Sol Reklam

Haber Minecraft 1.17 Sürümünde Neler Gelebilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
Minecraft, 1.16 sürümüyle Nether Dünyası farklı kapılara açıldı. Peki bu seferki güncelleme ne ile alakalı olabilir?
sIfg87I.jpg


Minecraft 1.17 Sürümünde Neler Gelebilir?
1.16 sürümü çıktığında direkt olarak gözlerin 1.17 sürümüne dikilmesine şaşırmamak gerek. 1.16 sürümü bizler için zevk verici bir sürümdü. Nether Güncellemesi ile Minecraft'ın birçok oyuncu sayısında da artış görmüş olduk. Bu güncellemelerle birlikte aslında Minecraft'ın oyuncu tuttuğunu söylemek gerek. Bu güncellemeler bittiğinde eski oyuncu sayısını koruyamasa bile onu oynayanların hâlâ olacağını söylemek gerek.

Peki 1.17 sürümünde Minecraft'a hangi
özellikler/güncellemeler gelebilir veya gelecek?


Birden fazla özelliğin veya güncellemenin geleceğini tahmin edebiliriz fakat biri var ki o güncelleme kesin olarak gelecek: Dağ Biyomu güncellemesi. Bu güncellemede kar bloklarına batabileceğimiz ve bir tane de o biyoma özel canlı olan dağ keçisini görebileceğimizi biliyoruz ve tek kesin bildiğimiz olay budur. Keçiden ne eldebileceğimizi tam olarak bilmiyoruz. Bu biyom güncellemesinin bu sürüme geleceğini tahmin ediyoruz.

Bir şey bahsetmeden bitirmek istemiyorum. Bu güncellemede birçok kişi "Dağ biyomuna farklı şeyler gelebilir." veya "Güncelleme dağ güncellemesi odaklı olabilir." demişti ve bu olay Reddit'te sıkça tartışılmıştı. Önceki biyom güncellemesi Taiga ile alakalıydı ve tanıtımdan başka hiçbir şey gelmedi (ek olarak). Bu yüzden de bu biyomla birlikte bu biyoma özel ek olarak güncelleme geleceğini düşünmemekteyiz.


osontzz3i1951.jpg

İkinci olarak da oyuncuların en çok tartışığı özellik, mağara güncellemesi. Mağaraya özel yaratıklar, yeni madenler, yeni bloklar, yenilenmiş maden ocakları gibi gibi gider bu liste. Eklenebilecek çok şey var fakat ana güncellemeyi mağara güncellemesi olmasını istiyor birçok oyuncu. Sizin de bu mağara güncellemesini istediğinizi biliyorum. Genel olarak konuşmak gerekirse, can sıkıcı o mağaralarda artık gezmek istemiyoruz. Yani, gezmesi sıkıcı değilde, yeni şeylerin gelmesini istiyoruz.

maxresdefault.jpg


Minecraft, normal dünyaya benzemeyen ve macera dolu bir oyun. Böyle bir güncellemenin gelme olasılığının yüksek olduğunu ama olmayabileceğini söyleyelim. Küçük bir güncelleme geleceğini zannetmiyoruz çünkü küçük güncellemeler ana sürümün içindeki sürümlerde çıkıyor. Zamanında gelen Piglin Brute bile 1.16'dan sonra eklendi. Oysa önemli bir mini boss. Demek istediğim şu, büyük bir güncelleme yine bizleri bekliyor olacak.


MINECON_live_dark_post_1150x572px_v2.jpg

Minecon canlı yayını ne zaman gerçekleştirilecek
ve nelerden bahsedilecek?


Bahsedilecek şeylerin boş olmadığını söyleyelim çünkü sonraki güncellemelerden bahsedecekler ve yine geleneksel olarak biyom oylaması yapılacak. Minecon canlı yayınları yılda bir kez yapılmakta. Minecon 2020 canlı yayının tarihi de belli oldu. 26 Eylül, Cumartesi 2020 tarihinde canlı yayın gerçekleştirilecek. Canlı yayından sonra sizlere bu yayında bahsedilenler hakkında bilgi vereceğiz! Canlı yayına son 14 gün kaldı. Ertelenebileceğini söylemeden geçmeyeceğim. Böyle bir şey olması çok düşük fakat biliyoruz ki hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde bir salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgın sebebiyle de bu canlı yayın bu tarihte belki gerçekleşmeyebilir.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Görünüşe bakılırsa Minecraft'ın 1.17 sürümünde bir sürü şeyin gelmesi bekleniyor. Açıkçası ben çok heyecanlandım ve 26 Eylül'e bekliyorum ;)
 

BRKN

deli
Yasaklandı

Discord:

BRKN#0929

Katılım
5 Mart 2016
Mesajlar
349
Elmaslar
220
Puanlar
13.870
Minecraft
LordBorakan
cave update daha gelmez. adamlar oyunun aktifliği düşünce şaaak diye cave update yapacak o zaman daha da artacak populeritesi.
 
S

sooply

Ziyaretçi
cave update daha gelmez. adamlar oyunun aktifliği düşünce şaaak diye cave update yapacak o zaman daha da artacak populeritesi.
Mağara güncellemesi uzun zamandır beklenen bir güncelleme. En çok tartışılan güncelleme de bu zaten. En çok oy alan güncelleme de bu.

Edit: Uzun zamandır güncelleme almayan güncellemeler geliyor. Mesela okyanus, köylüler ve nether. Bu sadece bir tahmin.
 

iOnurReis

Herkes yalan söyler.

Discord:

OnurTncblk#8973

Katılım
3 Ağustos 2017
Mesajlar
376
Elmaslar
249
Puanlar
14.635
Yer
Cehennet
Minecraft
iOnurReis
Zaten dağlara belli updateler yapılmıştı. Cave update'i gelirse çok iyi olur ama böyle maden yaparken bir anda etrafımda mor mor bitkiler görsem oyunu oynama isteğim gider. Düzgünce yeni madenler, yeni maden yaratıkları ve madenci köylüler tarzında yenilikler getirilse çok güzel olurdu.
 
S

sooply

Ziyaretçi
etrafımda mor mor bitkiler görsem oyunu oynama isteğim gider.
Nether güncellemesinde baya iyi şeyler gelmişti evet haklısın çok abartılmamalı mesela zindanlar ve mineshaftler güncellenmeli. Onlar derecesini ayarlarlar.
 
O

Onur1337

Ziyaretçi
Yer altı şehirleri görsek güzel olurdu.
 
S

sooply

Ziyaretçi
S

Sonsuz Oyuncu

Ziyaretçi
Ne yalan söyleyeyim artık zümrüt eşyalar getirmeliler.
 
S

sooply

Ziyaretçi
Ne yalan söyleyeyim artık zümrüt eşyalar getirmeliler.
Zümrüt bir para birimi ve değeri de var. Böyle bir şey yapmak saçma olur.

Ayrıca 1.17'de mağara güncellemesi gelecek.
 
S

Sonsuz Oyuncu

Ziyaretçi
Elmas gibi düşünmek lazım ama. Elmas saçmalık değilse o neden saçmalık olsun ki ?
 
S

sooply

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı