Sol Reklam

Paylaşım Son 10 Yılın En İyi Oyunları!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305

Son 10 Yılın En İyi Oyunları!

Her yıl onlarca, belki yüzlerce oyun çıkıyor ve her yıl çıkan oyunlar arasında değerlendirme yapılıyor. Oyun ödülleri, stüdyo ödülleri derken en son "Yılı Oyunu" ödülünde iş bitiyor. Biz de sizlere The Game Awards'ın derecelendirme yaptığı ve son 10 yıl için seçtiği en iyi oyunları listelemeye aldık. Unutmayın, her ne kadar kişisel görüş bulundursa da, listeleme bana ait değildir. Hadi başlayalım.

thumb-1920-359222.jpg


10- Red Dead Redemption
Rockstar Games'in güzel bir şekilde işlediği ve biz oyunculara sunduğu hoş bir yapım. Her ne kadar oynanışı bana hantal gelse de, yine de "kovboy" hissiyatını bana veren en güzel oyundur. Keza jürilere de aynı hissi yaşatmış olacak ki, 2010 yılının en iyi oyunu seçilmiş. Açık dünyasını ve hikayesini oldukça sevmiştim fakat sırf hantal bir oynanışı olduğunu düşündüğüm için yarıda bıraktığım oyunlardan birisi. Sadece yılın en iyi olmakla kalmamış, yanında bir sürü oyun ödülünü de götürmüştür. Elbette hak ediyor, ama onu o yıl geçebilecek potansiyelde oyun yok değil.

159560.jpg


9- The Elder Scrolls V: Skyrim
Daha önce hiç oynamadığım bir oyun olsa da çoğu videosundan ne kadar güzel bir oyun olduğu açıkça görülebiliyor. Özellikle savaş dinamikleri ve rol üstüne kurulu zemini de oyunu asıl öne çıkartan etken. Açık dünyası da oldukça büyük, belki atmosferin güzelliğine kapılıp kaybolabilirsiniz, kim bilir? 2011'in kazananı olan Skyrim, Steam üzerinde hala oynanmaya devam ediyor ve oyuncu kitlesini henüz tamamen kaybetmiş değil. İşte bunu sağlamak da ayrı bir başarı.

07cdbbc9f835d993c1d5bd7826a0ea3f.jpg


8- Telltale's The Walking Dead (Season 1)
Bana göre, Telltale Games'in şu ana kadar yapmış olduğu en iyi oyundur. Hikayesini çok beğendiğim bir yapımdır. Sizi içerisine alan bir atmosferi de var, bir kere oynarsanız içinden çıkamıyorsunuz. Zaten bunu başarabildiği için yılın en iyi oyunu seçilmiş olmasına şaşırmamalı. Sezon 2, her ne kadar Sezon 1 kadar iyi olsa da onu geçebilecek kapasitede değil. Dramatik sonu ile kapanış yapan Sezon 1, bize ana karakteri olan Lee'yi çok hızlı bir şekilde sevdiriyor. Çoğu durumda karakterimizle empati kurabiliyoruz. Neden 2012'nin en iyi oyunu diye sorulursa cevap olarak bunu verebiliriz. Dikkat et Lee!

gta_v_wallpaper_3_by_juniorbunny-d6c8ye21.jpg


7- Grand Theft Auto V
2013'ün en iyi oyunu olması dışında, bana göre şu ana kadar yapılmış en iyi 50 oyun içerisine rahatlıkla girebilir. Öyle ki benim en sevdiğim 3. oyundur. Hikayesi ve açık dünyası ile beni içine hapsetmiş olan GTA V'e ne demeli ki? Yıl içerisinde onlarca ödül almış ve 2015 yılında diğer platformlara da çıkışını yaptıktan sonra yine onlarca ödülü beraberinde getirmiştir. Gittiği her yerden ödül ile dönen GTA V, şüphesiz 2013 yılının en iyi oyunudur. Keza çoğu jüri firma da aynı şekilde düşünmüş. Michael, Trevor ve Franklin. Bu üçlüyü bir daha göremeyeceğimizden eminim, o yüzden hala tadını çıkarmak lazım. En azından GTA VI'ya kadar.

wp2179399.jpg


6- Dragon Age: Inquisition
Inquisition, şu ana kadar oynadığım en iyi rol yapma oyunlarından birisi. Öyle ki, sizi içine çekiyor ve mümkünse bir daha çıkarmamaya çalışıyor. E.A.'in şu ana kadar yayımladığı ve BioWare'ın da geliştirdiği en iyi oyunlardan birisi. Hem o yılın oyunu hem de o yılın en iyi rol yapma oyunu olmuştur. Yılına göre de oldukça iyi bir oyundur. Kesinlikle ölmeden önce denenmesi gereken oyunlardan biri. Bu oyunu oynamadan ölmeyin desem yeterli olur herhalde.

thumb-1920-587508.png


5- The Witcher 3: Wild Hunt
Çıkışından 5 sene geçmesine rağmen hala oynamadığım bir oyundur Wild Hunt, her ne kadar oynamasam da o yıl ödüllere doyamamış bir oyundur. Çıktığı yıl da çoğu oyuncunun gönlünü fethetmiştir. Zaten CD Project Red'in kötü derecede bir oyun yaptığını görmek zor olur. Geralt ile macera ve aksiyon yolculuğuna çıktığımız gezintide bir sürü savaş da bizi bekliyor. Grafikleri ve açık dünyası da bir o kadar hoş. Ama en çok da savaş mekanikleri övüldüğü için o konuda iyi olduğunu söyleyebiliriz. Yakın zamanda oynamak dileğiyle.

wp5843708.jpg


4- Overwatch
Listede tamamen çevrim içi oynanıp, yılın en iyi ödülünü alan tek oyun olduğu için ona bir tane daha ödül vermek lazım. Günümüzde tamamen çevrim içi oynanan oyunların ödül alması iyice zorlaştı. Çünkü fark ettiyseniz listede genellikle hikayesi ön planda olan oyunlar mevcut. Jüriler genelde hikayeye bakıyorlar. Elbette Overwatch'ın ve karakterlerinin de kendine has bir hikayesi mevcut. Ama hikaye üzerinden bir oynanış yok gibi, daha çok "lore" tarzında bir oynanış var. Böyle olmasına rağmen oynanış mekaniklerini çok beğendiğim bir oyundur. İster arkadaşlarınızla, isterse tek başınıza oynayın, kesinlikle eğleneceksiniz.

botw_8_1920.jpg


3- The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Zelda'nın gözünden oynadığımız Breath of the Wild, Switch oyunları arasında en iyi oyunlardan birisidir diyebilirim. Her ne kadar oynamasam da videolarından oyunun ne kadar hoş bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Kolay oynanışı, hoş grafikleri ve macera-savaş mekanikleri oyunu güzel kılan etkenlerin en başında geliyor. Oyunu bitirdikten sonra belki tekrar oynamak bile isteyebilirsiniz. Kendi atmosferine hızlıca geçiş yapabildiğiniz nadir oyunlardan birisi. Eğer elinize Switch alabilecek bir imkan geçerse oynamanızı tavsiye ederim.

1051513.jpg


2- God of War
Zaten listede olması gereken oyunların arasında God of War'ı görememek saçma olurdu. Kratos ve Atreus'un maceralarının tanığı olduğumuz God of War, kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi oyunlar sırasında derece yapabilecek kadar iyi bir oyun. Kratos'un baltaları ile önümüze gelen bütün herkesi çatur çutur kestiğimiz bir oyunun 2018'in en iyi oyunu olması şaşmalı mı? Bence hayır. Çünkü oyunun savaş mekanikleri harika! Hatta en sevdiğim savaş mekaniklerine sahip oyun denebilir.

thumb-1920-990916.jpg


1- Sekiro: Shadows Die Twice
Dark Souls III dışında en sevdiğim souls-like oyundur Sekiro. Her ne kadar hikaye bakımından çok beğenmesem de, oynanış olarak çok takdir ettiğim bir oyundur. Bölüm sonu canavarları ile olan savaşlar da bir o kadar keyiflidir. Bazı konularda Dark Souls serisini ezip geçse de oynanış olarak daha hızlıdır. Souls daha ağır ilerlerken Sekiro, çok daha hızlı ilerleyen bir oyun. 2019 yılında Sekiro'yu geçebilecek oyunlar var mıydı? Evet vardı, fakat Sekiro hepsinin üstesinden gelip 1. olabilmiş. Takdirinde de tebrik etmek gerek.

ac22581a4f3fd97912ad3493d923d8b2.jpg


Liste burada sona eriyor. Açıkçası ben The Game Awards'ın listesini beğendim. Her yılın hak eden oyunu ödülleri almış. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce listede yılın oyunu ödülünü hak etmeyen bir oyun var mı? Varsa da yerine hangi oyun gelebilir? Yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Herkese iyi forumlar, iyi oyunlar dilerim.
 
Son düzenleme:
P

Presidente

Ziyaretçi
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

The Zelda: Breath of the Wild gibi unutulan hoş oyunların yanı sıra Far Cry serisinden bahsedilebilirdi. Bunun dışında güzel bir konu olmuş ;)
 

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305

The Zelda: Breath of the Wild gibi unutulan hoş oyunların yanı sıra Far Cry serisinden bahsedilebilirdi. Bunun dışında güzel bir konu olmuş ;)
Onu The Game Awards'a sormak lazım. Ama her oyun yılına göre seçilmiştir, ona dikkat edin.
 

nexi

nexi is the best!

Discord:

nexi#0001

Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
1.852
Elmaslar
1.193
Puanlar
17.075
Yer
Samsun
Bu yararlı bilgilendirici konu için teşekkür ederiz. Gösterilen oyunlardan bazılarını daha yeni görüyorum. Başarılı bir konu.
 
A

airelzz#1228

Ziyaretçi
Açıkçası GTA V burdaysa, diğer hepsi bana boş geliyor :D
 
P

PlueTaha

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı