmaslar
103
Puanlar
2.330
Yer
Samsun
Minecraft
afkua
Vallahi tüm minecraft evrenini yazmışsın, helal olsun.
 

OnlyDarkness

Forum Editör Şefi
Editör Müfettişi
MinePass
Emekli
Quezly

Discord:

OnlyDarknesss#0932

Katılım
10 Şubat 2018
Mesajlar
308
Elmaslar
199
Puanlar
14.045
Yer
AYDIN / DİDİM
Minecraft
OnlyDarknesss
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı