Sol Reklam

Tanıtım Mojang Studios ve Xbox Studios'un Yeni Oyunu Minecraft Dungeons Yayımlandı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
Bu konuyu yazan ve bana yardım eden @Dyad, @Lynchs, @AyBora ?, @Hamza_Eser ve @EchTR'ye teşekkür ederim!​

minecraft-dungeons.jpg


Minecraft Dungeons Yayımlandı!
Mojang Studios ve Xbox Game Studios'un zindan temalı ortak oyunu olan Minecraft Dungeons, 26 Mayıs 2020 saat 11:00'da yayımlandı. Birçok oyuncunun ilgisini çeken bu oyun, birçok kişininde tepkisini çekti. Genel olarak köylüleri kurtarma ve büyük Arch-Illager'ı öldürmen gerekiyor. Büyük dediğime bakmayın, gerçekten küçük boylu, diktatör tipli biridir. Acıklı hikayesinin sonucunda kendi çetesini kuran Arch-Illager, köylülere ve oyuncuya karşı saldırmaya başladı. Köylüleri tutsak alan bu küçük çılgın, bize karşı canavarlar göndererek bizi durdurmaya çalışıyor. Karşımıza çıkan canavarları öldürüp köylüleri öldürmeye ve Arch-Illager ile savaşmaya çalışıyoruz. O zaman bu güzel oyunun incelemesine bir göz atalım.
Minecraft'tan Farkı Var mı?
Minecraft Dungeons Minecraft'a benzer yapıda olsa da genel olarak tamamen farklı bir oyundur. Oyunun en büyük farklılıklarından birisi kamera ve savaş mekanikleridir. Genel olarak blok ve canavarlar aynıdır fakat arada farklı yaratıklar ile karşılıyoruz. Bunlara örnek verecek olursak: Anahtar Golem. Bunların yanı sıra farklı silahlar, farklı eşyalar ve farklı zırhlar bizleri karşılıyor. Aynı oyunun parçası olsa bile çok büyük farklılıklar gözümüze çarpıyor. Bu farklılıklardan en önemlisi ise karakterlerin fiziksel görünümleri ve hareketleridir. Daha gerçekçi hareketlere sahip olan karakterler, Minecraft'ta olmayan bazı özelliklere sahiptir. Belki de bu özellikler gelecek Minecraft sürümünün göndermeleridir.

dungeons-1.jpg

Minecraft Dungeons'u Nereden Satın Alabilirim?
Minecraft Dungeons'un Normal sürümünü Microsoft Store'den 56.25 TL, Hero Edition sürümünü 85 TL'den alabilirsiniz. Fakat oyunun orijinal sitesinde ise Normal sürüm 19.99 Euro, Hero Edition 29.99 Euro. Xbox Game Passe sahipseniz oyunun Normal Sürümünü bu ay bedavaya oynayabileceksiniz. Hero Edition'u alırsanız ekstra olarak bir adet Hero Cape, iki oyuncu kostümü, evcil tavuk ve iki adet DLC kazanıyorsunuz. Oyun bu artıları Hero Pass olarak değerlendiriyor. Bu satın alımları Xbox marketlerinden, Windows marketlerinden ve Minecraft Dungeons'un resmi sitesinden yapabilirsiniz.

DLC gibi Eklentiler Var mı?
Birçok oyunda olan DLC eklentileri, bu oyunda da karşımıza çıkıyor. DLC Dungeons oyunu için önemli bir parça haline geliyor. Dungeons'ta Hero Pass alarak, pelerinler, iki oyuncu kostümü, bir adet evcil tavuk ve 2 DLC. Dungeons bu özelliği ile oyunu daha hızlı bir şekilde eğlenceli hale getiriyor. Hero Pass, bizim için büyük özellikleri var. Dungeons'ta bu DLC'nin fiyatı 9,99 £ yani yaklaşık 75 Türk Lirası civarında bir ücrete sahiptir. Alan kişiler sadece diğer oyunculardan birazcık daha ileride olacaklar ama oyuncuların DLC alanlarla aynı yere gelme olasılığı çok fazla. Bu DLC sadece kozmetik olduğunu ifade edebilir. Yine de DLC alanlar için büyük bir avantaj olarak sayabiliriz.

Minecraft Zindanlar.jpg


Türkçe Dil Desteği Bulunuyor mu?
Kısaca cevaplandırmam gerekirse hayır. Portekizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca gibi diller olmasına rağmen bizim dilimiz hala bulunmuyor. Tahminimce pandemi krizi bittikten sonrasına çıkması fakat topluluk tarafından birkaç güne kadar resmî olmasa da dil desteği çıkarılır.

Grafiksel Açıdan Nasıl?
Grafiksel açıdan bakacak olursak gerçekten güzel ve sade bir grafik motoruna sahip. Genel olarak bloklar RTX teknolojisi ile yenilenmiş gibi görünüyor. Bunların yanı sıra canavarlar ve oyuncuların gerçekçi hareketleri oyuncuları gerçekten etkiliyor. Bunların yanı sıra oyundaki ara sahnelerin güzellikleri ve eşyaların gerçekçi görünümleri oyuncuların gözlerine bayram ettiriyor.

minecraft-dungeons-1.jpg


Oyunun Genel Amacı Nedir?
Oyundaki ana amacımız Arch-Illager'ın esir ettiği köylüleri kurtarmakdır. Bu köylüleri kurtarmadan önce karşımıza çıkan canavarlar, engeller, parkurlar ve labirentleri çözmektir. Köylüleri kurtarırken yeni eşyalar, büyüler ve TNT gibi önemli eşyara sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra sandıklardaki zümrütler ile eşyalar satın alabiliriz!

Görevlerde Neler Yapıyoruz?
Oyunda birçok harita ve görev bulunuyor. Bu görevlerde genel olarak tutsak bırakılan köylüleri, canavarlardan arındırarak kurtarmaya çalışıyoruz. Genel olarak canavarlar zombi, iskelet, Creeper vb. canavarlar olsa bile bölüm sonu canavarlarıda karşımıza çıkabiliyor. Oyunun sonlarına doğru Arch-Illager ile savaşarak köyü kurtarıyoruz! Bu maceramızda TNT gibi önemli eşyalar bizleri bekliyor.

minecraft-dungeons-illager.jpg


Yürüyüş ve Saldırı Mekanikleri Nasıl?
Minecraft'da olduğu gibi saldırı yaparken fareye tıklıyoruz sol tık ile ok atarken sağ tık ile kılıç saldırısı yapıyoruz ancak yürürken Minecraft'da olduğu gibi klavye kullanmıyoruz fare ile istediğimiz bir alana tıklayarak İlerleyebiliyoruz bu tıpkı ünlü moba oyunu Legend of Legends'daki sistemle ile aynı genel olarak bütün her şeyi fare aracılığıyla yapıyoruz.


Çevrim İçi Oyun Modu var mı?
Evet, çevrim içi oyun modu Minecraft Dungeons'da bulunmakta. Arkadaşlarınızı oda mantığı ile davet ederek birlikte görevler tamamlayıp saatlerce oyunun keyfini sürebilirsiniz. Çevrim içi modunda sadece belirli sayıda arkadaşını davet edebilirsiniz bu davet sınırı 4 kişi ile kısıtlanmıştır.

Minecraft-Dungeons-2.jpg


Arch-Illager'in Hikayesi
Ailesinden uzakta kalan ve kaybolmuş Arch-Illager evinin yolunu bulmak için bir arayış içerisindedir ancak bu arayışında karşısına çıkan tek şey nefret ve öfkeydi gittiği her yeden dışlanıyordu. Artık Arch-Illager için bu nefret oldukça dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştı ve bu nefret artık gözünün hiçbir şeyi görmemesine sebep olmuştu. Uzun arayışlar sonunda Arch-Illager bir şey bulmuştu ve bulduğu bu şeyin onu sonsuza kadar değiştirecek şeyin olduğundan habersizdi. Bulduğu o şey tam olarak büyülü hakimiyet küresiydi. O küreyi aldıktan sonra artık kötülük vücudunu ele geçirmişti ve artık ondan geriye sadece ve sadece saf nefret ve öfke kalmıştı. Bu öfkeyle Arch-Illager herkese boyun eğdirdi. Artık geriye yapması gereken tek şey kalmıştı o da ondan nefret eden herkese boyun eğdirmekti. Arch-Illager köyleri bastı kimisi tüm kalbiyle ve kanın son damlasına kadar bu saf öfke ve nefret ile savaşıp ölecekti kimi de bir korkak gibi kaçacaktı.

Oyunda Canavarları Kesince Neler Oluyor?
Canavarlar, köylüleri tutsak eden ve köylülerin kurtarılmasını engellemeye çalışan çetelerdir. Genel olarak Arch-Illager tarafından çağırılırlar. Bazı yaratıklar zırh ile karşımıza çıkabilir. Canavarlar öldüklerinde bazı eşyalar düşürebilir. Bu eşyalarından bir tanesi bize sağlık veren elmadır. Saldırgan canavarların yanı sıra inek, koyun ve domuz gibi dost canlısı yaratıklar bulunur. Bazı canavarlara göz atacak olursak: Örümcek, zombi, Creeper, iskelet, balçık.... Bazı canavarlar öldüklerinde TNT gibi eşyalar düşürebilir. Bu nedenle karşınıza çıkan tüm canavarları öldürmenizi tavsiye ederim.

Minecraft-Dungeons-Köylü.jpg


Zümrütler Ne İşe Yarar?
Zümrütler oyunun para birimidir ve genel olarak canavarları keserek, gizli sandıkları açarak ve köylüleri kurtarak karşımıza çıkar. Bu zümrütleri kullanmak için demirci veya gezgin tüccar ile karşılaşmalıyız. Onlar ile kılıç, özel eşyalar takas edebiliriz. Genel olarak zümrütlerin yanında EXP gelir ve bu EXP ile eşyalarımıza büyü basabiliriz.

Eşya Mekanikleri
Oyunda birçok eşya bulunmaktadır. Genel olarak eşyalar 3'e ayrılır: Zırhlar, silahlar ve yapay eserler. Oyunda 7 adet zırh bulunur. Hepsi farklı farklı yollarla karşımıza çıkar. Genel olarak farklı lokasyonlardaki sandıklarda karşımıza çıkarlar. Belirli bir koruma sağlarlar. Oyundaki zırhlar şu şekilde: Zırh, Wither Zırhı, Gizemli Zırh, Şampiyonun Zırhı, Tilki Zırhı, Kurt Zırhı ve Büyücü Bornozu. Diğer bir eşya kategorisi ise silahlardır. Silahlar genel olarak farklı lokasyonlardaki sandıklardan karşımıza çıkar. Hepsinin farklı saldırı stilleri ve farklı saldırı güçleri bulunmaktadır. Oyuna başladığımızda bize verilen 2 adet silah bulunur. Yay ve kılıç. Diğer silahlar ise şu şekildedir: Katana gibi güçlendirilmiş silahlar, kemik yayı gibi güçlendirilmiş yaylar, büyük çekiç gibi güçlendirilmiş çekiçler ve daha onlarca silah türü. Son kategorimiz ise TNT gibi canavarlardan düşen yapay eserlerdir. Genel olarak yapay eserler şu şekildedir: Olta, TNT, Koruma Totemi, Mantar.... Bu eşyalardan silahlara ve zırhlara büyü basılarak güçlendirilebilir.



Büyü Mekaniği
Minecraft'ta olduğu gibi bu oyunda da büyü mekaniği bulunmaktadır. Alevden çehre, kar topu gibi birçok büyüyü içinde bulunduran Dungeons, zırh, yay ve kılıç gibi silah ve zırhlara basılabiliyor. Bu büyülerin hepsinin farklı farklı özellikleri bulunur. Peki büyü nasıl basabiliriz? Envanterinizde bulunan büyü seçeneğine tıklayıp EXP karşılığında istediğiniz eşyanıza büyü basabilirsiniz. Bunun karşılığında rastgele olarak bir büyü eşyanıza verilir. Birçok sıradışı büyü bulunur. Bunlara örnek verecek olursak zincir, kar topu denilebilir. Genel olarak farklı bir büyü mekaniği olsa bile Minecraft'taki bazı büyüler oyun içine aktarılmıştır.
 
Son düzenleme:

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
harika bir konu olmuş. :) emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. :)
 

HamzaEser

1881 - 193∞
Hosting Görevlisi

Discord:

müneccim hamza#6628

Katılım
24 Mayıs 2019
Mesajlar
247
Elmaslar
229
Puanlar
6.835

Tek Kelime İle Anlatabilirim "Muazzam"
 
S

sooply

Ziyaretçi
Şu an oyunu indirdim ve deniyorum. Gerçekten çok iyi bir oyun. Konuyu açıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.
 

Lynch

Göz Düşürme Sanatı Nedir?

Discord:

Lynch#7622

Katılım
14 Haziran 2015
Mesajlar
2.065
Elmaslar
1.678
Puanlar
17.435

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
Oyun keni bünyesinde güzel ama 19 euro yani 149tl filan ediyor.
 

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
Oyun keni bünyesinde güzel ama 19 euro yani 149tl filan ediyor.
Minecraft Dungeons'un Normal sürümünü Microsoft Store'den 56.25 TL, Hero Edition sürümünü 85 TL'den alabilirsiniz. Fakat oyunun orijinal sitesinde ise Normal sürüm 19.99 Euro, Hero Edition 29.99 Euro. Xbox Game Passe sahipseniz oyunun Normal Sürümünü bu ay bedavaya oynayabileceksiniz. Hero Edition'u alırsanız ekstra olarak bir adet Hero Cape, iki oyuncu kostümü, evcil tavuk ve iki adet DLC kazanıyorsunuz. Oyun bu artıları Hero Pass olarak değerlendiriyor. Bu satın alımları Xbox marketlerinden, Windows marketlerinden ve Minecraft Dungeons'un resmi sitesinden yapabilirsiniz."
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Aylardan beri çıkmasını beklediğim oyunun nihayet piyasaya çıkmasına sevindim. Aynı zamanda Microsoft Store'nin fiyatlarına düştüm ? ?
 

Vasily

heaven

Discord:

ercikking#3361

Katılım
10 Mayıs 2014
Mesajlar
51
Elmaslar
19
Puanlar
13.420
Minecraft Dungeons videolardan gördüğüm kadarıyla efsane gözüküyor güzel anlatmışsın teşekkürler ^^
 

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305
Dungeons'ın mantığını tam olarak kavrayamamıştım. Nedense bana Minecraft'dan çok başka bir oyunmuş gibi geliyor. Ama sen sağ olasın ki oyunun mantığını ve amacını biraz daha iyi anladım. Teşekkürler ve başarılar Chief!
 

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
M

Minesyum

Ziyaretçi
1. Resim çok güzel duruyor aklım ona takıldı
 

ibrahimdrms

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
18 Ağustos 2016
Mesajlar
9
Elmaslar
2
Puanlar
13.285
Yaş
31
detaylı bir konu ve bilgilendirici yararlı teşşekkürler :)
 
K

Kenzo

Ziyaretçi
Arkadaşlarla oynanabilecek vakit geçirebilecek bir oyun
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı