Sol Reklam

Konu hoşunuza gittimi?

  • Evet gerçekten çok emek vermişsin.

    Oylar: 4 57,1%
  • Daha iyisini bekliyordum :3

    Oylar: 3 42,9%

  • Oy Verenler
    7
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

yeni_logo-png.58783


Minecraft Türkiye - OP Skyblock Nedir?
Hepimiz birimiz için birimiz hepimiz Skyblock için!

Selamlar Minecraft Türkiye üyeleri, bugün sizlerle başlıkta gördüğünüz gibi ''Op Skyblock Nedir?'' başlığı altında konuşacağız. Baştan söylemek isterim. Bu konu için çok uğraştım. Elmaslarınızı ve yorumlarınızı eksik etmeyin. O zaman başlayalım. Diğer Skyblock sunucularından biraz daha farklı olan bu Op Skyblock dediğimiz olay son yılların ülkemizde en popüler oynanan oyunlarından birisi 2014-2015 yılları arasında normal Skyblock sunuculara daha çok sevilirdi. Günümüzde ise yeni nesil sunucuların getirdiği Op Skyblock olayı ortaya döküldü. Açıkcası Emek Skyblock günümüzde ülkemizin en popüler sunucularında var.
Op Skyblock tür sunucuların daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Ghmilq.jpg


Op Skyblock Sunucusunun Normal Skyblock İle Farkı Ne?
Normal Skyblock sunucularında gelişmek çok zor olurken Op Skyblock sunucularına giriş yaptığınızda bir çeşit ödüller verilir. Bu tür ödüller ile adanızı daha çok geliştirebilirsiniz. Normal Skyblock sunucusunda taş farmında taş ve demir kasma derdinde olurken Op Skyblock sunucusunda elmas ve end taşı gibi bloklar arama derdine düşersiniz. Op Skyblock sunucularda eventler bol keseden yapılır. Emek Skyblock sunucularda ise event yapıldığı zaman çok eşya verilmez. Günümüzde popüler olan Op Skyblock sunucular bugünlerde durmadan yeni özelliklere adım atıyorlar. Neredeyse bütün Op Skyblock sunucularda Anahtar ile kasa açma olayı var. Eventlerde genellikle anahtar dağıtılır. Son zamanlarda ise Edit olayı geldi. Obsidiyen veya başka bir blok kazarak köylüden takas yaparak sunucudan sunucuya değişen eşyalar geldi. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlara yazmayı unutmayın.

Op Skyblock Sunucularının Olmazsa Olmaz Özelliği!
Girdiğiniz bütün Op Skyblock sunucularında bu özelliği bulmanız mümkün sunucuya girdiğiniz zaman mutlaka bir ada kiti alma hakkınız vardır. Ada kitleri sunucudan sunucuya göre değişir. Örneğin bazı sunucularda spawner verir. Bazı sunucularda çoktan seçme ortaya karışık bir başlangıç paketi verir. Benim rastgele girdiğim sunucuda bunlarla karşılaştım.

Öncelikle herhangi bir Op Skyblock sunucusuna girdiğimde bununla karşılaştım. Benden onay vermemi istedi. Bende onay verdikten sonra bana bu sunucu 2 tane Spawner 5-6 adet 64'lük elmas ve bir kaç kazma ile sünger parçası. Gördüğünüz gibi Op Skyblock sunucularına girdiğinizde 1-0 önden başlıyorsunuz. Şimdi adamı oluşturacağım. Bakalım daha neler varmış?


1549826821834.png


1549826891815.png


Op Skyblock Sunucusu Adaları
Genellikle yeni açılan Op Skyblock sunucularında adalar pek güzel olmaz. Bunun nedeni oyuncular ada puanı kasıp rakiplerini geçme hırsındadır. Sunucuda adaları gezdiğiniz zaman genellikle her yere elmas, prizmarin veya end blok gibi eşyaları rastgele dizdiğini göreceksiniz. Bunu gördüğünüz zaman şaşırmayın. Çoğu Op Skyblock sunucusunda özel bloklar bulunur ve bu bloklar sunucunun sahibinin ayarlardığı değere göre ada puanı verir. Örneğin benim başka bir girdiğim rastgele sunucuda blokların verdiği ada puanları aşağıda mevcut olan resimden görebilirsiniz.

Resimde gördüğünüz gibi bu bloklar sunucunun en değerli bloklarıymış. Örneğin Nether Kuvars bloğu 300 ada puanı veriyormuş. Bazı sunucular bu tür blokları ''Event'' adını verdiğimiz düzenlenen etkinlikte dağıtırlar. Event'den hemen sonra oyuncular bu blokları ya satarlar veya adalarına ada puanı kasmak için dizerler. Şimdi biraz adaları gezelim. Dikkat her sunucuda bu özellikler aynı olmaz.

1549827223967.png


Adalar
Adaları gezmeden önce aşağıda gördüğünüz resimde olduğu gibi bir ada oluşturmak istedim. Karşımıza genellikle buna benzer ekranlar çıkar genellikle komudu ''/is'' olur. Adamı oluşturmam için 2. resimde olduğu gibi bana ada seçenekleri sundu. Bende ilk kısımda olan adayı seçtim.

1549827531420.png


Bütün sunucularda olmaz ama bazı sunucularda değişik ada figürleri olabiliyor.
Sanırım bu sunucuda klasik ada figürlerinden var.

1549827661481.png


Aşağıda gördüğünüz resim rastgele girdiğim sunucuda açtığım normal bir Op Skyblock adasıdır.

2019-02-10_22.42.11.png


Gelişmiş Op Skyblock Adaları
Op Skyblock sunucularının adalarından o kadar bahsettiğimize göre girdiğim rastgele sunucuda mevcut olan gelişmiş adaları sizlere göstermek ve takdim etmek isterim. Sende o değişik ve gelişmiş ada türlerine şahit ol.

Bu aşağıda gördüğünüz ada gelişmiş bir Op Skyblock adasıdır.

2019-02-10_22.49.31.png


Bu aşağıda gördüğünüz diğer resim ise gelişmemiş ada puan kasma olayında olan rastgele bir oyuncuya ait.

2019-02-10_22.51.08.png


Op Skyblock Sunucuların Olmazsa Olmaz Kasaları
Neredeyse bütün Op Skyblock sunucularda bulunur. Hatta bazen Faction veya Survival gibi sunucularda da olabiliyor. Sunucudan sunucuya göre değişir. Genellikle bu Kasaları çalıştırmamız için event olmasını beklemeliyiz. Event olduğu zaman ilgili yetkililer gerektiği kadar sunucuya özel yapılan kasalardan anahtar dağıtıyor. Anahtar bulmak event dışında zordur. Sizlere girdiğim rastgele bir sunucuda kasalar bölümünü takdim etmek isterim. Bakalım bu kasalar neyin nesiymiş?

Gördüğünüz gibi Rütbe kasası ve Telafi kasasına benzer kasalar var. Her kasanın bir özelliği vardır. Kasaları açtığınız zaman sizlere rastgele bir eşya gelir. Girdiğim sunucuda 3 milyon para karşılığında bir rastgele kasa alabiliyormuşum. Bu arada 3 milyon dediğime şaşırmayın Op Skyblock sunucularında genellikle 1 trilyon parası olanlar zengin olarak sayılıyor. Bazı sunucularda milyonlar değersiz bile benim girdiğim sunucuda 100 milyon oyun parasıyla başladım. Eğer siz bir sunucuya girdiğinizde 100 milyon paranız olursa şaşırmayın.

2019-02-10_22.54.26.png


Çoğu Op Skyblock Sunucusunun Olmazsa Olmaz Şans Oyunu!
Bir çok Skyblock sunucusunda bu Jackpot oyununa rastlıyabilirsiniz. Benim girdiğim sunucuda varmış. Hatta Zengin, Orta ve Fakir şans oyunu özelliği yapmışlar. Bu oyunun amacı sizler para yatırıyorsunuz. Diğer oyuncular para yatırdıkdan sonra şans oyunu otomatik şans oranı ile bir oyuncuya kazandırıyor. Onun oyuna verdiği paranın 3 ila 4 katı arasında para kaar ediyor. Bununla birlikte kaybeden oyuncuların parası maalesef kazanan oyuncuya gidiyor.

1549828735980.png


Op Skyblock Sunucularının Ticaret Özelliği!
Açık arttırma adında geçen bu özellik nedir? Bu sorunun cevabını hemen yanıtlayalım. Bu özellik ile satmak istediğiniz eşyayı güvenlice satabilirsiniz. Satışa koyduktan sonra oyuncular bu eşyaya belli bir para teklifi verirler. Eğer eşya değerli ise oyuncular o eşyayı kapabilmek için yarışa girerler. İhaleye istediğiniz teklifi veren olmazsa 30 saniye içeresinde iptal edebilirsiniz. Bu Açık Arttırma olayı sunucuların dostu dememiz doğru olur :)

1549829080917.png


Obsidyen Kazarak Özel Eşyalar Kazanma Özelliği Nedir?
Açık konuşmak gerekirse çoğu sunucuda obsidyen olarak geçtiği için bu başlığı koydum. Bazı sunucularda prizmarin veya end bloğu gibi bloklar olabilir. Benim girdiğim sunucuda obsidyen vardı. Bu bölümlere genellikle Edit bölümü adı konulur. Belirli obsidyen kazıp karşılığında değerli özel eşyalar almanız mümkündür.
Sizlerde buralarda kasılabilirsiniz.

2019-02-10_23.05.13.png


Op Skyblock Sunucularında Arena Özelliği!
Bazı Op Skyblock sunucularında Arenalar olabiliyor. Buralarda oyuncularla kapışıp kimin daha güçlü olduğunu ortaya çıkarıyorsunuz. Bazı sunucularda eşyalar düşmekte bazılarında ise düşmemektedir. Turnuvalar bile var.

2019-02-10_23.08.07.png


Op Skyblock Sunucularda Viplere Özel Hammaddeler
Bu başlıkta şaşırmış olabilirsiniz. Ancak şaşıralacak bir şey yok. Op Skyblock sunucular bol keseden vermeyi sever. Gördüğünüz gibi çoğu Op Skyblock sunucusunda Özel gruplara hammaddeler bile var. Bu hammadde olan eşyalar adalar bir çok level veriyor. Bu arada bir sunucuya girdiğinizde 1 milyon veya 10 milyon ada puanlı adalar görürseniz şaşırmanıza gerek yok. Bunlar gayet normal ve bütün sunucularda rastlanacak rakamlardır.

2019-02-10_23.12.14.png


Op Skyblock Sunucuların Temelini Atan Rütbe Sistemi
Bu özellik bütün Op Skyblock sunucularda tartışmasız var. Örneğin ada leveli 10.000 ada puanı oyuncumuz rütbesi oyuncu iken ''Skylord'' rütbesine atlayabilir. Bu rütbeler sunuculara göre değişir. Sunucu sahipleri özgün olmak için rütbe adlarını değiştirir ve gerekli ada puanlarını kendileri ayarlarlar.
Bu konu hakkında yorumlarınızı aşağıda bekliyorum.


Menü Özelliği
Aslında neredeyse bütün sunucularda var. Hatta Faction ve Survival gibi oyun gruplarındada bu tür menüler var. Ancak bu menü özelliği Op Skyblock sunucular için gayet önemlidir. Çünkü olaylar çok karışıktır. Oyuncular burada olan bilgileri okuyarak sunucuyu daha iyi kavrayabilir.
Bu şekilde sunucu hakkında bilgi hakkına kavuşmuş olabilir.

1549829973733.png


Balık Tutarak Para Kazanma Özelliği!
Çok yayılmamış sistem olsa bile benim rastgele girdiğim sunucuda bu özellik mevcut örneğin bir balık tutuyoruz. Tuttuğumuz balığın türüne göre çalışan ''Balıkçı'' bize para veriyor.

2019-02-10_23.21.26.png


Op Skyblock Sunucularına Özel Spawnerlar
Bu duyduğunuz özellik sunuculardan sunuculara değişir. Benim girdiğim sunucuda Elmas Blok, Demir Blok, Prizmarin Spawner, Sünger Blok Spawner, Nether Kuvars Blok, Zümrüt Blok ve Balkabağı Spawner gibi spawnerlar mevcutdur. Hep sunucularda olmasa bile bu sunucuda spawnerları 3'e hatta 8'e katlayabiliyoruz.

Aşağıda gördüğünüz resimde olduğu gibi oyuncular spawnerlara uygun farmlar yapıyorlar. Bu değerli eşyalar ile kendi adalarını daha iyi yerlerine getirmek için çabalıyorlar. Hatta bazı adalarda diğer oyuncuların kasılması için farm yapanlar var. Oyuncular açtıkları farm ile düşen eşyaları diğer oyunculara satıp para kazanıyorlar.


2019-02-10_23.29.15.png


Skyblock Sunucularının Bugüne Kadar Olan Hikayesi

Skyblock sunucuları Minecraft çıktıkdan 1-2 yıl sonra yayılmaya başlamıştır. Öncelikle yabancı ülkelerde yayılan bu oyun şimdiki popülerliğini yabancı ülkelerde kaybetmiştir. Ancak ülkemizde mevcut olan Skyblock sunucularının sahipleri özgün içerik yarattıklarından dolayı hala ülkemizde popüler şekilde sevilerek oynanıyor. 2014 yılında ülkemizde tek oyunculu olarak yayılan bu Skyblock oyunu 2014 yılının sonlarına doğru Emek Skyblock sunucular haline gelerek oynanmaya başlandı. Daha sonra sunucu sahipleri 2016 yılının ortalarına doğru Op Skyblock sunucusu olayını çıkarttılar. Şu an sadece ülkemizde popüler olan bu oyun gün geçtikce yeni özelliklere imza atıyor. Oyuncular Op Skyblock sunucusu çıktığı zaman Emek Skyblock sunuculardan sıkılıp Op Skyblock sunucularına geçtiler. Şu an ülkemizde bir çok sevilen Op Skyblock sunucusu var. Çoğu da sevilerek oynanıyor ve hatta benimde ara ara girip oynadığım sunucu türleridir ama dikkatimi çeken çok ama çok önemli olan mühim bir konu var. Emin olun, bunu söylediğim zaman sizlerde benim gibi şaşıracaksınız. Şaşırmakla da kalmayacaksanız, gerçekten garip bir olay... "Peki, bu da neyin nesi?" diyen arkadaşlardan iseniz olayı çok daha fazla uzatmadan bir an önce sizler için söylüyorum. Arkadaşlar, Skyblock sunucuları eskiden böyle değillerdi. Çok daha farklıydılar ve şaşırılacak bir değişim yaşandı, ülkemizde.... Maalesef ki. Açık konuşmak gerekirse hepsi birbirinden güzel sunuculara benziyor. Her şey gayet güzel ve hoş ancak burada nihai konumuzu noktalıyorum. Konuyu yazarken saatlerimi ve hatta günlerimi verdim. Bundan dolayı güzel yorumlarınızı da eksik etmezseniz çok sevinrim. Bu arada aşağı kısımda konu hakkında mühim yorumlarınızı da bekliyor olacağım ki hepsini de tek tek cevaplamaya çalışacağım. Sonuç olarak bu forumun en değerli üyelerinden birisiniz. Bunun dışında bana Discord üzerinden Skyblock türü hakkından sorular sorabilir ve cevaplata da bilirsiniz. Snuucu da muhakkak uğramaya çalışırım. Her neyse az önce sizlere söylemiş olduğum gibi konumuzu burada bitireceğim. Eğer çok istek gelirse de muhakkak devamını da getireceğim. Sanırım açtığım en uzun konu bu oldu. Buraya kadar okuyan herkese gerçekten bütün canı gönlüm ile teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Electra

Eventually, everything goes away.

Discord:

Electra#9331

Katılım
25 Aralık 2018
Mesajlar
278
Elmaslar
835
Puanlar
2.310
Ufak tefek hataların var fakat konu güzel olmuş. İçeriğin ve konu düzenin güzel. Başarılarının devamını dilerim. <3
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Ufak tefek hataların var fakat konu güzel olmuş. İçeriğin ve konu düzenin güzel. Başarılarının devamını dilerim. <3


Konuyu beğendiğine çok mutlu oldum. Açıkçası konuyu yazmam 3.5 saatimi aldı. Zaman buldukça hataları düzelteceğim :)
 

Endless Craft

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
1 Şubat 2019
Mesajlar
1
Elmaslar
1
Puanlar
0
Yaş
23
Emek Skyblock Nedir ?
diye bir konu da açarsan çooook mutlu olurum.

Konu başarılı her şeye değinmişsin. ellerine sağlık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Minecraft Türkiye - Emek Skyblock Nedir ?
diye bir konu da açarsan çooook mutlu olurum.

Konu başarılı her şeye değinmişsin. ellerine sağlık.


Konuyu beğenmene sevindim. Zaten forumun en uzun konusu oldu galiba :D
 

Hytale

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
6
Elmaslar
10
Puanlar
0
Yer
Kanada/Quebec
Minecraft
Hytale
Aslında yabancı sunucularda yıllardır üretici(spawner) oyun parasıyla alınabiliyordu. Türkiye'de sunucular biraz daha para kazanmaya yönelik olduğundan dolayı bu süreç biraz daha gecikti. (Sonrasında oyuna elmas, sünger gibi üreticiler ekleyerek yeni bir p2w sistemi geliştirdiler.)

Biz zamanında(2015-16) tüm üreticilerin satıldığı bir skyblock sunucusu açmıştık ancak oyuncular "Markette spawner mi satılır admin?" diye tepki göstermişlerdi. Kısa bir süre sonra oynayan olmadığından kapatmıştık. O zamanlarda yapılmayan bir şey yaptık ancak Türkiye'de başarılı olamadık.

Aradan 8-12 ay geçti geçmedi, "OP Skyblock" diye tabir edilen sunucular Türkiye'de popüler olmaya başladı. Sonrasında demir, elmas, sünger gibi üreticiler çıktı ortaya. Yani önceden oyun parasıyla satılmayan Golem vb. üreticiler elmas, sünger gibi üreticilere dönüştü. Yine sistem daha fazla para kazanmaya yönelik işliyor. Tek farkı oyuncular kendini oyunda zengin hissediyor. Normal sunucularla kıyasladığımızda belki 1 demir blok topraktan bile ucuz ancak kimse farkında değil. Herkes elmas bloğunun sayısına bakıyor..
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Aslında yabancı sunucularda yıllardır üretici(spawner) oyun parasıyla alınabiliyordu. Türkiye'de sunucular biraz daha para kazanmaya yönelik olduğundan dolayı bu süreç biraz daha gecikti. (Sonrasında oyuna elmas, sünger gibi üreticiler ekleyerek yeni bir p2w sistemi geliştirdiler.)

Biz zamanında(2015-16) tüm üreticilerin satıldığı bir skyblock sunucusu açmıştık ancak oyuncular "Markette spawner mi satılır admin?" diye tepki göstermişlerdi. Kısa bir süre sonra oynayan olmadığından kapatmıştık. O zamanlarda yapılmayan bir şey yaptık ancak Türkiye'de başarılı olamadık.

Aradan 8-12 ay geçti geçmedi, "OP Skyblock" diye tabir edilen sunucular Türkiye'de popüler olmaya başladı. Sonrasında demir, elmas, sünger gibi üreticiler çıktı ortaya. Yani önceden oyun parasıyla satılmayan Golem vb. üreticiler elmas, sünger gibi üreticilere dönüştü. Yine sistem daha fazla para kazanmaya yönelik işliyor. Tek farkı oyuncular kendini oyunda zengin hissediyor. Normal sunucularla kıyasladığımızda belki 1 demir blok topraktan bile ucuz ancak kimse farkında değil. Herkes elmas bloğunun sayısına bakıyor..


Oyunun oyuncuları çok acımasız her an her şey değişebilir..
 

eyüp

kayıplarım beni azaltmaz
Emektar
Katılım
7 Ekim 2017
Mesajlar
260
Elmaslar
518
Puanlar
15.220
Yer
Mars
Başarılı bir konu olmuş, böyle devam.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Fqpe

Fırında Isıttığım İlk Taş
Katılım
6 Ocak 2019
Mesajlar
87
Elmaslar
64
Puanlar
2.110
Minecraft
Fqpe
Beklediğim konu başarılar :)
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Platroon

Koydum Çalışma Masasını
Katılım
27 Ağustos 2015
Mesajlar
50
Elmaslar
49
Puanlar
0
Yaş
28
Yer
California
Konu Başarılı.

OPSkyBlock = ÇÖP
 

MoreReal

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
19 Haziran 2018
Mesajlar
120
Elmaslar
81
Puanlar
8.970
Yaş
22
Konu iyi. Ama OP skyblockta zaten oyuna giren adam bitirmiş başlıyor. Bu durumda ne oynayacaklar?
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı