CubeTurk - Emirhan.
Bir Kömür Göründü Kaptanım!
- Katılım
- 1 Aralık 2019
- Mesajlar
- 115
- Elmaslar
- 65
- Puan
- 0
- Yaş
- 19
- Minecraft
- EmirhanSHN
Discord:
EmirhanSHN#0001
EmirhanSHN#0001
EmirhanSHN#0001
Öncelikle önerin için çok teşekkürler. Bu eklentiyi biliyorum, bunun gelişmişini java olarak kodlatacağım.Sistem değilde sisteme benzer bir eklenti önerisi yapacağım. Emin olmalısın ki bu eklenti sunucu renk katacak.
![]()
Köylü Dövüşü - Eklenti Tanıtımı
Köylü Dövüşü Eklentisi Selamlar ailemiz, bugün sizlerle bütün sunucu sahiplerinin aradığı ama bulamadığı eklentiyi tanıtacağım. Son zamanlarda bu eklenti çok aranmaya başlandı. Açık konuşmak gerekirse ben bu konuyu açarken çok heyacana girdim. Sebebine gelirsek bu eklenti bütün ülkemizde olan...www.mc-tr.com
!?мυѕтαғα öɴcel#8713
EmirhanSHN#0001
Önerin için çok teşekkür ederim dikkate alacağımOyunculara ilk girişte sunucuyu tanıtan bir şey yapabilirsin. Komutları, sistemleri vesaire. Ana sunucu komutlarının ve sistemlerin tanıtıldığı genel bir yardım menüsü de olmalı tabii ki. Yoksa, ki ben bunu yaşadım, oyuncular sistemler çok karışık gibi şikayetlerde bulunabiliyor.
Bunun dışında oyuncuların oyunda sıkılınca yapabilecekleri minigameler ve etkinlikler olmalı. Kelime oyunu, sohbete gelen mesaja ilk tıklayan kazanır gibi sistemler, otomatik ox etkinliği gibi şeyler. Bunun dışında benim sunucumda Skyblock'a ek olarak MineStrike vardı sıkılınca oynanabilecek minigame olarak.
Bunlar dışında bazı klasik sistemler kesinlikle olmalı yoksa çok fazla istek geliyor bu yönde. Bunlar sanal market ve açık arttırma gibi sistemler. Şahsen bu sistemleri güzel buluyorum fakat daha orijinal şeylerden tarafım, çok istek gelmese pek kullanışı olan şeyler değil, sadece belli şeylerin yerine geçen şeyler.
Yani sanal market normal market'in yerine geçiyor, açık arttırma yerine de takas veya kendin sohbetten bunu satıyorum alacak var mı gibi yazabilirsin. Sunucuyu sunucu yapan otomasyon, oyuncuları hazıra yönlendiren sistemler değil, sunucuya has, eğlenceli, sürükleyici sistemlerdir.
Ha tabii ki otomasyon da önemli. Sürekli yetkililer aktif olamaz sunucuda. Mesela benim sunucumda LoL'de ki sohbet banından esinlendiğim bir sistem vardı. Oyuncuları şikayet etme fakat düz şikayet değil. Şikayet ettiğin oyuncunun son attığı 10 mesajı ve son girdiği 10 komutu kaydediyor.
Yetkililer daha sonrasında şikayette ek veri olarak sunulan bu değerleri inceleyip suç delili görür ise gerekli cezayı uyguluyor ve şikayet eden kişiyi de ufak bir ödül ve şikayet puanı gidiyor. Bu şikayet puanın bir top 10 sistemi mevcut ve yetkili vesaire alırken değerlendirilen kriterlerden biri, tıpkı forumda moderatör alırken rapor ettiğiniz içeriklere vs. bakıldığı gibi.
Ama dediğim gibi bunları sadece eklemen, kodlaman, emek vermen, hatalarını çözmen yetmiyor. Ekstradan tanıtımını yapman, yardım menülerinde vesaire açıklaman gerek. Tanıtımını iyi yapamazsan motivasyonun olmaz, sistemler bilinmeyeceğinden kimse kullanmaz, sonuç olarak boşa gider.
Abdullah T.#0001
EmirhanSHN#0001
Öncelikle önerin için çok teşekkürler. Fakat bunu ben farklı bir eklenti ile yaptım zaten yani skripte gerek yok :)Merhaba, https://www.mc-tr.com/konu/blocktop-skripti.66977/ bu konumda ki skripti öneririm güzel ve, rekabet ortamı oluyor.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!